Didieji grožio mitai. Tiesa ar pramanai? (FOTO)

Turbūt nėra merginos, kuri nebūtų bent kartą girdėjusi ar skaičiusi apie tai, jog kovoje su spuogais ištikima pagalbininkė yra dantų pasta. O svajojant apie blakstienų priauginimą ne vienos širdis drebėjo nuo minčių ir abejonių, jog po šios procedūros gali tekti atsisveikinti su savo natūraliomis blakstienomis.

Mitus griauna arba patvirtina vizažo, Microblading antakių permanentinio makiažo, blakstienų priauginimo kursus baigusi ir jau greitai kosmetologės mokslus baigianti Sandra Žolynaitė. 

Evashoot photography
Evashoot photography
Evashoot photography

Šiandien griaunam mitus, bet tai dar ne viskas. Sandros darbų pavyzdžių gali rasti Facebook paskyroje „Beauty by Žolynaitė“, tačiau nurodymus ir patarimus, kaip „kontūruoti“ veidą, kaip pasidaryti makiažą pačiai, kuris prilygtų atliktam profesionalo rasi tik šio interviu tęsinyje! Lauk tęsinio!

Tiesa ar mitas, kad po blakstienų priauginimo iškrenta visos natūralios blakstienos?

MITAS. Kokybiškai atliktas blakstienų priauginimas ir tinkama priežiūra namuose niekada nesugadins blakstienų. Priaugintos blakstienos, kaip ir tikrosios krenta periodiškai, kas 2 – 4 savaites, tik šią blakstienų regeneraciją po priauginimo lengviau pastebėti, nes krenta dirbtinos, didesnės ir storesnės blakstienos. 

Tiesa ar mitas, kad ilgalaikis (permanentinis) antakių sutvarkymas = ištatuiruotiems antakiams?

IR TIESA, IR MITAS. Tiesa, kad permanentinis makiažas yra atliekamas panašiu principu, kaip ir tatuiruotė. Pigmentas aparato pagalba yra įvedamas į gilesnius odos sluoksnius ir ten užsilieka. Tačiau atliekant mikropigmentaciją naudojami visai kiti pigmentai. Netiesa, kad permanentinis makiažas atrodo nenatūraliai. Naudojant plaukelių techniką tiek aparato, tiek manualinės mikropigmentacijos „Microblading“ pagalba , galima sukurti itin realistišką antakių vaizdą. 

Asmeninio albumo nuotr.

Tiesa ar mitas, kad riebiai veido odai nereikia naudoti veido kremo prieš atliekant makiažą?

TIESA. Prieš atliekant makiažą, kremo naudoti visai nereikia ir visai nesvarbu, koks odos tipas bebūtų. Kremas susigeria į gilesnius odos sluoksnius, o tai reiškia, kad jei užtepsime ant veido kremo ir iškart tepsime makiažo pagrindą, kremas besigerdamas į odą „pasiims“ su savimi ir pudrą, kuri gali sukelti įvairias alergines reakcijas, užkimšti poras. Norint gerai paruošti odą makiažui, kremą reikėtų tepti 30 min iki makiažo, tada nuvalyti jo perteklių ir tepti makiažo bazes pagal odos tipą. Bazių sudėtis skiriasi nuo kremų, jos tobulai paruošia odą makiažui. 

Tiesa ar mitas, kad antakius dažant cheminiais dažais natūrali antakių spalva šviesėja?

TIESA. Dažant antakius cheminiais dažais jie šviesėja, gali susilpnėti, tapti retesni. Geriausia rinktis augalinius dažus. 

Tiesa ar mitas, kad ricinos aliejus skatina blakstienų augimą?

TIESA. Ricinos aliejuje gausu vitamino E, mineralų, baltymų, trigliceridų. Taip pat ricinos aliejus turi antibakterinių, valomųjų savybių. Šis aliejus turi daugybę panaudojimo ir sveikatos gerinimo savybių, o blakstienų augimo skatinimas tik viena iš jų. 

Tiesa ar mitas, kad antakiai turi būti keliais tonais tamsesni už plaukus? 

MITAS. Antakių spalva turi derėti prie plaukų ir odos spalvos. Žalvarinio juodumo antakiai netinka net tamsiaplaukėms, jos daug žaviau atrodys tamsiai rudais antakiais. 

Tiesa ar mitas, kad agurko griežinėlis gali pašalinti paakių patinimą?

TIESA. Agurko griežinėliai uždėti ant akių atgaivina paakių odą. Ši daržovė turi švelnių šviesinančių savybių, todėl dažnai yra naudojama tamsiems ratilams po akimis šviesinti. Taip pat agurkai sudėtyje turi askorbo ir kofeino rūgščių, kurios sumažina vandens susilaikymą odoje. Todėl agurkai puikiai sumažina akių paburkimą ir patinimą, atgaivina ir jaunina paakių odą. 

Tiesa ar mitas, kad dantų pasta padeda naikinti spuogus?

MITAS. Dantų pastos naudojimas spuogų gydymui gali tik pabloginti situaciją. Jei kada nors bandėte tai daryti, turbūt pastebėjote, kad toje vietoje oda dar labiau paraudo, sudirgo, ją niežėjo ar perštėjo. Dabar yra daugybė įvairių dantų pastų, jų ingredientai gali padaryti įvairios žalos. Visi tie balinantys efektai tikrai nėra pageidautini mūsų odai ir toks „gydymas“ gali baigtis dar didesnėmis problemomis, kurios kartais lieka visam gyvenimui.

Tiesa ar mitas, kad raudoni lūpų dažai tinka visoms?

TIESA. Taip, raudoni lūpų dažai tinka visoms, bet kaip ir vienas makiažo pagrindas, taip ir vienas raudono lūpdažio atspalvis visoms netinka. Tačiau raudonų lūpų dažų atspalvių yra kiekvienam odos tipui, tereikia tinkamai jį išsirinkti. 

Tiesa ar mitas, kad negalima naudoti tos pačios spalvos šešėlių, kaip ir tavo akys? 

MITAS. Tu gali naudoti, kokias tik nori spalvas. Rekomenduojama naudoti priešingas šešėlių spalvas nei tavo akių rainelės tik todėl, kad akių spalva išryškėtų ir taptų labiau pastebima. Pavyzdžiui, žaliaakėms yra rekomenduojama naudoti violetinius šešėlius. Naudojant violetinę spalvą dėl susidariusių kontrastų žalia akies rainelė atrodys įspūdingai ryški. Jeigu akių spalvos išryškinti nenori, gali naudoti kokius tik nori atspalvius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis