Dažniausiai užduodami klausimai apie plaukus. Rask atsakymus!

Nors informacijos apie plaukų priežiūrą netrūksta, vis dėlto kartais pasimetame jos gausoje. Visgi yra taisyklių, kurių patartina laikytis visoms. Garsi plaukų stilistė Halli Bivona pataria, kaip prižiūrėti plaukus: kada juos plauti, kirpti ir kokias priemones naudoti.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Kada plauti skirtingos apimties plaukus?

Ploni plaukai

Geriausia plauti kasdien ar kas antrą dieną. Tada plaukai per daug nesusiriebaluos, bet natūralūs aliejai juos pamaitins.

Vidutinio storumo ir stori plaukai

Pradedant kas trečią dieną, baigiant kartą per savaitę. Storesniems plaukams reikia daugiau laiko, kad įsigertų natūralūs aliejai, be to, storesni plaukai neatrodo tokie riebaluoti, lyginant su plonais. Tokiems plaukams patartina kartą per savaitę uždėti drėkinamą kaukę ir palaikyti 15 min.

Chemiškai pažeisti plaukai

Patariama juos plauti, atsižvelgiant į storumą, bet nakčiai palikti ant plaukų kondicionierių. Eidamos miegoti susiriškite plaukus ir užsidėkite dušo kepuraitę – neišsiteps pagalvė, o nuo šilumos kondicionierius giliau įsigers į plaukus.

Kiek plaukų priežiūros priemonių naudoti?

Šampūno pakaks dviejų saujelių. Panašiai ir su kondicionieriumi. Pastarąjį užtepkite nuo plaukų galiukų iki šaknų ir kelias minutes palaikykite. Daugelis žmonių tinkamai neišskalauja kondicionieriaus, tad skirkite kelias minutes ir gerai išskalaukite plaukus.

Kada kirpti plaukus?

Jei plaukai iki pečių ir trumpesni. Tokius plaukus pakirpkite kas 4 – 6 savaites. 

Ilgi plaukai, žemiau pečių. Kas du mėnesius. Pastebima, kad ilgus plaukus turinčio merginos bijo juos trumpinti, tačiau iš tiesų plaukus reikia pakirpti. Kuo ilgesni plaukai, tuo labiau šakojais jų galiukai. Paskui plaukas šakojasi vis aukščiau, pasiekia folikulą, todėl plaukai sausėja, lūžinėja. Pakirpkite ilgus plaukus kartą per sezoną ar kas du mėnesius. Tada plaukai išliks ilgi, o suskilę galiukai bus laiku pakerpami.

Kiek kartų galima tiesinti plaukus karštomis žnyplėmis?

Galima kelis kartus per savaitę, tačiau jei tiesinsite kasdien, plaukai išsausės. Patartina yra naudoti serumą, saugantį nuo karščio. Papurkškite juo plaukus kas kartą, prieš tiesinant karštomis žnyplėmis.

Kada dažyti plaukus ?

Šviesinkite sruogelėmis kas 6 – 8 savaites. Jei dažote plaukus vientisa spalva, patartina dažyti kas 1 – 2 mėnesius. Tai priklauso nuo jūsų pačių noro. Žinoma, per dažnas dažymas plaukams irgi nėra gerai. Patarimas – paprašykite kirpėjo dažyti neryškiomis sruogomis, o sruogos turėtų prasidėti ne nuo pat palukų šaknų, o kiek žemiau. Dažant tokiu būdu (balayage) galima mėnesių mėnesius išvaikščioti ir vis tiek atrodyti dailiai, stilingai. Na ir sutaupysite pinigų.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!
Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis