Celiulitas: kaip kovoti su pirmaisiais jo požymiais?

Tau - vos „niolika“, o ant šlaunų jau pastebi celiulitą? Neišgąsk, tu - ne vienintelė, šiandien daugelis merginų, net ir būdamos ganėtinai jauno amžiaus, tačiau gyvendamos kitokiu gyvenimo ritmu nei jų močiutės, pastebi nelemtuosius šlaunų gumbelius. O kaip su jais kovoti?

Siūlome išsamų celiulito naikinimo planą, kuris leis bikinio sezoną pasitikti su tokiu užpakaliuku, apie kurį visada svajojai, o dailių šlaunų tau pavydės net kiečiausios paplūdimio divos!

Degtukas parako statinėje

1973 metais Niujorko grožio salono savininkė Nicole Ronsard‘s išleido perkamiausią knygą, pavadinimu „Gumbeliai ir nelygumai, kurių negalėjote atsikratyti anksčiau“. Pasaulis, iki tol su celiulitu gyvenęs pakankamai taikiai (ilgą laiką tos duobutės ir kalneliai ant kojų buvo seksualumo, turtų ir geros padėties visuomenėje ženklas, kurį tapytojai paveiksluose noriai akcentavo!), sukluso. Celiulitą ant savo šlaunų pamatė ir milijonierių žmonos, ir paprastos geodezininkės. Prasidėjo arši kova su apelsino žievelės efektu, kuri tęsiasi iki dabar, pradedant lašinukus tirpdančia kūno kosmetika, baigiant tūkstančiais kainuojančiais batais, neva padėsiančiais nuo celiulito.

Lygesnės tarp lygių

Celiulitas nėra mirtina liga ar tragedija. Su juo, kaip ir su nevykusiu mylimuoju, galima tempti metelius kitus. Tačiau toks gyvenimas – sukąstais dantimis ir užmerktomis akimis – laimė? Ar nuo 20 metų (mokslininkai tikina, kad tuo metu ant probleminių kūno vietų pasirodo pirmieji matomi celiulito ženklai) reikia amžiams pamiršti seksualius šortukus? Kodėl milijonai merginų visame pasaulyje visgi turi tas lygias kojas ir stangrius užpakaliukus, jei jau tikėsime statistika, kad apelsino žievelės efektas persekioja 95 procentus moterų? Atsakymas paprastas – vienos su juo kovoja ir laimi, kitos – pasiduoda ir slepiasi. Prisipažink – tau norėtųsi priklausyti antrajai brigadai. Brigadai, kuri renkasi tą maudymosi kostiumėlį, apie kurį svajojo, kuri paplūdimyje neturi slėptis senučių pliaže, bet išdidžiai nurisnoja žaisti tinklinio, kuri prakaitavo iš paskutiniųjų, bet nulupo tą apelsino žievę nuo savo kūno.

Piktojo apelsino sukėlėjai

Pasirodo, celiulitas puola ne tik minkštutes apsileidėles, bet ir lieknas nendreles, mat jį sukelia daug veiksnių:

*nesveiki mitybos įpročiai, kai kemšamas riebus, konservantais papildytas maistas,
*pasyvus gyvenimo būdas,
*kuklus vandens vartojimas,
*stresas,
*rūkymas,
*hormoniniai svyravimai,
*paveldimumas,
*besaikis kavos ar stiprios arbatos vartojimas, jau nekalbant apie alkoholį,
*drastiškų dietų laikymasis.

Ar šiame sąraše atpažįsti save? Tuomet nieko keisto, kad šlaunys primena grūdėtos varškės pakelį. Metas veikti!

Anticeliulitinis meniu

Kaip sureguliuoti savo mitybos įpročius?

Rekomenduojama kasdien

*Odai į naudą bus visi vaisiai ir daržovės, kuriuose didelis procentas vandens. Tegul tavo stalą puošia: arbūzai, agurkai, pomidorai, mangai, rabarbarai, cukinijos, burokėliai, ridikai, lapinės salotos.

*Taip pat pagelbės produktai, kurie papildyti vitamino C, mat jis odai suteikia švytėjimo, stiprina raumenis ir prisideda prie odai taip svarbios medžiagos – kolageno gamybos. Apelsinai, kiviai, mandarinai, greipfrutai, juodieji serbentai, paprika, braškės, agrastai, briuseliniai kopūstai yra tikros vitamino C bombos. Mėgaukis jais drąsiai, o salotas gardink ne majonezu, bet citrinos sultimis!

*Gerk kuo daugiau natūralių vaisių sulčių. Juk vasara tas metas, kai tai padaryti lengviausia!

Mažink

*Kofeino kiekį, nes jis stimuliuoja hormonų, turinčių įtakos celiulito formavimuisi, gamybą. Geriau rinkis puodelį žalios arbatos.
*Dienos druskos normą, nes ji skatina skysčių kaupimąsi organizme.
*Baltos duonos, bulvių ir miltinių patiekalų kiekius.
*Konservuotų produktų indėlį į savo meniu, nes juose mažai naudingų elementų, bet daug chemijos, kuri prisideda prie celiulito vešėjimo.

Skanauk ypač retai, o geriausiai – atsisakyk

*Riebių padažų, sviesto.
*Greito maisto ir kitų pusgaminių (mėsainių, picų, kebabų, aliejuje keptų skrudintų bulvyčių ar traškučių.
*Dešrų, kumpių, saliamio – kitų riebalų bombų, kurios apkrauna skrandį ir šlaunis.
*Alkoholio ir gazuotų gėrimų.
*Riebių desertų.

Masažų terapija

Anticeliulitiniai masažai gerina kraujotaką, stangrina odą, padeda iš organizmo išvalyti toksinus ir net apverktiną situaciją paverčia kone tobula.

Masažai namų sąlygomis. Teks įsigyti masažuoklį (jie nebrangūs, o neretai parduodami kartu su anticeliulitiniais kremais) ir kaskart išlindus iš dušo, patepus odą kremų, 10–15 minučių ją masažuoti. Taip, tai pasiutusiai nuobodu, gali pasitaikyti viena kita mėlynė, tačiau jau po mėnesio matysis pastebimi rezultatai. Kai kurios užkietėjusios kovotojos su celiulitu prieš eidamos į dušą kojas pamasažuoja šiurkščiu šepečiu, taip suaktyvindama kraujotaka. Šį receptą gali išbandyti ir tu.

Procedūros grožio salone. Skysčius iš organizmo varantys limfodrenažiniai ar anticeliulitiniai masažai nepigūs (mat reikėtų pasiryžti 10 procedūrų kursui), pirmieji trys kartai dar ir gerokai skausmingi (procedūra primena ilgą žnaibymo epopėją), tačiau jau po penkių apsilankymų salone oda taps pastebimai lygesnė, nuo probleminių vietų nusivynios keli centimetrai riebaliukų, o galiausiai celiulitą pastebėsi tik suspaudusi odą.

Šiltnamis ant kojų

Purvo ir dumblių įvyniojimai įmanomi ir grožio salone, ir namuose, veiksmingumas beveik vienodas. Pagrindinis šių procedūrų principas – padengti problemines vietas pašildyta košele, papildytą produktais, kurie greitina riebalų skaidymo procesą, tada šlaunis apvynioti maistine plėvele bei leisti šioms gėrybėms šusti valandą laiko. Skamba truputį viduramžiškai, bet apimtis ir celiulito paveiktus plotus tokie kompresai iš tiesų sumažina.

Kremai...

Tikėti, kad anticeliulitinis kremas tavo užpakaliuką akimirksniu pakeis, jis taps panašus į vienos iš „Victoria's Secret“ apatinius demonstruojančių modelių, naivu. Tačiau sistemingas (kasdien ryte ir vakare) jo naudojimas duoda vaisių. Oda tampa pastebimai lygesnė, celiulitas – mažiau matomas. O šlaunis tampa malonu liesti.

Daugiau grožio patarimų - tikrų atostogautojų žurnale „Panelė Bling Bling“!

A.Kriščiūno nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis