Atskleidė, kaip gražinti figūrą be dietų ir nepajudinant piršto

Po žiemos švenčių tikriausiai ne viena mergina pastebėjo, kad priaugo šiek tiek svorio. Nieko čia nuostabaus, juk bent savaitę tavo dienotvarkėje buvo tik valgymas, sėdėjimas ir miegojimas.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Po Naujųjų metų sporto klubai dažniausiai nespėja registruoti naujų klientų, pasiryžusių žūtbūt sulieknėti, atsikratyti nereikalingų kilogramų bei sustiprinti kūną. Vieniems ryžtas išgaruoja jau po pirmosios treniruotės, kiti „tempia“ mėnesį, o atkakliesiems (dažniausiai tokių lieka nedaug) pavyksta savo tikslą ir pasiekti.

O, kad lieknėti būtų taip paprasta kaip priaugti keletą kilogramų... Deja, stebuklinga piliulė, kurią išgėrus „išgaruoja“ 10 kg, dar neišrasta, tačiau mokslinininkai visiems Naujųjų metų pažadukininkams turi gerų žinių: pasirodo, tvirtesnį kūną gali turėti viena apie jį galvodama!

Ohajo valstijos mokslininkai nusprendė patikrinti, ar tikrai lieknėjimui įtakos turi minties galia. Jie surinko 29 suaugusius žmones, ant kurių riešų uždėjo gipsą, kad negalėtų mėnesį plaštakos pajudinti, o nejudinant susilpnėtų rankų raumenys. 14 dalyvių buvo paprašyti 5 kartus per savaitę galvoti apie riešo pajudinimą: 13 kartų po 5 sekundes jie įtemptai įsivaizdavo, kad riešą judina visu pajėgumu. Likusieji 15 tiesiog mėnesį nešiojo gipsą.

Tyrimo rezultatai nustebino: tie, kurie 5 kartus per savaitę įsivaizdavo riešo judinimą prarado net 50 proc. mažiau jėgos nei tie, kurie neįsivaizdavo nieko. Tiesa, mokslininkai iškart patikino, kad toks judėjimo įsivaizdavimas niekuomet neatstos tikrų treniruočių, tačiau jis lavina ryšius tarp smegenų ir raumenų, todėl tais atvejais, kai nėra galimybės pajudėti (tarkim, sėdint lėktuve), verta įsivaizduoti, kad dalyvauji energingoje aerobikos treniruotėje ir taip neleisti raumenims ištisas valandas nieko neveikti.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis