6 lieknėjimo klaidos, dėl kurių riebalai kaupiasi ant pilvo

Pasižadėjai sulieknėti, stengiesi tai padaryti, tačiau pastebi, kad riebaliukai ant pilvo tik dar labiau kaupiasi? Gali būti, kad darai vieną iš šešių dažniausiai pasitaikančių lieknėjimo klaidų.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

1. Nereguliari mityba

Jei manai, kad atsisakiusi pusryčių ar pietų „sutaupysi“ kalorijų, smarkiai klysti. Atėjus vakarui būsi tokia išalkusi, kad sveiki patiekalai ir lengvi užkandžiai rūpės mažiausiai. Būtent dėl tokio elgesio ir valgymų praleidinėjimo merginos vakare persivalgo, o kalorijų perteklius ir linkęs pirmiausiai kauptis ant pilvuko.

2. Drastiškai pakeisti valgymo įpročiai

Nusprendei tapti vegetare, nes manai, kad mėsa ir pieno produktai turi daugybę kalorijų ir riebalų? Tačiau atmink, kad būtent šiuose produktuose pilna baltymų, kurie yra itin svarbūs greitai medžiagų apykaitai. Todėl kai trūksta baltymų, lėtėja medžiagų apykaita ir organizmas ima „saugoti“ kiekvieną kaloriją.

3. Atsisakei duonos

Manai, kad duonoje pilna angliavandenių ir dėl to kaupiasi kilogramai? Tačiau tamsi juoda duona, tamsūs makaronai ar sveikuolių dribsniai reguliuoja insulino lygį kraujyje, taip apsaugodami tave nuo netikėtų „alkio“ priepuolių ir ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmą.

4. Galvoji, kad pilvas sumažės darant vien atsilenkimus

Darant vien tik atsilenkimus ir kitus pratimus pilvui, tvirtėja raumenys, tačiau riebaliukai niekur nedingsta. Kas juos naikina? O gi kardio treniruotės. Pasirink tinkamiausią: bėgimas, važiavimas dviračiu, elipsiniai treniruokliai, plaukiojimas baseine... Tačiau atmink, kad riebalai pradeda „degti“ tik po maždaug pusvalandžio aktyvios veiklos!

5. Renkiesi „lengvus“ produktus

Parduotuvėse tikrai ne kartą teko matyti sumažinto kaloringumo „dietinių“ jogurtų, saldumynų, sūrio ar gazuotų gėrimų. Juose galbūt rasi mažiau kalorijų, tačiau jie saldinami dirbtiniai saldikliais, dėl kurių, kaip teigia dietologai, gali lėtėti medžiagų apykaita ir sparčiau kauptis riebalai.

6. Manai, kad negalima valgyti riebalų turinčio maisto

Ar esi girdėjusi terminus „gerieji“ ir „blogieji“ riebalai? „Gerieji“ riebalai - tai mononesotieji riebalai, kurių esame riešutuose, alyvuogių aliejuje, avokaduose, žuvyje. Šie riebalai mažina cholesterolio kiekį kraujyje, padeda įsisavinti tam tikrus vitaminus ir yra tiesiog būtini organizmo sveikatai palaikyti. Todėl jei bijai riebalų, geriau atsisakyk sviesto, margarino, riebių padažų, miltuose apvoliotų kepsnių, tačiau ne sveikatai naudingų mononesočiųjų riebalų, nes saikingas jų vartojimas padeda deginti būtent riebaliukus ant pilvo ir ilgesniam laikui palaiko sotumo pojūtį.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis