5 profesionalūs patarimai, kaip kovoti su plaukų elektrinimusi

Vos lauke paspaudus šalčiui, jo poveikį netrukus pajunta ir plaukai – jie ima elektrintis. Kodėl taip nutinka ir kaip išvengti plaukų elektrinimosi, pasakoja „Dove“ plaukų priežiūros priemonių produktų kategorijos vadovė Marit Soha.

„Plaukų elektrinimasis atsiranda tada, kai padidėja natūralus plaukų elektrostatinis krūvis, o tai dažniausiai nutinka žiemą. Deja, dėl šios problemos kaltas ne vien šaltas ir darganotas oras. Neretai su besielektrinančių plaukų problema susiduriama tuomet, kai daug laiko praleidžiama šildomose biuro ar namų patalpose, o plaukai džiovinami karšto oro džiovintuvu. Tiesa ta, kad karštis ir sausas oras gali paveikti ne tik odą, bet ir plaukus, iš jų pašalindami gyvybiškai svarbią drėgmę. Visa tai paveikia ir plaukų elektrostatinį krūvį bei suardo natūralią drėgmės pusiausvyrą“, – paaiškina M. Soha.


Pasak jos, besielektrinantys plaukai – tai ženklas, kad jiems trūksta drėgmės ir maistingųjų medžiagų. Taigi, pirmasis žingsnis sprendžiant šią problemą – tinkamas plaukų priežiūros priemonių pasirinkimas. „Renkantis šampūną svarbu atkreipti dėmesį ne tik plaukų, bet ir galvos odos būklę. Dėl to šaltuoju metų laiku rekomenduojama rinktis plaukų priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra vertingų drėkinamųjų ir maitinamųjų medžiagų, kadangi jos padeda palaikyti natūralią drėgmės pusiausvyrą“, – sako Marit Soha, ir priduria, jog svarbu nepamiršti ir plaukų kaukės. Net jei vasaros metu kaukę naudojote tik retsykiais, žiemą ja plaukus palepinti reikėtų ne rečiau kaip kartą per savaitę. Ji suteiks plaukams daugiau maistinių medžiagų ir vitaminų.


Karštis – tai viena pagrindinių priežasčių, sukeliančių plaukų elektrinimąsi. Taigi, džiovinant plaukus džiovintuvu svarbu jų dar labiau nepažeisti. Plaukų priežiūros specialistai pataria plaukus džiovinti nustačius silpniausią plaukų džiovintuvo srovę ar bent jau laikant džiovintuvą 30 - 40 cm atstumu nuo plaukų. Kita vertus, ypač šaltuoju metų laiku, prieš einant į lauką svarbu visiškai išdžiovinti plaukus – kitaip rizikuojama ne tik plaukų grožiu, bet ir pakenkti savo sveikatai.


Egzistuoja populiarus mitas, kad nenuplaunami kondicionieriai yra netinkami naudoti žiemą, mat žemoje temperatūroje jie užšąla. Deja, tai nėra tiesa – paprasčiausiai svarbu leisti šiam kondicionieriui įsigerti į plaukus ir, žinoma, išdžiūti. Visai kaip ir įprastas kondicionierius, nenuplaunama priemonė padeda palaikyti plaukų drėgmę ir sumažinti plaukų elektrinimąsi.


„Kartais plaukų elektrinimuisi įtakos turi sintetiniai galvos apdangalai. Natūralios medžiagos, tokios kaip švelni vilna ar kašmyras, leidžia galvos odai kvėpuoti ir nedidina plaukų elektrostatinio krūvio. Taip pat rekomenduojama rinktis natūralios medžiagos plaukų šepetį, pavyzdžiui, natūraliais šereliais ar tiesiog medines šukas. Norint sumažinti plaukų elektrinimąsi patariama juos šukuoti pradedant nuo plaukų galiukų ir kylant aukštyn link šaknų“, – sako M. Soha.

  

Prireikus „greitosios pagalbos“, atstovė pataria įsigyti plaukų aliejaus. Paprastai aliejus veikia kaip antistatinė medžiaga, kuri padeda sumažinti plaukų elektrinimąsi. Kad šie būtų klusnūs ir žvilgėtų, pakanka vos kelių lašų drėkinančio aliejaus ir švelniai pirštais perbraukti plaukų galiukus.


Štai penki pagrindiniai patarimai, kaip sutramdyti besielektrinančius plaukaus. Vis tik, svarbu nepamiršti, kad plaukų sveikatai ir grožiui yra svarbiausi vitaminai bei maistinės medžiagos. Taigi rūpintis plaukais privalu ne tik žiemą, bet ir vasarą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis