10 taisyklių, kurių nevalia pamiršti riebių plaukų savininkėms

Plaukų riebalavimasis yra natūralus reiškinys, tačiau vienos jo beveik nepastebi, kitos skundžiasi, jog riebius plaukus tenka trinkti kasdien. Iš tiesų, jei plaukai riebaluojasi itin greitai, metas susimąstyti ne tik apie naują šampūną, bet ir savo mitybos bei gyvensenos įpročius.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Galvos oda išskiria natūralius riebalus – sebumą, kuris padeda palaikyti natūralų odos PH bei apsaugo ją nuo drėgmės netekimo. Tiesa, kartais oda jo gamina per daug. Tam įtakos turi genai, hormonų veikla, sveikatos sutrikimai ir netgi per dažnas plaukų šukavimas. Priežasčių gali būti daug, todėl „Dove“ plaukų priežiūros priemonių kategorijos vadovė Marit Soha dalijasi patarimais, kaip tinkamai prižiūrėti riebius plaukus.

Plaukus plaukite ne per dažnai

Per dažnas galvos trinkimas – viena iš priežasčių, kodėl riebaluojasi plaukai. Itin dažnas plaukų plovimas išsausina galvos odą, todėl ji ima gaminti vis daugiau sebumo. Dėl to plaukus trinkti rekomenduojama kas 2–3 dienas, ne dažniau nei kas antrą dieną.

Plaukus plaukite ryte

Riebalinių liaukų veikla aktyviausia naktį, todėl plaukus rekomenduojama trinkti ryte. Taip pašalinsite riebalų perteklių, o plaukai ilgiau išliks švarūs.

Venkite itin karšto vandens

Riebius plaukus rekomenduojama plauti vos šiltu ar netgi šaltu vandeniu. Karštas vanduo lengvai sudirgina ir sausina galvos odą, todėl ši ima gaminti daugiau sebumo.

Plaukų kondicionierių naudokite saikingai

Nors kondicionierius reikalingas visų tipų plaukams, riebių plaukų savininkės jį naudoti turėtų saikingai. Nedidelį kiekį kondicionieriaus paskirstykite plaukų paviršiuje pradėdamos nuo galiukų. Kitaip nei šampūno, plaukų kondicionieriaus nereikia įtrinkti į galvos odą ir šaknis.

Rinkitės neriebias plaukų priežiūros priemones

Kad ir kokie vertingi bebūtų natūralūs aliejai, jie labiau tinkami sausiems plaukams, kuriuos itin svarbu giliai drėkinti ir maitinti. Riebių plaukų priežiūrai rekomenduojama rinktis alternatyvius drėkiklius, kurie neskatintų plaukų riebalavimosi, pavyzdžiui, prisotintus deguonimi. Tokie drėkikliai giliai drėkina plaukus, kartu jų neapsunkindami.

Rinkitės laisvesnius galvos apdangalus

Kepurė – privalomas aksesuaras žiemą, tačiau renkantis šiltą kepurę ar skrybėlę pirmenybę patariama teikti laisvesniems galvos apdangalams. Ne tokia aptempta kepurė ar skrybėlė leis kvėpuoti galvos odai ir ši išskirs mažiau riebalų.

Stenkitės plaukus mažiau liesti rankomis

Dažnai liečiant plaukus rankomis ant jų esantys nešvarumai ir riebalų dalelės lengvai prikimba prie plaukų paviršiaus, o tai pagreitina plaukų riebalavimąsi.

Venkite karšto plaukų modeliavimo

Šis patarimas tinka visų tipų plaukų savininkėms. Plaukų džiovinimas karštu oru ar modeliavimas karštomis plaukų žnyplėmis sausina visų tipų plaukus. Kad apsisaugotų nuo išsausėjimo, galvos oda ima gaminti daugiau sebumo ir plaukai greičiau riebaluojasi. Jei negalite apsieiti be plaukų džiovintuvo, rinkitės mažiausią ar vidutinį džiovintuvo režimą.

Nepamirškite mitybos

Įsitikinkite, kad su kasdien vartojamu maistu gaunate pakankamą kiekį B grupės vitaminų. Vitaminai B2 ir B6 padeda reguliuoti odos išskiriamų riebalų kiekį. Taip pat patariama saikingai vartoti riebius ar daug cukraus turinčius maisto produktus.

Gerkite pakankamai vandens

Vanduo mūsų organizmui svarbus dėl daugybės priežasčių. Jo nereikėtų pamiršti ir norint džiaugtis gražiais ir sveikais plaukais. Beje, per dieną rekomenduojama išgerti apie 2 l arba 8 stiklines vandens.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis