Pokyčių dalyvės: „Sporto klubas - vieta, kur ateini ne pasižmonėti, o sunkiai dirbti“

Praeitas pirmadienis pokyčių dalyvėms Gintarei ir Justei buvo kupinas emocijų. Merginos pirmą kartą susitiko su sveikatingumo klubo IMPULS treneriais ir išbandė individualias treniruotes. Nors prieš keliaujant sportuoti pokyčių dalyvės jautė nemenką nerimą, treniruotės metu visos baimės išsisklaidė.

Tiek Gintarei, tiek Justei įspūdį paliko puiki sporto klubo atmosfera ir draugiški bei patarimų negailintys treneriai. Tiesa, merginos pripažino – lengva nebuvo, tačiau sunkumus atpirko trenerių skiepyta motyvacija ir puikus pojūtis po treniruotės. Merginos atsakingai užpildė treniruočių dienoraščius ir pateikė įdomiausias įžvalgas tiesiai iš sporto salės.

Pokyčių dalyvė Gintarė: „Trokštu puikių rezultatų, todėl reikės įdėti nemažai pastangų“

Gintarė: „Nors nesu naujokė sporto salėje, tačiau kiekvieną kartą apsilankius naujame sporto klube jaučiuosi tarsi sportuoti pradėčiau pirmą kartą. Kadangi anksčiau lankiausi moterų sporto klube, lankytis bendrame sporto klube buvo tarsi nauja patirtis ir iššūkis, nes kažkodėl visada galvojau, jog į bendrą salę neišdrįsiu nueiti vien dėl to, kadangi ten visi yra puikios sportinės formos, o aš prieš juos atrodysiu pakankamai keistai ir visų žvilgsniai kryps į mane, tačiau pradėjus sportuoti suvokiau, jog tai nėra tiesa.

Gintarė sporto salėje
Gintarė sporto salėje
Asmeninio albumo nuotr.

Iš tiesų pirmąją dieną vertinu labai teigiamai. Nors po keleto mėnesių be sporto iš pat pradžių kai kurie pratimai nebuvo atliekami taip taisyklingai, kaip man norėjosi, tačiau sportuojant pratimus pavyko atlikti beveik be priekaištų. Visuomet einant į treniruočių salę nereikia tikėtis, kad viskas pavyks iš pirmo karto, būtina įdėti pastangų. Su treneriu lengvai radome bendrą kalbą, pavyko sekti visus jo nurodymus, todėl, manau, kad visas laukiantis 3 mėnesių darbas pavyks puikiai. Treniruotės metu pasisėmiau daug energijos, pakili nuotaika išliko visą dieną, o motyvacijos tiesiog padvigubėjo, todėl, daug dirbsiu tam, kad rezultatai būtų greičiau matomi. Dažnai būna jos treniruotės laikas, rodos, trunka visą amžinybę, tačiau šį kartą taip nebuvo. Nepastebėjau, kaip greitai prabėgo treniruotė, todėl labai laukiu ateinančių susitikimų su treneriu!“

Gintarės treneris Artūras Malovas: „Gintarė treniruojasi su svoriais bei treniruotes papildo aerobiniu krūviu. Aerobinio krūvio apimtis laipsniškai bus didinama stiprėjant Gintarės fiziniam pajėgumui, adaptuojantis prie sportinių krūvių. Viso projekto metu treniruočių struktūra tokia, kokia yra dabar, neišliks, bus įtraukiama naujų pratimų, varijuojamas krūvis. Kartu su manimi Gintarė sportuos tris kartus per savaitę. Gintarės paprašiau pradėti rašyti mitybos dienoraštį. Savaitės pabaigoje įvertinęs jos mitybą pateiksiu jai rekomendacijas. Vėliau remiantis mitybos, kūno svorio ir apimčių, bei treniruočių rodikliais bus koreguojami mitybos ir sporto planai. Gintarė klausosi ir įsidėmi informaciją, tačiau kiek bijo atlikti tam tikrus pratimus. Yra pratimų, kurių atlikti tiesiog negali, todėl buvo parinktos tinkamos pratimų alternatyvos“

Artūras Malovas
Artūras Malovas
Organizatorių archyvas

Justė: „Sporto klubas – vieta, kur ateini ne pasižmonėti, o sunkiai dirbti“

Justė: „Pripažinsiu - keliaujant sportuoti kankino nežinomybė ir mažas jauduliukas, nes niekada nesu lankiusi sporto klubo ir nežinau bendros tvarkos, neįsivaizdavau, ko tikėtis iš trenerio bei jo parengto sporto plano. Atėjusi neskubėdama pasiruošiau treniruotei. Žinoma, kaip gi be keletos nuotraukų persirengimo kambaryje! Galiausiai susitikau su treneriu. Treneris pasirodė laaabai draugiškas, greitai radome bendrą kalbą, nemažai ir pasijuokėme. Treneris man paaiškino, kad mano savaitės treniruotė susidės iš trijų dalių. Vieną dieną stiprinsime kojas, kitą – nugarą, trečią – rankas. Treneris taip pat aiškino mitybos svarbą ir patvirtino, jog sportuojant ypač svarbus teisingas baltymų ir angliavandenių balansas.

Justė Stančikaitė
Justė Stančikaitė
Asmeninio albumo nuotr.

Pirmąjį kartą treniravau kojų sritį. Atlikinėjau labai daug skirtingų pratimų su treniruokliais. Neneigsiu - buvo dar ir kaip sunku! Kūnas patyrė šoką, tačiau po maždaug po 3-4 pratimų pajutau, jog pratimus atlieku lengviau. Grįžus namo po treniruotės, jaučiau nedidelį nuovargį ir šiokį tokį kojų raumenų maudimą. Ech.. kai kam kitą dieną skaudės! Sunku apibūdinti, ar pirmas įspūdis geras, ar blogas. Supratau, kad sporto klubas ne ta vieta, kur galima ateiti gražiai atrodant ir pasipuikuoti prieš sportuojančius vyrus. Reikės daug ir sunkiai dirbti, jei iš tiesų nori pasiekti gerų rezultatų! Labiausiai patiko treneris, jo draugiškumas ir malonumas, treneris puikiai motyvavo, net paplepėjome apie dalykus, nesusijusius su sportu. Taip pat patiko pats sporto klubas. Labai geras ir didelis persirengimo kambarys, dušai. Taip pat labai daug profesionalių ir įvairių treniruoklių. Nepatiko tik tai, jog visą laiką maniau, kad mano fizinis pasirengimas nėra prastas. Vis dėlto klydau! Net pradėjau pykti šiek tiek ant savęs... Na, bet tai tik pradžia!“

Justės treneris Marius Bartusevičius: „Užpildžius sveikatos anketą, atlikus matavimus, priėjome vieningą išvadą, kad Justei reikia priauginti raumeninės masės, taip pat paryškinti rankas, padailinti kojas ir, žinoma, kas svarbiausia merginoms, sėdmenis. Kadangi Justės gyvenimo tempas ganėtinai spartus, reikės rasti laiko ne tik sportui, bet ir maisto gaminimui, kuriame, kol kas, mergina neturi daug patirties. Su Juste sportuosime 3 kartus per savaitę - stengsimės laikytis režimo ir sportuoti reguliariai – pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Kalbant apie Justės mitybos planą, merginai teks pamiršti sumuštinius pusryčiams, rytus pradėti košėmis, stengtis valgyti kuo daugiau ir kuo sveikiau, įtraukti į racioną daugiau daržovių, baltyminių produktų.

Marius Bartusevičius
Marius Bartusevičius
Organizatorių archyvas

Iš pradžių, žinoma, Justė buvo išsigandusi, sporto klubai ir jų įranga Justei yra naujiena, tad stengsiuosi supažindinti, suteikti kuo daugiau informacijos ir aš tikrai žinau, kad jai šis sportas patiks. Justė - linksma ir impresyvi mergina, pirmosios treniruotės metu tikrai klausėsi ir stengėsi atlikti viską ir buvo matyti, jog ji net nesitikėjo, kad tiek gali“

Merginos ką tik startavo ir nekantriai laukia pirmųjų rezultatų. Sek Gintarės ir Justės pokyčius bei nepamiršk – pavasaris beldžiasi į duris, todėl susirūpinti kūno formomis ir sveikata būtina jau dabar!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis