4 garsios Lietuvos merginos pristatė NIKE pavasario kolekciją ir išdavė sportinio stiliaus paslaptis (FOTO)

Atėjus pavasariui žiemą tinginiavusios suskubame rūpintis kūno formomis. Šylant orui sportinių veiklų kaipmat padaugėja - galima bėgioti, važinėtis dviračiu ar tiesiog vaikščioti parkuose ir gerėtis gamta. Pasiryžimą sportuoti dar labiau skatina tinkama sportinė apranga, kuri ne tik padeda laisviau judėti, bet ir yra puiki galimybė pademonstruoti stiliaus pojūtį.

Nauja pavasario NIKE Balta & Juoda kolekcija tinkama bet kokiai nuotaikai. Juodos ir baltos spalvos sportiniai deriniai skirti aktyviai merginai, kurios neriboja suvaržymai. Rinkis savo mėgstamiausius sportinius drabužius - sportines tampres, palaidines, megztinius, liemenėles ir bėgimo ar laisvalaikio batelius. Kolekcijos devizas: „Rinkis, derink, maišyk ir susikurk savo stilių“!

Naujausios kolekcijos pristatymo fotosesijoje dalyvavo net šešios garsios Lietuvos merginos, kurias sujungė meilė aktyviam gyvenimo būdui. Fotosesijoje dalyvavo atletė Airinė Palšytė, modelis Patricija Žuromskytė Gadžijeva, mados blogerė Gema Liutkevičiūtė, IMPULS trenerė Martyna Čepienė, gyvenimo būdo blogerė Kotryna Bass ir fotografė Greta Gedminaitė. Pakalbinome keturias fotosesijoje dalyvavusias garsias ir veržlias merginas, kurios mums perteikė fotosesijos nuotaiką, papasakojo apie savo santykį su sportu ir, žinoma, pasidalino įspūdžiais apie naująją kolekciją.

Fotosesijos akimirka
Fotosesijos akimirka
Vytautas Dranginis

Viena ryškiausių fotosesijoje dalyvavusių merginų - profesionali atletė Airinė Palšytė, kuri neįsivaizduoja savo sportinės rutinos be kokybiškos ir patogios aprangos.

Papasakok įspūdžius apie naująją NIKE kolekciją. Kaip jauteisi ją demonstruodama, ar fotosesijos metu vyravo smagi atmosfera?

NIKE - mėgstamiausias mano sporto aprangų prekės ženklas, todėl visuomet nuostabiai jaučiuosi tiek sportuodama su šio ženklo aprangomis, tiek fotografuodamasi fotosesijose, tiek dėvėdama drabužius laisvalaikiu. Fotosesijos atmosfera buvo gera, ne pirmą kartą esu fotografuojama Vytauto Dranginio, o su juo visuomet būna smagu.

Airinė Palšytė
Airinė Palšytė
Vytautas Dranginis

Esi profesionali atletė. Ar didelę reikšmę sportinei veiklai tau suteikia profesionali apranga?

Vienareikšmiškai - taip. Labai svarbu, kad aprangos būtų kokybiškos, novatoriškos, tinkamos, o dar jei jos yra ir labai gražios, tuomet tai tikrai prisideda prie gerų sportinių rezultatų. Beje, su NIKE kolekcijos drabužiais galiu puoštis ne tik treniruočių metu, bet ir po jų. Labai mėgstu įvairius NIKE megztinius, Air Max avalynę.

Naujosios kolekcijos spalvos - balta ir juoda. Ar rinkdamasi sportinę aprangą atkreipi dėmesį į spalvas? Jei taip, kokios yra tavo mėgstamiausios?

Būdama NIKE sportininke turiu galimybę atnaujinti savo sportinių drabužių derinius gana dažnai, tad namuose turiu net atskirą sportui skirtų drabužių spintą. Mėgstu derinti įvairias spalvas, tačiau juoda ir balta visgi yra praktiškiausios ir labiausiai naudojamos mano kasdienėse treniruotėse. Taip pat labai mėgstu mėlynos spalvos drabužių derinius.

Airinė Palšytė
Airinė Palšytė
Vytautas Dranginis

Ar lengva tau, kaip profesionaliai sportininkei, persiorientuoti į modelio amplua?

Tikrai nesunku. Esu girdėjusi, kad fotografai nesusiduria su problemomis fotografuodami sportininkus, nes esame pratę prie kamerų, dėmesio, turime dailiai treniruotus kūnus ir esame plastiški, todėl gana lengvai pozuojame. Man ši veikla - tarsi hobis. Mėgstu fotografuotis ir mielai tai darau laisvu nuo treniruočių metu.

Be kokių sportinės aprangos elementų neįsivaizduotume Airinės Palšytės?

Be sportinių tamprių, sportinės liemenėlės (bra), megztinio ar marškinėlių ir sportbačių. Vasaros metu - be šortukų, liemenėlės, berankovių marškinėlių ir sportbačių. Tai - esminiai mano treniruočių elementai (šypsosi)

Airine - ne vienintelė, besimėgavusi fotosesijos atmosfera. NIKE naująją kolekciją pristatė ir gyvenimo būdo blogerė Kotryna Bass, kuri mums išdavė, kokia yra jos aktyvaus gyvenimo būdo paslaptis.

Kaip jauteisi demonstruodama naująją NIKE kolekciją?

Labai mėgstu kompanijos NIKE idėjas, dėl to nedvejodama sutikau prisijungti prie šio projekto. Buvo nuostabi popietė praleista šaunių, veiklių ir įkvepiančių merginų būryje.

Ar didelę reikšmę kuriant blogą tau turi sportinė atributika?

Galbūt iš šalies taip neatrodo, bet blogerio gyvenimas yra ganėtinai įtemptas. Nuolatinis darbas ir siekis tobulėti neretai gali atvesti iki išsekimo ribos. Dėl šios priežasties rūpinimasis savimi ir aktyvi veikla yra būtinybė. Praleidžiu daug laiko prie kompiuterio, tad sportas padeda man jaustis žvaliau, energingiau siekiant naujų tikslų.

Kotryna Bass
Kotryna Bass
Vytautas Dranginis

Naujosios NIKE kolekcijos spalvos - juoda ir balta. Ar dažnai jį naudoji savo aprangoje?

Tik pamačiusi naujosios kolekcijos drabužius įsimylėjau. Juoda ar balta spalvos labiausiai aptinkamos ir mano garderobe, tad jaučiuosi lyg viskas sukurta specialiai man!

Kokias sporto šakas išbandai ir kaip jose pritaikai sportinę aprangą?

Nemeluosiu - esu tinginė. Kiek save atsimenu, visada keisdavau sporto šakas, būrelius, susidomėjimo objektus. Dėl šios priežasties privalau save motyvuoti kiekvieną dieną ir nuolatos sau priminti, jog šiandien dar nesimankštinau. Daili sportinė apranga labiausiai mane motyvuoja išeiti iš namų ir judėti. Nesvarbu, ar tai būtų apsilankymas treniruotėse ar krosas lauke - sportuoti visada smagiau gražiai atrodant.

Patricija Žuromskytė Gadžijeva ir Kotryna Bass
Patricija Žuromskytė Gadžijeva ir Kotryna Bass
Vytautas Dranginis

Išduok skaitytojoms savo sveikos gyvensenos receptą.

Balansas. Netikiu kraštutinumais. Visų pirma, reikia išmokti mylėti save, visa kita susidėlioja savaime!

Smagioje fotosesijoje taip pat dalyvavo mados blogerė Gema Liutkevičiūtė, kuri ne tik išdavė, kaip sportuodama išlieka stilinga, bet taip pat atskleidė keletą naujojo sezono sportinės mados tendencijų.

Papasakok įspūdžius apie naująją NIKE kolekciją. Kaip jauteisi ją demonstruodama, ar fotosesijos metu vyravo smagi atmosfera?

Pamačiusi naująją kolekciją likau be galo sužavėta, ji pasirodė labai patogi ir pritaikoma kiekvienai dienai. Fotosesijos metu vyravo tikrai puiki atmosfera, nes teko dirbti su merginomis, kuriomis žaviuosi ir kurios mane įkvepia!

Gema Liutkevičiūtė
Gema Liutkevičiūtė
Vytautas Dranginis

Naujosios NIKE kolekcijos spalvos - juoda ir balta. Kaip pati vertini šį spalvų duetą, ar dažnai jį naudoji savo aprangoje?

Šis spalvų derinys - pilka ir šviesiai ruda - yra viskas, ką galima rasti mano spintoje. Aš dievinu minimalizmą ir nemėgstu spalvingumo, tad balta ir juoda yra pagrindinės spalvos, sudarančios mano garderobą.

Ar sportuoji? Jei taip, kaip sporto metu išlieki stilinga, kokius aprangos elementus renkiesi?

Taip, sportuoju. Na, bent jau labai stengiuosi bent keletą kartų per savaitę apsilankyti sporto salėje. Turiu pripažinti, kad kol esu ten, tikrai nesistengiu atrodyti stilingai, nes ten einu ne save parodyti, o susikaupti ir nuveikti daug gero savo sveikatai ir kūnui. Tiesa, turiu pripažinti, kad po NIKE fotosesijos noriu įsigyti keletą naujų sportinės aprangos elementų tokių kaip sportiniai bateliai, tamprės, skirtos bėgimui ir sportiniai marškinėliai.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį merginai, besirenkančiai sportinę aprangą (dydį, medžiagą, patogumą ir panašiai?

Sportuoju anksti ryte, todėl negalėčiau įsivaizduoti savęs apsirengusios trumpomis rankovėmis ir šortais - man svarbu, jog bent iš pradžių, kol apšilsiu, jausčiausi jaukiai. Salėje svarbiausia sutelkti pastangas į treniruotę, o ne jausti diskomfortą dėl savo aprangos, todėl visad siūlau dėvėti savo dydžio drabužius, užtikrinančius patogumą.

Gema Liutkevičiūtė
Gema Liutkevičiūtė
Vytautas Dranginis

Ką patartum merginai, norinčiai sportuoti stilingai - ko einant į sporto salę nevalia pamiršti?

Jei norisi būti stilingai, siūlau nebijoti eksperimentuoti su savo apranga skirtingų treniruočių metu. Jeigu, pavyzdžiui, sporto salėje šiandien kojų dieną, bus tikrai patogiau užsidėti tampres ir tada daryti pritūpimus. Jei tai rankų diena - galbūt neverta rinktis palaidinės iškirptomis rankovėmis, nes rankos gali užkliūti už sportinių prietaisų. Manau, jog sportinėje aprangoje, kaip ir visur, svarbu saikas ir patogumas, todėl NIKE Juoda ir Balta kolekcijoje tikrai įmanoma rasti tai, ką bus labai lengva suderinti su bet kokia jau dabar turima apranga.

Fotografė Greta Gedminaitė fotosesijos metu liko ne už kadro – mergina taip pat pozavo demonstruodama naująją kolekciją. Ar fotografei sportinė apranga tokia pati reikšminga kaip ir kitų profesijų atstovams, papasakojo pati Greta.

Esi fotografė. Ar didelę reikšmę tau, kaip fotografei, turi sportinė apranga?

Fotografuojant labai svarbi patogi apranga ir avalynė. Įprastai renkuosi judesių nevaržančius drabužius ir sportbačius.

Naujosios NIKE kolekcijos spalvos - juoda ir balta. Kaip pati vertini šį spalvų duetą, ar dažnai jį naudoji savo aprangoje?

Mėgstu juoda-balta spalvas, ypatingai dėl savybės būti lengvai suderinamomis su visomis kitomis spalvomis. Dažniausiai šią klasikinę kombinaciją papildau spalvingomis detalėmis, aksesuarais ar ryškiais sportbačiais, taip paįvairinant kasdienybę. Man patinka, jog naują kolekciją sudaro klasikinės juoda ir balta spalvos, žaviuosi moderniais, nenuobodžiais siluetais bei inovatyvios struktūros audiniais.

Greta Gedminaitė
Greta Gedminaitė
Vytautas Dranginis

Kokias sporto šakas išbandai ir kaip jose pritaikai sportinę aprangą?

Lankau kovos menų treniruotes, boksuojuosi. Treniruočių krūvis labai intensyvus, dirba visos raumenų grupės, todėl labai svarbu, kad apranga nevaržytų judesių ir kad audinys lengvai išgarintų drėgmę.

Ar dažnai fotografuodama patenki į situacijas, kuriame būtinas fizinis pajėgumas?

Fotografo darbas yra aktyvus - nešioji sunkią techniką, ieškant tinkamo rakurso, tūpiesi stojiesi guliesi - nuolatos judi, tad geras fizinis pasirengimas man padeda darbą atlikti lengviau, greičiau ir net ir be būrio asistentų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis