Makiažo atmintinė vasarai: 5 žingsniai, kurie gelbės atliekant tobulą makiažą

Vasara – tai metas, kai saulė mus džiugina karštais spinduliais, ilgėjančiais vakarais ar šokiais iki ryto. Tačiau ilgos dienos, aktyvus laisvalaikis gamtoje ar prie vandens bei karšti saulės spinduliai kelia didžiulius iššūkius odos priežiūrai. Kaip tinkamai pasirūpinti veido oda ir kokios makiažo priemonės būtinos vasaros sezonu, pataria „Amway“ prekės ženklo „Artistry“ odos priežiūros ir makiažo ekspertas Andrzej Sawicki.

Pirmas žingsnis – maitinimas ir apsauga

Jokia paslaptis, kad norint, jog vasarinis makiažas atrodytų kokybiškai, o oda būtų sveika ir švytinti, pirmas žingsnis prieš naudojant bet kokią makiažo priemonę – odą tinkamai pamaitinti ir apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

„Vasarą svarbu kas rytą drėkinti odą lengvu losjonu, kuris ne tik pamaitintų, bet ir suteiktų apsaugą nuo saulės. Neapsaugota oda sensta, sausėja ir raukšlėjasi, tad tinkamas odos drėkinimas ir priežiūra būtini sveikos ir spindinčios odos efektui užtikrinti. Vasaros metu vertėtų rinktis lengvesnės, ne tokios „aliejinės“ konsistencijos priemones, nes karštis, drėgmė ir „sunkesnės“ konsistencijos priemonės kemša odos poras. Veido losjonas su UV spindulių apsauga užtikrins tinkamą odos paruošimą vasariniam makiažui tiek dienai, tiek vakarui“, – teigia A. Sawicki.
Odos priežiūros ekspertas pataria rinktis vieną kokybišką priemonę vietoje daugybės skirtingų. Pavyzdžiui, veido losjonas, kuris tarnaus tiek kaip drėkinamasis veido kremas, tiek kremas nuo saulės.

Tinkamam odos padengimui – tinkama makiažo bazė

Prieš atliekant makiažą svarbu tinkamai paruošti veido odą, tad viena svarbiausių priemonių – makiažo gruntas, kitaip dar vadinamas makiažo baze. Naudodami makiažo bazę mes uždengiame veido poras, taip neleisdami makiažo pagrindui įsigerti į jas. Tai itin aktualu karštuoju metų sezonu.

„Makiažo bazė – tai priemonė, išlyginanti odos tekstūrą ir paruošianti veidą tinkamam makiažo „nugulimui“. Ši priemonė ypač aktuali atėjus šiltajam sezonui, kuomet nuo karščio oda prakaituoja, blizga, o makiažo priemonės laikosi trumpiau. Svarbu atkreipti dėmesį į makiažo bazės sudėtį: ieškokite priemonių, kurių sudėtyje rasite agurkų, ramunėlių ar žaliosios arbatos ekstraktų, kurie ne tik drėkina, bet ir ramina odą. Taip pat naudokite priemones, kuriose yra vitamino E, veikiančio kaip antioksidantas“, – komentuoja makiažo meistras.

Daugiafunkcinės makiažo priemonės

Vasarą dažnai keliaujame ir nuolat judame, todėl nepatogu su savimi nešiotis didelę kosmetinę su daugybe produktų.Ekspertas pataria investuoti į priemones, kurios pritaikomos keletui veido zonų: tiek lūpoms ar vokams, tiek ir skruostams. Tokias priemones galėsite įsimesti ir į paplūdimio krepšį, ir į delninę romantiškam vakarui mieste. Puikus daugiafunkcinės priemonės pavyzdys – skaistalai. Šie sezono favoritai pritaikomi ne tik skruostams, bet ir akims. Švelnūs rausvi ar persikiniai atspalviai puikiai tiks akių vokams padengti.

„Dar viena puiki daugiafunkcinė priemonė vasarai – BB ar CC kremai. Jie ne tik drėkina ir maitina odą, bet suvienodina odos toną, panaikina raudonį ar papilkėjusias odos dėmes. Juk vasara – tai metas, kai oda gali ilsėtis ir kvėpuoti, tad sunkesnes makiažo priemones keiskite lengvesnėmis. Odos netobulumams maskuoti puikiai tiks švytėjimo suteikiantis CC kremas. Toks kremas skaistina odą, maskuoja jos netobulumus ar tamsesnes dėmes bei suteikia jai švytėjimo, o kreminė tekstūra neužkemša porų“, – sako Andrzej Sawicki.

Odos riebumas – makiažo priešas numeris vienas

Lauke tvyrantis karštis – tikrai ne pats geriausias makiažo draugas. Prakaitavimas, odos blizgesys – tai labai aktualios problemos šiltuoju sezonu, dėl kurių net geriausiai atliktas makiažas neatrodys gerai. Esant aukštai temperatūrai mikroorganizmai veido odoje dauginasi daug greičiau, o tai palanki terpė formuotis spuogams ir inkštirams.

„Odos blizgesio problemas laikinai išspręsti padės specialios servetėlės ar skysčiai, kurie sugeria riebalų perteklių. Dienos metu taip pat galite naudoti matinį atspalvį odai suteikiantį kremą, kurį tepkite keletą kartų per dieną. Vakaro metu riebios odos savininkėms rekomenduoju rinktis riebiai ir mišriai odai pritaikytą pagrindą bei makiažo bazę, kurie padėtų reguliuoti riebalų išsiskyrimą“, – komentuoja specialistas.

A. Sawicki pabrėžia, kad svarbu rinktis tokias priemones, kuriose yra cinko, titano, nes šios sudedamosios medžiagos sugeria riebalų perteklių ir kontroliuoja bei sumažina odos blizgėjimą.
Vandeniui atsparus makiažas? Įmanoma!

Turbūt daugelis moterų sutiktų, kad vasaros makiažui nėra nieko blogiau, nei nubėgęs akių tušas ar „išskydę“ šešėliai. Išvenkite vadinamųjų „pandos akių“ investuodami į vandeniui atsparias savo mėgstamų produktų linijas.

„Vandeniui atsparių priemonių sudėtyje yra tam tikrų medžiagų, kurios dėl sąlyčio su oru blakstienas, lūpas ar veido odą tarsi pasidengia plonyte „plėvele“ ir taip apsaugo dažus nuo aplinkos, drėgmės poveikio“, – teigia A. Sawicki.

Anot eksperto, svarbu nepamiršti, kad vandeniui atsparios priemonės yra „sunkesnės“, tad ir akių makiažo valiklis turėtų būti kitokios konsistencijos, kad nereikėtų smarkiai trinti odos.

Spalvų gama ir tendencijos

Kai veido oda tinkamai paruošta ir pamaitinta, kyla klausimas – koks makiažas ir spalvos madingi šį sezoną? Anot A. Sawicki, vieni populiariausių sezono atspalvių: žalsva, įvairių atspalvių mėlyna, oranžinė ir violetinė. Norinčioms įdomesnių ir netradicinių makiažo variantų, A. Sawicki rekomenduoja išbandyti spalvotus akių pieštukus.

„Akių kampučius dekoruokite baltai, tai suteikia žvilgsniui atvirumo. Norinčioms dėmesio, rekomenduoju savo akis spalvinti mėlynai, nes šis sezonas sukurtas vėjavaikiškumui, o ne tvarkingam įvaizdžiui“, – komentuoja makiažo ekspertas.

Dar vienas labai madingas įvaizdis vasarai – „jokio makiažo“. Ryškias spalvas palikite vakarui, o dieną pasitikite su gaiviu ir spindinčiu makiažu.

„Vietoj ryškių šešėlių ar intensyvaus kontūravimo rinkitės lengvą skruostų raudonį ar šviesą atspindinčios pudros žvilgesį“, – teigia A. Sawicki.

Viena populiariausių 2018 metų makiažo tendencijų – strazdanos, tad turinčios jas – pabrėžkite, o neturinčios, paįvairinkite įprastus makiažo variantus nusipiešdamos jas. Strazdanos veidui suteikia gyvumo, skaistumo ir išskirtinumo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis