Ugdyk moteriškumą ir tapk žavesne: reikia tiek nedaug

„Įsivaizduokite moterį lėtai einančią gatve. Ją lydi susižavėję žvilgsniai. Jos akys ir lūpos šypsosi. Ji spinduliuoja seksualumą, kurio neįmanoma nuslėpti. Užburia grožiu ir pasitikėjimu savimi.“ – taip moters idealą aprašo moteriškos saviugdos ekspertė Rūta Banionytė.

Argi ne visos mes, moterys giliai viduje kaip tik tokiomis trokštame būti?! Tačiau, kas gi atsitiko su mūsų moteriškumu? Kodėl mes kovojame už vietą pasaulyje, konkuruojame su vyrais, užuot leidę sau būti žaviomis ir globojamomis būtybėmis? Vytautas Jančiauskas savo knygoje „Mūsų santykių ritualai“ atsako: „Asmenys, kurių nelepino likimas, kurie buvo priversti labai anksti prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, pasirūpinti savimi, natūraliai ugdė vyrišką energiją. Ir nesvarbu, ar tai buvo mergaitė, ar berniukas, jie tiesiog ėjo į gyvenimą kaip į karą, kur lytis neturi jokios reikšmės. Išlieka tik stipriausi.“ Taigi, jeigu gyvenime teko daug išbandymų ir ugdėte labiau vyriškas savybes, galbūt metas sustoti ir iš naujo atrasti savo moteriškumą? R. Banionytė savo knygoje „Šokoladas sielai: kaip tapti moterimi, kuriai neįmanoma atsispirti?“ rašo, jog tik nustojusi kovoti, konkuruoti ir elgtis kaip vyras, iš tiesų tapo laiminga moterimi.

Tad kokios yra tos svarbiausios moteriškos savybės? Dauguma psichologų pripažįsta tris pagrindines savybių grupes:

1. Mokėjimas būti gražiai ir kurti grožį, seksualumas.

Net ir neišleisdamos didelės pinigų sumos, galime būti gražios, galime užsisakyti nebrangių drabužių internete ar apsikeisti jais su draugėmis. Pažvelgę į veidrodį pamatykime seksualiausias ir patraukliausias savo kūno dalis: liemuo, kojos, krūtinė, ilgas kaklas. O tada, rinkdamos drabužius, šiek tiek jas paryškinkime. Nebijokime rinktis mums patinkančius spalvų derinius, net jeigu tai ryškios spalvos.

Moters grožis slypi ne tik išorėje, jis labiau kyla iš vidaus. Tai meilė sau ir kitiems. Meilė sau labai svarbu, ji atsiskleidžia kai moteris atsiveria kūrybai, kai ji darbo tai, kas labiausiai patinka. Mes turime daug pareigų, jos ne visada mielos ir kartais užgožia mūsų troškimus. Kai juos ignoruojame, vystame tarsi gėlės be vandens. Todėl savo kasdienybėje bent valandą ar kelias skirkime mėgiamai veiklai, kūrybai. Mes ne veltui atsinešėme tam tikrus pomėgius gimdamos, kai juos atskleidžiame jaučiamės džiugiai, netgi pakiliai. Todėl kurkime, šokime, užsiimkime rankdarbiais ir mūsų akys labiau suspindės. Netgi galime siekti tikslo, kad ateityje susikursime pajamas iš savo mėgiamos veiklos ir taip atsikratysime nemalonių pareigų darbe.

Na, o kaipgi su seksualumu? Dailiai, nevulgariai paryškintos kūno linijos ir spindinčios moters akys gali iš naujo pakerėti jūsų vyrą. Intymias paslaptis taip pat atskleidžia R. Banionytė savo knygoje: „Man reikėjo atsisakyti aktyvumo ir leisti vyrui griežti pagrindiniu smuiku. Kaip dabar atsimenu: tąkart beveik nieko nedariau, tiesiog mėgavausi vyro teikiamu malonumu ir nuoširdžiai rodžiau, kad jis mane veda iš proto. Vyras jautėsi herojumi ir kuždėjo man, kad tai geriausia, kas jam nutikę gyvenime.“ Todėl nebijokime būti savimi, leiskime vyrui imtis iniciatyvos, vietoj to, kad sektume populiarių žurnalų patarimais, kokios turėtume būti lovoje.

2. Mokėjimas kurti santykius, ryšius.

Moteris pasižymi gebėjimu kurti harmoningus santykius, užmegzti tvirtus ryšius. Tačiau ir čia reikia išminties, leisti pasitarnauti vyrui, neužgožti jo. Mes dažnai nedrįstame kažko paprašyti vyro ir viską darome pačios, tačiau R. Banionytė rašo, jog būtent prašant atsiskleidžia moters prigimtis, o gebėjimas tai išpildyti ugdo vyro heroiškumą: „Gaila, kad anksčiau net neįtariau, kaip toks paprastas dalykėlis harmonizuoja santykius! Viskas iš tiesų paprasta: aš prašau pagalbos, jis jaučiasi stipresnis, jo vyriškumas auga.“ – rašo R. Banionytė ir ragina nepamiršti paskui nuoširdžiai padėkoti vyrui už suteiktą pagalbą.

3. Jausmingumas

Moters jausmingumas paprastai yra didesnis negu vyro. Ji labiau išgyvena, turi stipresnę nuojautą. Platesnis jausmų pasaulis padeda moteriai bendrauti, įsijausti į kitą žmogų, kurti harmoningus santykius su artimaisiais. Protingai savo emocijas mokanti išreikšti moteris, traukia vyrus kaip magnetas. Tačiau mes kartais pamirštame tas džiugias, teigiamas emocijas ir per daug pergyvename, skubame, rūpinamės. Vytautas Jančiauskas mokymuose „(Ne)logiškas bendravimas“ sako: „Kas būtų, jeigu jūs patrigubintumėte savo džiaugsmą? Gavote iš vyro dovanų ir suniurnėjote „Kaip miela“. O dabar išreikškite savo dėkingumą tris kartus stipriau! Tikriausiai balso tonas bus žymiai garsesnis, jūs suplosite rankomis, stryktelsite į viršų ir apsiviję rankomis savo brangiausiojo kaklą, pakštelsite jam į žandą! Kaip galvojate, ką tada pajaustų jūsų vyras? Jis iš tiesų žavėtųsi tokiu moters jausmų protrūkiu ir galvotų, ką dar galėtų padaryti, kad šis emocijų srautas išsilietų kuo dažniau.“ Nestabdykime savo teigiamų emocijų, bet džiaukimės visomis kasdieniškomis smulkmenomis.

Puoselėti savo moteriškumą niekada nėra vėlu. Atsiskleiskime kaip pavasario gėlės ir žavėkime savo vyrus spindinčiomis akimis. Nesvarbu kiek mums metų, rūpinkimės savimi, nes tik tada galėsime suteikti pilnavertę meilę savo vyrui ir artimiesiems.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis