Vasarai artėjant: patarimai, kurie padės žaibiškai įdegti

Nuostabus ir šiltas savaitgalis kviečia džiaugtis pasirodžiusia saule bei gaudyti pirmuosius saulės spindulius. Daugelis iš mūsų pavasario pabaigoje jaučiasi baltos lyg varškės sūriai. O štai ir geriausi įdegio būdai, kurie padės jaustis jaukiai su trumpučiais šortukais ar suknele:

Realusis deginimasis. Prieš deginantis saulėje atmink: pirmą kartą deginantis NIEKADA negalima ilgai kaisti saulėje, antraip nori būti raudona kaip vėžys. Geriau nesidegink tarp 11 - 14 valandos, tuomet saulė pati kaitriausia. Ir, žinoma, nepamiršk naudoti apsauginio kremo nuo saulės, kuri tuti būti privalomas komponentas tavo paplūdimio rankinėje!

Savaiminio įdegio kremai. Šis palyginti saugus rusvėjimo būdas irgi turi minusų. Nuo jų ir pradėsime. Visų pirmą, tokie kremai gali tavo odą labai išsausinti, todėl palaukusi, kuomet kremas visiškai įsigers į odą, būtinai patepk ją drėkinamuoju kremu. Dar vienas minusas - nelygus ar geltonas įdegis. Nuo netolygaus įdegio gelbsti savaiminio įdegio servetėlės, o štai nuo geltono atspalvio, išeities, deja, nėra. Pasistenk su kremo tepimu nepersistengti ir kiekvieną dieną jo netepti, tik išskirtinais atvejais (pavyzdžiui, prieš šventę).

Kremo privalumai: iš tiesų gali parusvėti jau po pirmo naudojimo. Tik atmink, jog prieš tepantis tokais kremais būtina nušveisti odą. Kuo geriau ji nušveista, tuo kremas įsigers tolygiau. Jei kartais alkūnės, keliai ar pirštai parusvėjo keliais tonais daugiau, nei kitos kūno dalis, pabandyk juos patrinti dilde, tik būtinai švelniąją jos puse!

Kava. Kavos pupelėse esanti medžiaga skatina odą rusvėti, todėl gali reguliariai darytis kavos pilingą visą kūnui. Tiesiog išsivirk pusę puodelio kavos, nukošk tirščius ir tirščiais įtrink visą kūną. Vienas kartas stebuklo gal ir nepadarys, tačiau vis kartodama šią procedūrą galėsi džiaugtis rusvesne oda. Valgyk! Yra maisto produktų, kurie skatina greitesnį įdegį. Tai abrikosai, pomidorai, morkos ir varškė. Žinoma, naivu tikėtis, jog nuolat valgydama visus šiuos produktus būsi ruda kaip mulatė. Tačiau jei į savo mitybos racioną įtrauksi šiuos produktus, tikėtina, jog džiaugsies rusvesne oda.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis