6 klausimai estetikos bei grožio kūrėjai Aistei Svarauskaitei (FOTO)

Tinklaraščio „Basic Approach Blog“ autorė Aistė Svarauskaitė (24), socialiniuose tinkluose besislepianti po Mondayjazz slapyvardžiu, išlavintu estetikos ir asmeninio stiliaus pojūčiu galėtų varžytis su pasaulinėmis žvaigždėmis. Prisistatanti kaip inspiracijų medžiotoja, Aistė kiekviename gyvenimo žingsnyje sugeba pastebėti aikčioti priverčiančias smulkmenas, kurios skatina nusišypsoti ir įkvepia kasdien judėti pirmyn ne tik ją, bet ir visus jos sekėjus.

Kokia knyga šiuo metu guli atversta ant tavo naktinio stalelio? Apie ką ji?

Šiuo metu ant mano naktinio stalelio guli visiems labai gerai žinoma, bet mano dar neskaityta Oscaro Wilde‘o knyga „Doriano Grėjaus portretas“, kurioje pasakojama apie grožį, meną, gėrį, apie tai, kaip šie dalykai susipina tarpusavyje. Labai labai seniai mačiau to paties pavadinimo filmą, bet visiškai nieko nepamenu, tad nusprendžiau atsiversti knygą.

net ir darbo dienomis galima atrasti laisvą minutę ir ryte neskubant atsigerti kavos bei papusryčiauti su seniai matyta drauge 💕 . . . . . #morning #goodmorning #breakfast #dublis #dublisrestaurant #details #inspiration #minimal #minimalism #coffee #blog #blogger #basicapproachblog #reserved #casio #casiowatch #pandora #fashion #style #fashionblogger #styleblogger

A post shared by Aistė Svarauskaitė (@mondayjazz) on Mar 14, 2018 at 12:25am PDT

Kiek šalių esi aplankiusi? Į kurią labiausiai norėtum grįžti dar kartą? Kodėl?

Miegamajame turiu įsirėminusi didžiulį pasaulio žemėlapį, kur visos šalys pažymėtos viena spalva. Visas smagumas tas, kad aplankius kokią nors šalį galima su moneta nutrinti ją kaip loterijos bilietėlį – ši tampa spalvota. Iš to žemėlapio matyti, kad šiuo metu esu aplankiusi 22 valstybes, iki metų galo šis skaičius dar padidės. Stengiuosi keliauti į dar neaplankytas šalis ir susipažinti su skirtingomis kultūromis, nes manau, kad į labiausiai patikusias visuomet spėsiu grįžti. Labiausiai norėčiau grįžti į rugsėjį aplankytą Maroką: atostogas ten drąsiai pavadinčiau vienomis geriausių gyvenime. Be to, visuomet smagu atrasti dar nematytus Italijos kampelius, mielai sugrįžčiau ir į Izraelį.

Kiek vidutiniškai nuotraukų tenka padaryti, kad atsirastų verta paviešinti tinklaraštyje? Kokius reikalavimus ji turi atitikti?

Mano nuotraukos visuomet pereina gana didelę atranką, tad, priklausomai nuo įrašo, jų gali būti nuo 50 iki nesuskaičiuojamo kiekio. Nuotraukos privalo būti ryškios, jose turi gerai matytis mano drabužių derinių detalės, patys drabužiai ir net emocija. Mėgstu publikuoti nemažai nuotraukų, tad stengiuosi, kad jos visos būtų vientisos, tačiau – nevienodos.

Ką veiki gyvenime be tinklaraščio? Kaip atrodo tavo darbo diena?

Esu populiaraus kelionių portalo redaktorė. Mano diena prasideda labai anksti, apie pusę 7 ryto ir baigiasi apie 17–18 valandą vakaro, beveik visą dieną praleidžiu biure. Vakarais skubu į įvairius tinklaraštininkų renginius, rašau tekstus, apsvarstau naujas idėjas. Savaitgaliai skirti ilsėtis, susitikti su draugais, pramogauti ir, žinoma, fotografuoti drabužių derinius!

Trys taisyklės, kurių laikantis galime padidinti savo sekėjų skaičių socialiniuose tinkluose. Kurios tau pasiteisino?

Pirmoji ir turbūt svarbiausia taisyklė – kokybiškas ir akį traukiantis turinys. Šios taisyklės stengiuosi laikytis visada, todėl labai smarkiai atsirenku nuotraukas, kurios bus publikuojamos. Taip pat padeda bendravimas su kitais žmonėmis socialiniuose tinkluose, jų nuotraukų komentavimas ir laikinimas – taip tave pastebi kiti tų žmonių sekėjai. Na, o man, kaip tinklaraštininkei, padeda ir įvairių prekių ženklų žymėjimas nuotraukose. Labai smagu, kai mėgstamo prekių ženklo atstovai ne tik pakomentuoja tavo nuotrauką, bet ir pasidalija ja savo paskyroje.

Pastaruoju metu negaliu atsižiūrėti į vokiečių manekenę Stefanie Giesinger! Kiekvieną kartą pamačiusi jos drabužių derinius, semiuosi idėjų. Jos sugebėjimas derinti moterišką stilių su vyrišku, laisvu ir sportiniu – pavydėtinas. Taip pat varvinu seilę žiūrėdama į Andy Torres iš „Stylescrapbook“, Janni Deler, Aylin König.

Citata, kuri visuomet tave įkvepia, kad ir koks niūrus oras už lango ar prasta nuotaika būtų...

Gyvenime stengiuosi vadovautis gana banaliu, bet visuomet pasiteisinančiu požiūriu, kad nereikia nieko gailėtis ir visuomet verta bandyti. Turiu mėgstamą frazę, ją net esu įsirėminusi ir pasikabinusi miegamajame: if it's still in your mind, it is worth taking the risk (angl. Jeigu vis dar apie tai galvoji, rizikuoti verta).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis