Patys gardžiausi receptai, tinkami išbandyti su geriausia drauge

PANELĖ rekomenduoja! Dažnai susitikusios su drauge ar draugėmis laužote galvas, ką gi gardaus pasigaminus? Pateikiame jums pačių gardžiausių, neapsunkinančių skrandžio ir lengvai pagaminamų patiekalų bei gėrimų receptus. Pačios išbandėme ir būtent šie patiekalai tapo mūsų mėgstamiausi, kuomet susirenkame aptarti naujienų su geriausiomis draugėmis.

Sveikuoliški blyneliai

Tu ir tavo geriausia draugė prisižiūrite ir jau mąstote apie bikinio sezoną? Tuomet tikėtina jus sužavės šis paprastas receptas, kuris supažindins jus su gardžiu skoniu ir neapkraus papildomais kilogramais.

Sveikuoliškų blynų, kurie turi žymiai mažiau kalorijų nei įprastiniai, kepami iš miltų ar bulvių. Tau tereiks vieno gerai sunokusio banano ir dviejų kiaušinio. Ingredientus beriame į indą ir sutriname šakute arba blenderiu, kol jie pavirs į vientisą masę. Įkaitiname keptuvę, pilame keletą lašelių alyvuogių aliejaus ir kepame blynelius vartydami. Štai ir viskas! Ir jokių miltų gumulėlių ar sudėtingos tešlos maišymo. Šį receptą itin rekomenduoja „YouTube“ trenerė Cassey Ho, kuri teigia, kad šie blyneliai - sveikas patiekalas, nes jame nėra jokių iš anksto paruoštų sudedamųjų dalių, jiems nereikia miltų ar specialių baltymų miltelių. Kiaušiniai ir bananas - pasigamins net gaminti vengiančios!

Sveikuoliški gardūs blyneliai 2

Šiuos blynelius pamilome jau senokai dėl jų lengvos tekstūros ir ypatingo skonio. Paskanaujame!

Reikės: kiaušinių (3 vnt), vandens (apie pusę stiklinės), miltų, cukinijos , žiupsnelio druskos, grietinės, medaus.

Darbo eiga: Cukinijos odą nuskusti, perpjauti į kelias dalis (kaip patogiau), išimti minkštimą ir sutarkuoti. Dideliame inde įmušti kiaušinius, įpilti vandenį, įberti druską ir išplakti. Po to įberti miltų tiek, kad išmaišius košė būtų tiršta (nereikia baimintis, kad bus per tiršta ar per skysta, nes vėliau, tikriausiai, vėl reikės įberti miltus). Į gautą košę sudėti sutarkuotą cukiniją ir gerai išmaišyti. Jeigu košė per skysta (atrodo, kad sutarkuota cukinija plūduriuoja), po truputį berti miltus ir šakute išmaišyti, kol taps tirštesnė (nesvarbu kokio lygio „tirštumą“ pasirinksi – blynai vis vien iškeps). Tada mažus blynus kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol apskrus iš abiejų pusių, o iškeptus patiekti su grietine ir aplietus medumi. Beje, blyno vidus gali atrodyti neiškepęs, skystas, bet tai tik - sutarkuotos cukinijos.

Vegetariškas lęšių mėsainis

Jei abi prijaučiate vegetarizmui arba paprasčiausiai nenorite apsunkinti skrandžio mėsa, šis mėsainio receptas tiesiog tobulas!

Reikės:

Duona – 1 vnt. nedidelės duonelės (čiabatos ar kitos mėgstamos), Lęšiai – 1 stiklinė Malti džiūvėsiai – 1 stiklinė Svogūnai – 1 vnt. Česnakai – 2 skiltelės Alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai Karis – 1 arbatinis šaukštelis Druska – žiupsnelis pagal poreikį Juodieji pipirai – žiupsnelis Virintas vanduo – 100 ml Avokadas – 1 vnt. Raudonasis svogūnas – 1 vnt. Citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas Pekino kopūstas – 1 (nedidelis)

Gaminimas: Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius – galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite į elektrinį smulkintuvą ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite karį, pagal skonį druskos bei pipirų ir dar kartą išmaišykite. Drėgna ranka formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Avokadą nulupkite, padalykite į kelias dalis, mėlynąjį svogūną supjaustykite ir suberkite į elektrinį trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, įberkite pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų ir sutrinkite. Duonelę per vidurį įpjaukite, užtepkite avokado minkštimo, dėkite vieną ar du (priklausomai nuo dydžio) lęšių maltinukus, ant viršaus uždėkite saujelę smulkintų Pekino kopūstų ir... skanaus! Su šiais lęšių mėsainiais labai dera rauginti arba marinuoti agurkai.

Keksiukai su varške bei vyšniomis

Kaip be deserto? Varškės ir vyšnių derinys tiesiog tooobulas...

Reikės: 200 g varškės; 200 g miltų; 150 g sviesto; 200 g cukraus; 3 vnt. kiaušinių; 1 šaukštelis kepimo miltelių; 1 stiklinė vyšnių.

Gaminimas: Įkaitink orkaitę iki 170 C temperatūros. Išlydyk sviestą ir atvėsink. Suplak kiaušinius su cukrumi, sukrėsk varškę, sviestą ir įberk kepimo miltelius bei gerai išmaišyk. Suberk miltus ir vėl gerai išmaišyk. Į keksiukų formeles dėk po šaukštą tešlos, tuomet kelias uogas (be kauliukų), o ant viršaus vėl tešlos. Keksiukus kepk 20 min.

Nuostabaus skonio lengvai pagaminamas pyragas su vaisiais

Vieną kartą pabandžiusios ir paragavusios nenusivilsite. Labai lengvai pagaminamas pyragas, kurio skoniui nėra konkurentų!

Reikės: paprastų meduolių (3 pakeliai), jogurto (0,9 -1 l, gali būti su skoniu arba natūralus), bananų (4 vnt), kivių (3-5 vnt, arba galima vietoj kivių dar 1-2 bananus paimti)

Darbo eiga: Vaisius nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Meduolius perpjauti lygiagrečiai pagrindui. „Dėlioti“ pyragą: pirmas sluoksnis - meduoliai , po to aptepti jogurtu, išdėlioti bananus, vėl užpilti jogurtą, sudėti meduolius, aptepti jogurtu, išdėlioti kivius (arba vietoj jų bananus), vėl tepti jogurtą, po to meduolių ir vėl jogurto sluoksniai, išdėlioti bananus, aptepti jogurtu, išdėlioti meduolius ir vėl aptepti jogurtu. Žinoma, jeigu yra daugiau ar mažiau produktų, galima keisti sluoksnių skaičių. Ir paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą. Viršų papuošti galime kiviais. Šito pyrago minusas, kad jis neturi mums įprastos pyrago formos, jis – skystokas ir neišvaizdus, tačiau skonis nugali viską!

Kokosinė karibų kava

Prie pyrago kavytės? Atėjo šiltasis sezonas, todėl labiau traukia šaltos nei karštos kavos. Paruošimo laikas: 3 min.

Reikės (5-6 porcijoms): Kavos 1 puodelio, kokosų pieno 1 indelio, sutirštinto pieno ledo kubelių Paruoškite kavą, sumaišykite su kokosų pienu, įpilkite kondensuoto pieno ir išmaišykite viską iki vientisos masės. Į stiklinę suberkite ledo kubelius ir užpilkite paruoštu kavos gėrimu. Liko viena maža, bet labai svarbi detalė, užtikrinanti nepriekaištingą šaltos kavos skonį. Kol kas receptuose siūlėme tik paprastus ledo kubelius, tačiau užšaldę šokoladinį, karamelinį, kokosinį, mėtų ar kitą gėrimą, šaltą kavą paversite švente gomuriui, kadangi tirpstant ledukams jie nepraskies kavos, o atvirkščiai – suteiks papildomo skonio.

Bananų ir braškių smutis

Pabaigai - mūsų mėgstamiausias smutis, kurio skonis dieviškas


Reikės: 1 puodelio braškių, ½ banano, ¼ puodelio dribsnių, 2 šaukštų riešutų, 1 puodelio graikiško jogurto, 1 arbatinio šaukštelio chia sėklų, ledo kubeliai

1 žingsnis. Pirmiau į kokteilinės (plaktuvo) indą sudėkite šaldytus ingredientus (vaisius, ledo kubelius). Tuomet dėkite kitus sausus ingredientus – chia sėklas, dribsnius, riešutus

2 žingsnis. Pipildykite indą skystais ingredientais – graikišku jogurtu. Plakite, kol taps lygus, kreminės struktūros.

3 žingsnis. Kai viskas bus baigta, galite pridėti skaldytų riešutų, sezamo, chia sėklų, ar tai, ką Jūs mėgstate. Pagamintą smutį gerkite kol jis šaltas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis