10 pavojingiausių ženklų, kuriuos siųsdamas kūnas tave nori įspėti

Žiemos sezonas – naujas išbandymų metas mūsų organizmui. Vitaminų stygius sąlygoja odos problemas, susilpnėjusį imunitetą, motyvacijos stoką, bendrą silpnumą. Neverta numoti ranka į pasitaikančias sveikatos problemas - įsiklausyk į tai, ką tau nori pasakyti tavo kūnas ir kuo greičiau į tai sureaguok.

1. Oda išsausėjusi, lūpos suskeldėjusios. Vitaminų trūkumas, sezonų kaita, vandens trūkumas organizme - visa tai apima sausos odos problemą. Būtina odą ne tik drėkinti iš išorės, bet rūpintis ja iš vidaus - stenkis, jog tavo lėkštėje būtų kuo daugiau daržovių, gerk daug vandens ir nepamiršk ilsėtis. Atmink, jog odos problemos dažnai išduoda vidinius negalavimus, todėl jei oda nuolat sausėja, apsilankyk pas gydytoją.

2. Dažnai skundiesi skrandžio skausmais. Tai - prastos ir nevisavertės mitybos padarinys. Jei dažnai valgai paskubomis, mėgsti greitąjį maistą ar gazuotus gėrimus, nenuostabu, jog skrandis neigiamai į tai atsiliepia. Jei nuolat kamuoja skrandžio skausmai, patartina valgyti daugiau košių, sriubų, daržovių. Vis dėlto jei net ir susireguliavus mitybą dažnai sopa pilvuką - metas keliauti pas gydytoją.

3. Tau nuolat skauda galvą. Jei nuolat kankina galvos skausmai, gali būti, jog esi pervargusi. Ar dažnai jauti stresą, galbūt labai išgyveni dėl darbų, atsiskaitymų? Dažniausiai galvos skausmas mums tarsi sako: sustok ir pailsėk. Būtent dėl pervargimo gali varginti galvos skausmai, tad daugiau miegok, ilsėkis, stenkis pasportuoti, susireguliuoti mitybą.

4. Tavo nagai nuolatos lūžinėja. Jei dažnai susiduri su lūžinėjančių bei trapių rankų ar kojų nagų problema, žinok, jog priežastys slypi organizmo viduje. Lūžinėjančių nagų problema - vitaminų trūkumas arba kepenų apkrovimas dėl ankštinių daržovių arba žuvies trūkumo. Jei nagai yra linkę sluoksniuotis, ko gero, nesaugai jų atlikdama buities darbus, nes sluoksniuojantys nagai reiškia, jog yra naudojamos netinkamos buities priežiūros priemonės. Trapūs nagai - vitamino A, D ir E trūkumas, todėl patartina šių vitaminų kuo dažniau gauti iš maisto produktų.

5. Tavo rankos nuolat sausos rankos. Trūkinėjančią rankų odą dažniausiai išduoda sezonų kaita, visgi jei rankų oda trūkinėja nuolatos - verta susirūpinti sveikata. Rankų odos problemas gali išduoti vitaminų stygius, jei rankos nuolat šąla, yra pabalusios, galima įtarti kraujotakos sutrikimus.

6. Yra nemažai spuogelių skruostų srityje. Skruostų sritis susijusi su skrandžio bei kepenų funkcijomis, tad jei jos sutrikdytos, tave gali berti smulkiais raudonais inkštirais. Tad pirmiausia atsisakyk aštraus, riebaus maisto, gazuotų gėrimų, venk rūkymo. Beje, ši sritis itin jautri, todėl venk spuogelių spaudymo rankomis, verčiau patikėk veido priežiūrą

7. Tavo plaukai sausėja, slenka. Jei tavo plaukai linkę sausėti, pleiskanoti, o galiukai visuomet atrodo nutriušę, tai nėra vien išorinių aplinkos dirgiklių pažeisti plaukai. Nesveiki p.vargis. Akių problemos gali reikšti, jog tai kur kas didesnės bėdos, tokios kaip alerginis konjunktyvitas ar akių tinklainės pažeidimai.

8. Tau yra padidėjęs prakaitavimas pažastų zonoje. Jei skundiesi padidėjusiu prakaitavimu pažastų zonoje, gali būti, jog ne tik renkiesi netinkamus maisto produktus, bet ir labai dažnai dėl visko jaudiesi, stresuoji. Riebus ir aštrus maistas suteikia prakaitui aštresnį kvapą, todėl atsisakyk jo. Venk situacijų, kurios tau gali sukelti stresą, taip sumažinsi prakaitavimo tikimybę.

9. Tau nuolat maudžia kaklą. Kaklo zona - itin svarbi. Jie dažnai aplanko kaklo skausmai, vertėtų apsižvalgyti, kokie aplinkos veiksniai gali jį sukelti. Tai gali būti netinkama pagalvė, skirta miegojimui ar prastai atliekami sportiniai pratimai. Kitas veiksnys - netaisyklinga sedėsena. Būtinai šalink kaklo skausmų priežastis, nes ateityje jų gali daugėti!

10. Tavo akys nuolatos paraudusios. Raudonos akys dažnai gali išduoti ne vien ilgą sedėjimą prie kompiuterio ekrano - jei akys raudonuoja nuolatos, tai jau nėra įprastas akių nuovargis. Akių problemos gali reikšti, jog tai kur kas didesnės bėdos, tokios kaip alerginis konjunktyvitas ar akių tinklainės pažeidimai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis