Kosmetologė įspėja: atšalus orams veido odai reikalinga ypatingos priežiūra

Spindinti veido oda – tai ne tik sveikatos, bet ir emocinės būsenos - harmonijos bei laimės atspindys. Ar kada nors pagalvojote, jog visi šie dalykai labai glaudžiai susiję tarpusavyje? Juk sveika, elastinga ir švytinti oda nejučia priverčia mus šypsotis. Tiesa, tam, kad padėtumėme savo odai kuo ilgiau išlikti sveikai ir jaunai, turime nuolat ją rūpintis. Ypatingai atėjus tamsiajam metų sezonui, kuomet šalčio ir sauso oro paveiktai odai itin reikalingos ją pamaitinančios ir atgaivinančios priemonės.

Metų laikų poveikis veido odai - skirtingas

Ne paslaptis, jog skirtingi metų laikai mūsų odą veikia nevienodai. Pasak mikropigmentacijos ir kosmetinės estetikos studijos „Elegante“ kosmetologės Deimos Donauskienės, daugiausia dėmesio odos priežiūrai reikėtų skirti žiemą, tačiau ir vasarą būtina tinkamai pamaitinti odos ląsteles, - „Šiltuoju sezonu mūsų oda nukenčia nuo ultravioletinių saulės spindulių, todėl greičiau dehidratuoja, praranda elastingumą. Būtent dėl to vasarą turėtumėme vartoti tokius kremus ar emulsijas, kurie būtų lengvi, drėkinantys ir apsaugantys nuo UV spindulių“, - teigė specialistė.

Tuo tarpu rudenį ir žiemą pravartu naudoti intensyviau drėkinančią ir odą maitinančią kosmetiką - juk žiemą veido odos būklę veikia ne tik šaltis ir vėjas, bet ir temperatūrų skirtumai, dirbtinis patalpų šildymas, todėl ji linkusi sausėti ir šerpetoti. Kosmetologės D.Donauskienės teigimu, žiema yra laikotarpis, kuomet savo oda turėtumėme pasirūpinti itin atsakingai: -„Mūsų oda žiemą dažnai būna sudirgusi, šerpetoja, jai trūksta vitaminų ir drėgmės, todėl šaltuoju metų laiku odą reikėtų prižiūrėti ypatingai kruopščiai, nes šaltis, sniegas, drėgmė ir vėjas gali sukelti odos ląstelių pažeidimus ir pH pakitimą. Šaltuoju metų laiku, labai svarbu odą palepinti ne tik maitinamosiomis, bet ir drėkinamosiomis priemonėmis. Pastarąsias naudoti reikėtų ne einant į šaltą orą, bet vakare - prieš miegą. Riebesnei odai nakčiai puikia tiks vien serumas, kuris leis odai lengviau pasisavinti deguonį, sustiprins jos audinius bei nuramins sudirgimus. Sausesnei veido odai, papildomai be serumo nakčiai, pravartu naudoti ir drėkinamąjį kremą“, - teigia kosmetologė.

Internetinės kosmetikos priemonių parduotuvės alavijoziedas.lt specialistė Sigita atskleidė, kokie kremai yra populiariausi šaltuoju metų laiku, - „Moterys vis geriau žino, kokios veido odos priežiūros priemonės joms tinka ir ko konkrečiu metu reikia. Atšalus orams moterys pradeda domėtis naktiniais kremais, kurių vasarą dažniau atsisako. Taip pat žiemą išauga valomųjų pienelių paklausa. Manyčiau, taip nutinka dėl to, jog žiemos metu moterys naudoja daugiau dekoratyvinės kosmetikos nei vasarą.”

Jaunos ir brandžios veido odos priežiūros skirtumai

Galvodami apie skirtingų metų laikų poveikį odos būklei, turėtumėme nepamiršti, jog labai svarbu suvokti jaunos ir brandžios veido odos skirtumus, nes tai taip pat svarbu norint kuo ilgiau džiaugtis puikia odos sveikata. Veido odos priežiūros specialistės D.Donauskienės teigimu, brandesnė oda pareikalaus daugiau priežiūros priemonių, nei jaunesnė oda: - „Jei iki 35 metų odai gali pakakti tik drėkinamųjų kremų, peržengus šią amžiaus ribą, reikėtų papildomai naudoti ir aktyvesnio poveikio priemones, pavyzdžiui - serumus, kurie giliau prasiskverbia į odą ir papildo ją trūkstamais vitaminais bei drėkinančiomis stangrinančiomis medžiagomis. Nereikėtų pamiršti, jog kuo veido oda brandesnė – tuo daugiau vitaminų bei drėkinamųjų komponentų jai reikia, todėl turint brandžią odą, labai svarbu kremų poveikį sustiprinti serumais, kurie dažnai savo sudėtyje turi didesnę koncentraciją drėkiklių, tokių kaip Aloe vera, hialurono rūgštis, vitaminai, peptidai, kofermentai, antioksidantai ir pan. Apskritai, renkantis veido odos priežiūros priemones būtina atkreipti dėmesį į jų sudėtį. Puikia išeitimi gali tapti serumai, kurių sudėtyje yra Aloe vera ekstraktų, nes šie yra pritaikomi įvairiems odos tipams. Alavijas atveria odos poras ir šalina toksinus, giliai drėkina odą ir teigimai veikia giliuosius odos sluoksnius, prasiskverbdamas į ją 4 kartus giliau ir 3–4 kartus greičiau už vandenį. Alavijas yra natūralus antibiotikas, pasižymintis antivirusiniu, antibakteriniu ir priešgrybeliniu poveikiu. Taigi, nuprausus veidą odą jos tipui tinkančiu prausikliu, patartina ją pamaitinti serumu ir tik po to tepti odos būklę atitinkantį kremą“, - patarimais dalinosi kosmetologė.

Naujienos kosmetikos priežiūros priemonių sudėtyje

Kosmetikos priežiūros sudėtimi domėtis skatina ir internetinės parduotuvės alavijoziedas.lt specialistė Sigita, jos teigimu, vienas novatoriškiausių sudėtinių komponentų šių dienų kosmetikoje – kamieninės ląstelės, - „ Kosmetika su kamieninėmis ląstelėmis - tai augalų kamieninės ląstelės. Jos laikomos vienu novatoriškiausių, perspektyviausių ir efektyviausių jauninimo būdų. Mat kamieninės augalų ląstelės skatina odoje esančių ir jos jaunystei svarbių nuosavų kamieninių ląstelių dalijimąsi. Šių ląstelių yra ir gyvūnų organizmuose, tačiau tik ankstyvosiose vystymosi stadijose. Augalų kamieninės ląstelės išlieka visą jų gyvavimo laiką, - pasakojo kosmetikos priežiūros priemonių specialistė Sigita.

„Šiuo metu ant bangos yra preparatai su sraigių gleivių ekstraktu, kitaip vadinamu „Helix Aspersa“. Sraigių koncentruotame ekstrakte daug proteinų, vitaminų, kolageno, elastino, alantoino, glikolio rūgšties, natūralių antibiotikų. Jis turi stulbinantį atstatomąjį poveikį. Populiarumo nepraranda produktai su kofermentu Q10 bei kolagenu. Taip pat pastebimas didesnis susidomėjimas valomaisiais odos kremais su AHA rūgštimis. Rūgštys natūraliai nušerpetoja seną suragėjusį odos sluoksnį ir skatina ląstelių regeneraciją“, - naudinga informacija dalinosi www.alavijoziedas.lt ekspertė.

Pagrindinė klaida, kurią darome šaltuoju metų laiku

Nors žiema daugeliui ir asocijuojasi su išsausėjusia bei elastingumą praradusia oda, šaltuoju metų laiku nereikėtų persistengti renkantis itin riebias veido odos priežiūros priemones, - „Šaltuoju metų laiku nereikėtų rinktis per daug riebių kremų, kurie neleis tinkamai odai regeneruotis (būtent tai gali tapti papilkėjusios ir pavargusios odos priežastimi). Veido šveitimui reikėtų naudoti tik švelnias priemones, kurios nedirgina odos mechaniškai. Po šveitimo svarbu nepamiršti tinkamai sudrėkinti odos ir naudoti ją raminančių serumų. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, jog drėkinamuosius kremus reikėtų naudoti nakčiai, o maitinamaisiais - tepti odą ryte. Drėkinamosios kaukės – taip pat puikus būdas palepinti savo odą.“, - patirtimi dalinosi mikropigmentacijos kosmetologė Deima Donauskienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis