Garsių merginų grožio filosofija: tikras grožis slypi saikingume ir pasitikėjime savimi

Trečiadienio vakarą žymios Lietuvos moterys ir merginos rinkosi į naujai „Kardiolitos“ klinikose duris atvėrusio Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro atidarymą. Pasiklausyti apie plastinės chirurgijos mitus atvyko Ingrida Martinkėnaitė, Vaida Genytė, Viktorija Šaulytė ir kitos šou pasaulio garsenybės. Vakarą vedusi žavioji Ieva Stasiulevičiūtė pasidalino ne tik požiūriu į plastikos chirurgiją, bet ir baimėmis, su kuriomis tenka susidurti, kai esi žinomas televizijos veidas. O apgamo šalinimo procedūrai ryžosi pats stipriausias žmogus pasaulyje Žydrūnas Savickas.

Kintanti grožio sąvoka

Pramogų pasaulyje besisukanti vakaro vedėja I. Stasiulevičiūtė ne kartą yra užsiminusi, kad savo oda pradėjo rūpintis pakankamai vėlai, kai pirmąjį kremą nusipirko būdama dvidešimt kelerių metų. Todėl šiandien žymi moteris dar tik pažindinasi su estetinės chirurgijos ir dermatologijos teikiamomis galimybėmis. Vakaro metu I.Stasiulevičiūtė pasidalino mintimis apie grožį, plastinę chirurgiją ir baimes, su kuriomis tenka susidurti, kai esi žinomas televizijos veidas.

„Iš tiesų grožis ir jo sąvoka, mano nuomone, šiais laikais yra šiek tiek iškreipti. Mes per daug stengiamės būti panašūs į modelius ant žurnalų viršelių, todėl labai dažnai nepasitikime savimi. Nes, natūralu, kad tokios nesame. Ir aš nesu tobula. Mano kūnas bėgant metams keičiasi, formos darosi moteriškesnės ir patikėkite, pradžioje buvo labai keista, tačiau dabar suprantu, jog laimingas žmogus gali būti tik tas, kuris jaučiasi laimingas savo kūne“, - atviravo žinoma moteris.

Ne tik grožis, bet ir psichologija

Atidarymo renginyje apie estetinę chirurgiją kalbėta kitaip, nei įprasta. Pasak plastikos chirurgo Mindaugo Kazanavičiaus, estetinė chirurgija sprendžia tuos pačius medicinai svarbius klausimus – kaip padėti žmogui, susigrąžinti pasitikėjimą savimi ir paskatinti pasijausti laimingesniu. Todėl šioje srityje dirbantys specialistai turi ne tik puikiai išmanyti žmogaus proporcijas, kas jam tiks, kas ne, bet ir suprasti žmogaus psichologiją.

„Visų pirma, plastikos chirurgas turi turėti gerą estetinį suvokimą, kas yra gražu, kas yra sveika, o kas - jau nelabai. Aš niekuomet nedaryčiau operacijos žmogui, jeigu matyčiau, jog rezultatai manęs netenkins. Kai moterys pas mane ateina su tam tikra lūpų, antakių ar smakro vizija, aš kaip profesionalas turiu mokėti paaiškinti, kodėl jai tai netiks, o tiks kitas pasirinkimas. Mes ir esame specialistai, kurie turime tinkamai patarti“, - apie estetikos pojūtį kalbėjo gydytojas.

Pasaulinės tendencijos

Pasak M. Kazanavičiaus, plastinė chirurgija neturėtų būti suprasta kaip grožio standartų vaikymasis. Pasakodamas apie pasaulyje griūnančius plastinės chirurgijos mitus, gydytojas pasidalino svarbia grožio plastikos filosofija, kurią, pasak specialisto, visuomet turėtų lydėti saikingumas, estetika ir preciziškumas.

„Estetinės chirurgijos srityje kaip ir visoje grožio industrijoje vyksta pokyčiai. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad, visų pirma, tai yra medicinos mokslo sritis, todėl visos naujovės ateina lėčiau, nes prieš tai yra ilgai ir atidžiai išbandomos ir analizuojamos. Pokyčiai vyksta implantuojamų prietaisų srityje.

Vienas iš griūnančių mitų galėtų būti ir tai, kad plastikos chirurgija pasaulyje seniai nebėra „tabu“. Moterys drąsiau naudojasi šios medicininės srities galimybėmis. Pasaulyje populiarios operacijos pamažu atranda kelią ir pas mus: skruostų riebalinių maišelių (Bichat) pašalinimas, juoko duobučių skruostuose ar Veneros duobučių nugaros apačioje suformavimas. Taip pat populiarumo nepraranda nosies, krūtų formos, sėdmenų korekcija“, - plastinės chirurgijos tendencijas komentavo gydytojas.

Alternatyva chirurgijai

Apie būtinybę save patikėti tik grožio profesionalams paatviravo ir I. Stasiulevičiūtė. Ateityje neatmetanti ir plastinės chirurgijos galimybių, Ieva kol kas mieliau rinktųsi ne chirurginius sprendimus ir domisi įvairiomis alternatyvomis.

„Mano nuomone, plastinė chirurgija neturi būti akivaizdi, ji turi būti apgalvota. Pati nesu atsigulusi po skalpeliu, manau, tam reikia ne tik didelio noro, žinių, bet ir psichologinio pasirengimo. Tai nėra suknelė, kuriai netikus grąžinsi į parduotuvę – tai tavo kūnas. Todėl tema, apie kurią šiandien kalbame su „Kardiolitos“ klinikų specialistais, man pačiai yra labai įdomi“, - renginio metu įžvalgomis dalijosi I. Stasiulevičiūtė.

Renginio viešnioms dermatovenerologė Renata Kliunkienė patarė, kaip tinkamai ir greitai pasirūpinti savo grožiu ir pristatė išeitis, kruios šiandien gali padėti įveikti greito gyvenimo tempo ir streso atnešamas pasekmes veido ir kūno grožiui. Anot gydytojos, pasirūpinti savo odos sveikata nėra taip sudėtinga ir pademonstravo vos dešimt minučių trunkančią, bet efektingą apgamo šalinimo procedūrą inovatyviu lazeriu, kurią atliko pačiam Žydrūnui Savickui.

„Vis daugiau moterų supranta, kad grožio procedūros gali būti prevencinė priemonė. Ryškėja tendencija, kai į mane kreipiasi jaunesni pacientai, kuriems jau aktualus ne tik jų grožis, bet ir sveikata. Nesakau, kad jauniems pacientams reikėtų pradėti galvoti apie botulino toksino ar hialurono rūgšties injekcijas, tačiau tokios pocedūros kaip odos pamaitinimas, prisotinimas reikiamomis medžiagomis, rūgštiniai pilingai efektyviausios tuomet, kai pirmieji odos senėjimo požymiai dar tik pradeda matytis.

Jeigu turite apgamų, tačiau nėra būtinybės jų šalinti, patikra kas metus vis tiek yra būtina, nes apgamai keičiasi, jie didėja, gali keisti spalvą, visa tai byloja apie galimas problemas, todėl konsultuotis su specialistais yra būtina“, - apie dermatologijos tendencijas ir odos priežiūros svarbą kalbėjo gydytoja dermatovenerologė R. Kliunkienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis