Požymiai, jog šalia savęs turi pačią geriausią gyvenimo draugę

Ne kiekvienai, oi, ne kiekvienai pasiseka surasti geriausią gyvenimo draugę. Neretai pernelyg hiperbolizavusios draugystę nusiviliame, dažnai drauges išskiria atstumas, nesutarimai. Jei šalia tavęs - tavo geriausia gyvenimo draugė, turėtum jaustis būtent taip:

Tu jautiesi saugi. Nesvarbu, savaitei išvyktum į kelionę ar visą vasarą praleistum dirbdama svečioje šalyje - esi tikra, jog kai grįši, tikra draugė bus šalia. Gyvenimas nesupaisomas, keičiasi bendramoksliai, kolegos, mylimieji, tačiau jei draugystė tikra, jos nepalauš jokie pokyčiai. Jei jautiesi saugi ir žinai, jog ji visada išklausys bei patars, kad ir kas benutiktų - tai tavo geriausia gyvenimo draugė.

Tu žinai, į ką kreiptis vidurnaktį. Kai griūva santykiai, kai norisi kartu pasijuokti stebint romantinį filmą, pašnekėti apie orą ar rimtesnius dalykus. Tai ta draugė, kuri, net neabejoji, visuomet pakels ragelį ar atvers duris. Tokių žmonių neturi ir negali būti daug - tik ji viena. Ji viena supras iš pusės žodžio ir nutikus kam nors, kas sudrebins tavo vidinį pasaulį, kantriai išklausys, reikiamu metu patylės arba pralinksmins.

Tu jauti, jog tobulėji. Draugystė, kaip ir bet kokie kiti santykiai, mus seka įvairiais gyvenimo tarpsniais. Nenuostabu, jog mes atrandame save, keičiamės, patiriame sunkumų ir juos įveikę tobulėjame. Kartu su geriausia drauge, kuri visuomet išsako savo nuomonę ir netyli, kai mato, jog blogai elgiesi, tu daraisi vis labiau subrendusi, teisesnė ir moteriškesnė.

Tu žinai, jei tau bus liūdna, rasi kompaniją. Ir tai bus tavo geriausia draugė, kuri kartu su tavimi apsipirkinės, šėls vakarėlyje ar valgys ledus stebint romantinę dramą. Tai žmogus, kuris nugesins nerimą ar liūdesį ir paskatins tave judėti pirmyn.

Tu jautiesi išklausyta. Išklausymas - svarbiausias rodiklis, jog tave supa geriausia draugė. Tikra draugas visada supranta, kada tau reikia išsipasakoti, ir mielai išklauso neteisdamas ir nekritikuodamas. Jokios kritikos, jokios priešpriešos, jokių prieštaravimų - jei draugystė tikra, artimiausia draugė tave parems ir palaikys kad ir kokia dvejopa situacija bebūtų.

Tu esi tikra, jog ji džiaugiasi tavo pergalėmis ir padeda atsigauti po pralaimėjimų. Pasiekimus būtina atšvęsti, o sielvartui reikia kompanijos. Jeigu savo rate turi tą, su kuria gali pabūti tiek laimėje, tiek nelaimėje, žinok, jog tai žmogus, kuriais gali pasitikėti. Vien tik linksmybių įkarštyje sutinkamų draugų - apstu, tačiau tikroji draugė bus tada, kai neturėsi į ką atsiremti.

Tu nesijauti taip, lyg visada turėtum jai už viską atsilyginti. Tikra draugė niekada nepateiks tau sąskaitos. Nors tau reikėtų stengtis jai nenusileisti dosnumu, tai nereiškia, kad kaskart turėtum jaustis įpareigota atsilyginti. Ir kalbame mes ne vien apie finansinį aspektą - nebūtina atsilyginti gerumu ar tinkamais patarimais. Tikras draugas nelaukia mainų pradžios, nes draugystė nėra mainymasis. Nauda - pagrindinis dalykas, skiriantis tikrą draugę nuo pažįstamos ar tiesiog draugės, todėl atskirk tą, kuriai esi paprasčiausiai naudinga ir tą, kuri laiko tave artima.

Tu jauti, kad giliai širdyje tau linki tau gero. Nors tu nebūtinai visada pritari viskam, ką jie sako ar kaip mato situaciją. Gerumo jausmas privalo vienyti tikrus draugus, nes tik jis garantuoja, jog elgsitės vieni su kitais nuoširdžiai ir atvirai. Tiesa, turėtum pati savęs paklausti: ar visuomet besąlygiškai palaikai draugą? Jei yra momentų, kai stingi palaikymo, tuomet turėtum susimąstyti, ar tikrai nori tą žmogų laikyti savo tikru draugu. Negali tikėtis to paties, jei pati taip nesielgi.

Tu ir tavo geriausia draugė turite nuostabių prisiminimų iš praeities. Ne dirbtinės šypsenos ir paskalos draugystę daro tvirta - tai prisiminimai, kurie neišdyla iš atminties ir bėgant laikui vis sugrįžta. Jei su geriausia drauge turite aibes prisiminimų, apie kuriuos pagalvojus kyla šypsena, vadinasi, esate sutvertos viena kitai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis