3 tiesos apie plaukų kaukes, kurias turėtų žinoti kiekviena mergina

Sakoma, kad plaukai – pagrindinis ir gražiausias moters aksesuaras. Kasdien mūsų plaukai patiria daug streso ir nesvarbu koks tai metų laikas, plaukams priežiūros reikia visada. Atėjus žvarbiam rudeniui mes visada susimąstom apie plaukų apsaugą ir pradedame juos lepinti.

Tai reikėtų daryti kasdien visus metus, tačiau ne visada kasdien naudojamos plaukų priežiūros priemonės padeda plaukams bei ne visada juos apsaugo nuo kenksmingų gamtos veiksnių. Iš didžiausio plaukų priežiūros priemonių asortimento, mums labai sunku išsirinkti vieną ir geriausiai mums tinkantį produktą. Kiekviena iš mūsų renkamės geriausią šampūną bei plaukų balzamą, o ar tiek pat atsakingai renkatės ir plaukų kaukes?

Plaukų kaukė yra tokia pat svarbi priemonė kaip šampūnas ar balzamas.

KAUKIŲ PRIVALUMAI PLAUKAMS:

stiprina, maitina, minkština ir atgaivina plaukus.

Ši plaukų priežiūros priemonė gali būti skirta ploniems, sausiems, normaliems, taip pat garbanotiems, nepaklusniems, dažytiems, gležniems ar pažeistiems plaukams.

Be to, specialios plaukų kaukės didina plaukų apimtį.

Švelnūs, sveiki plaukai yra gražūs ir lengvai tvarkomi. Jeigu Jūsų plaukai yra pažeisti nuo stilizavimo ar cheminio poveikio, plaukų kaukės naudojimas gali juos padaryti švelnesnius ir labiau blizgančius bei apsaugoti nuo tolimesnės žalos.

Kaukės drėkina plaukus ir maitina juos proteinais, suteikia apsauginį sluoksnį ir švelnumą.

Plaukų kaukės iš esmės gali pagerinti plaukų išvaizdą.

Mergina
Mergina
Shutterstock

Kaip išsirinkti plaukų kaukę?

Daug lengviau pasirinkti, kai kaukės ir kremai yra pateikti pagal plaukų, galvos odos būklę, gamintoją ir kt. Svarbu pabrėžti, kad plaukų kaukę reikia pasirinkti pagal savo plaukų tipą ir tai, ko iš jos tikimąsi. Taip pat plaukų kaukę reikėtų rinktis ir pagal tai – ar jūsų plaukas dažytas ar natūralus. Sausiems plaukams ypač reikia drėkinimo, todėl ir kaukę reikėtų rinktis ypatingai drėkinančią. Jei tiesiog norite palaikyti sveiką plauko struktūrą, kaukę reikėtų rinktis maitinančią.

Kaip naudoti plaukų kaukę?

Jas naudoti reikia reguliariai, nuo karto per savaitę iki karto per mėnesį. Kaukės yra ne kasdienė plaukų priežiūros priemonė. Tad plaukų dažnai lepinti jomis nereikėtų. Po plovimo, rankšluosčiu nusauskinkite plaukus nuo drėgmės. Tolygiai paskirstykite kaukę nuo plaukų vidurio iki galiukų. Kaukę laikykite 3-5 minutes ir išskalaukite. Norint intensyvsnio poveikio, plaukų kaukę galima laikyti ir 5-8 minutes.

Trokšti sužinoti daugiau informacijos apie plaukų priežiūros priemones ir palepinti plaukus? Apsilankyk CHI Studija Klaipėda „Facebook“ paskyroje!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis