Tualeto gidas ir kitos keisčiausios profesijos

Ar kada nors pagalvojai, ką daro kino ar muzikos žvaigždės, kai joms kojas nuspaudžia bateliai? Atleidžia iš darbo savo batų pranešiotoją! Taip, pasirodo, yra netgi tokia profesija! Mat visi nauji batai (o žvaigždės dažnai tik tokius ir avi) spaudžia kojas.

Jei keliausi po Kiniją ir pamatysi žmogų su juodu raiščiu ant rankos, žinok, kad tai tualeto gidas. Už kelių centų mokestį jis pasakys, kur ir kaip rasti artimiausią tualetą.

Kaip malonu atsigulti į šiltą lovą! Taigi Londono viešbučių savininkai sugalvojo lovų šildytojo profesiją. Darbuotojai, vilkėdami specialius švarius kostiumus, sušildo svečių lovas prieš jiems einant miegoti.

Apkabinimai suteikia daug gerų emocijų, todėl Japonijoje ir JAV sugalvota profesionalaus apkabintojo profesija. Už nustatytą mokestį žmogus apsikabins tave tiek kartų, kiek tik norėsi. Lietuvoje tokios profesijos nėra, tačiau rengiamos nemokamų apsikabinimų akcijos.

Gyvačių kerėtojai gaudo laukines gyvates, pašalina jų geluonį ir išmoko judėti pagal dūdele grojamą muziką. Tada rengia pasirodymus ir taip užsidirba duoną. Įdomu tai, kad gyvatės klausos neturi, jos reaguoja į kerėtojo fleitos judesius ir juos mėgdžioja.

Kaip nuobodu stovėti ilgoje eilėje... Amerikoje nuo šio nemalonumo gelbsti samdomi stovėtojai. Malonumas nepigus – 36 doleriai, tačiau kuo toliau, tuo labiau ši profesija populiarėja ir kitose šalyse.

Londono Taueris yra vienintelė vieta pasaulyje, kur dirba ir vienintelis keistos profesijos atstovas – varnų prižiūrėtojas. Svarbiausia jo užduotis – užtikrinti, kad Londono bokšte visada būtų ne mažiau nei šeši krankliai. Krankliai negali išskristi – jų sparnai pakirpti.

Ar esi prilipdžiusi kramtomąją gumą prie suoliuko? Deja, taip elgiasi ne vienas, todėl užsienio šalių parkuose darbuojasi kramtomosios gumos gramdytojai.

Mėgsti pasakas? Tada tikrai nudžiugsi, jei apsilankysi viename Londono viešbutyje „Andaz“. Ten dirba pasakų skaitytojai! Jie skaito pasakas prieš miegą ir vaikams, ir suaugusiesiems, jei tik jie to nori.

Kaip malonu užmigti patogioje lovoje! O lovos patogumą užtikrina lovų bandytojai. JAV viešbutyje „Premier Inn“ dirbantys profesionalūs bandytojai šokinėja ant lovų ir išbando jų patogumą bei kokybę.

Japonijoje yra tokia nindzės profesija. Nindzės mikliai valdo kardus, išmano akrobatinius triukus ir Rytų dvikovos rūšis. Jų užduotis – rengti pasirodymus turistams. Per mėnesį nindzė gali uždirbti iki 1800 eurų.

Tau patinka gamta ir gyvūnai? Tuomet laukinių gyvūnų stebėtojo profesija kaip tik tau! Jeloustouno nacionaliniame parke (JAV) šie darbuotojai vaikšto po teritoriją, stebi gyvūnus ir juos aprašinėja. Darbui reikia ištvermės ir drąsos, nes gali tekti susidurti su laukiniais žvėrimis akis į akį!

Po ledo ritulio sezono garsioji „Stenlio“ taurė nelieka be priežiūros. Nuo 2000 m. jos prižiūrėtojo pareigas eina Maikas Boltas. Ledo ritulio gerbėjui – tai svajonės išsipildymas, už kurį dar mokami pinigai.

Daugiau įdomybių rasi knygoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis