Metas išsirinkti išmanųjį telefoną: žingsniai, kaip išsirinkti tinkamiausią

Daugelis jau nebeįsivaizduoja savo darbo be išmaniojo telefono. Jau senokai jį naudojame ne tik skambučiams, tačiau ir vaizdo konferencijoms, dokumentų peržiūrai, taip pat juo atrašinėjame į laiškus ar atliekame kitas užduotis.

Išmanusis nepamainomas ir kelyje, o ypač dirbantiems tokį darbą, kuris neleidžia užsibūti biure prie darbo stalo. Tad į kokias svarbiausias savybes reikėtų atsižvelgti renkantis telefoną darbui? Koks įrenginys bus funkcionaliausias ir atitiks daug laiko darbui skiriančio žmogaus lūkesčius?

Galia ir baterijos tarnavimas

Anot „Samsung“ produktų ekspertės Brigitos Kiršytės, naujausių telefonų flagmanų techniniai parametrai skiriasi priklausomai nuo operacinės sistemos ir kitų aspektų, tačiau, jeigu kalbama apie aukščiausios klasės „Android“ įrenginį, patys galingiausi dabar pasižymi net 6 GB operatyviąja atmintimi. Ši savybė leis telefonui veikti be jokių trikdžių net ir įjungus keletą dokumentų ar programų vienu metu.

Ekspertės teigimu, dėmesį būtina atkreipti ir į bateriją. „Šią vasarą mūsų kompanijos atliktas tyrimas* parodė, kad visą dieną „išlaikanti“ baterija yra svarbiausia telefono savybė net 84 proc. vartotojų. Taigi, tokie žmonės turėtų rinktis telefonus, kurių baterijos talpa būtų nemažesnė nei 3000 mAh. Žinoma, svarbi yra ne vien baterijos talpa – atkreipkite dėmesį ir į greitojo įkrovimo funkciją bei baterijos taupymo režimus“, – pataria B. Kiršytė.

Dar viena daugiau patogumo suteikianti funkcija – belaidis įkrovimas. „Mūsų kompanijos flagmanai palaiko šią funkciją jau nuo 2015 metų. Vis daugiau žmonių išnaudoja bevielį įkrovimą, nes juo pasižymintys prietaisai gali būti įkraunami be laido. Tokį telefoną užtenka uždėti ant specialaus bevielio įkroviklio arba kitokio bevielį įkrovimą palaikančio įrenginio, pavyzdžiui, monitoriaus stovo ar telefoną kompiuteriu paverčiančios stotelės „Dex“. Tai išlaisvina nuo papildomų laidų, darbo stalą daro tvarkingesnį, o ir telefoną pasičiupti ir išskubėti į susitikimą galima greičiau“, – įsitikinusi specialistė.

Duomenų saugumas

Kadangi telefonuose, kurie naudojami darbui, saugoma vis daugiau konfidencialios informacijos, ypač svarbu pasirūpinti jos saugumu. Anot B. Kiršytės, dėl šios priežasties vartotojai taip pat neretai atsigręžia į flagmanus, kurie pasižymi patikimiausiais saugumo sprendimais.

„Su saugumu susijusios inovacijos išmaniuosiuose įrenginiuose kasmet tobulėja. Pereinama nuo tradicinių telefono užrakto schemų, tokių kaip PIN kodas, prie kur kas patikimesnių autentifikavimo funkcijų, kaip piršto atspaudo arba akies rainelės skaitytuvas. Šiuolaikiniuose flagmanuose diegiamos ir specialios duomenis papildomai apsaugančios sistemos, tokios kaip „Knox“, užtikrinančios aukščiausio lygio programinės ir techninės įrangos apsaugą nuo įsilaužėlių ir kitų kenkėjų“, – paaiškina B. Kiršytė.

Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas
Shutterstock

Papildomos funkcijos ir priedai

Būtent tai, kad telefonas vis dažniau atstoja kompiuterį bei kitus darbo įrankius, gamintojai skatinami kurti inovacijas ir pritaikyti sprendimus, palengvinančius žmonių gyvenimą.

„Šiuolaikiniai vartotojai yra išrankūs ir nori funkcionalaus įrenginio, mat daugelis įprato tvarkyti darbo reikalus kelyje ar laukiant susitikimo, o kai kuriems tenka atsakyti į svarbius laiškus net ir per atostogas. Tam, kad tokius dalykus būtų galima atlikti kuo greičiau ir paprasčiau telefonų gamintojai pristato vis inovatyvesnius sprendimus. Pavyzdžiui, šią savaitę į Lietuvą atkeliausiantis „Note8“ ne tik turi išskirtinį rašiklį „S-Pen“, kuriuo galima skubiai užsirašyti pastabas net užrakintame ekrane, bet ir gali virsti į kompiuterį – tam tereikia stotelės „Dex“, kuri sujungia telefoną su monitoriumi, pele, klaviatūra ir leidžia darbus atlikti didesniame ekrane“,– teigia ji.

Ekranas ir solidus dizainas

Minėta apklausa parodė, kad net dviems trečdaliams vartotojų, renkantis telefoną, itin svarbus ir jo ekranas. Verslo atstovai ar kiti dažnai darbo reikalais keliaujantys žmonės jau spėjo pajusti, kaip patogu naudotis didelės įstrižainės ekranu. Dar patogiau, jei telefone galima atidaryti ir naudotis keliomis programėlėmis vienu metu, pavyzdžiui, bendrauti su verslo partneriais vaizdo skambučio metu ir užsirašinėti komentarus skaitmeninėje užrašinėje.

Anot B. Kiršytės, ne mažiau svarbus šiomis dienomis yra ir solidžiai atrodantis dizainas bei kokybiškas įrenginio korpusas. „Manau, nesuklysiu sakydama, kad išmanieji spėjo tapti ir įvaizdžio detale. Dėl šios priežasties aukštesnės klasės įrenginiuose plastiką keičia aliuminis ir kokybiškas stiklas. Svarbios ne tik korpuso medžiagos, bet ir įrenginio dizaino detalės – forma, spalva, mygtukų išdėstymas“, – vardija ji.

Apie tyrimą

Internetinė apklausa atlikta kompanijos „Edelman Intelligence“ 2017 m. liepos - rugpjūčio mėn. Apklausti 3949 išmaniųjų telefonų savininkai JAV, Jungtinėje Karalystėje, Singapūre, Pietų Korėjoje ir Kinijoje. Rezultatus galima peržiūrėti čia: https://www.samsungmobilepress.com/stories/getting-to-know-samsung-galaxy-note-users.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis