Šeši didžiausi mitai apie intymius santykius, kuriais turėtum nustoti tikėti

Nors gyvename pasaulyje, kuriame šiuolaikinės technologijos suteikia galimybę apie intymius ryšius sužinoti viską, ši sfera vis dar apipinta mitais. Nenuostabu -daugelį merginų gąsdina pastojimo baimė, jos jaučiasi nesaugios, neramios. Pateikiame populiariausius mitus apie intymius santykius, kuriuos komentuoja patyrusi JAV ginekologė.

Pirmas mitas: dvigubas prezervatyvas patikimesnis

„Aš naudojau dvigubus prezervatyvus, kol supratau, kad tai tas pats kas naudoti viengubą,“ – teigia Aurimas. Aurimas teisus. Galbūt logiška galvoti, kad du yra geriau už vieną, tačiau dvigubas prezervatyvas tikrai nėra efektingesnis. Tuo labiau, kad trintis tarp dviejų prezervatyvų gali netgi ir būti pagrindinė jų plyšimo priežastis.

„Vienas prezervatyvas taip pat apsaugo, – teigia ginekologė . - Pagrindinė plyšimo problema – pačio žmogaus klaidos, pavyzdžiui, drėgmės stoka, bet ne prezervatyvo kokybiškumas. Vietoj naudojimo dvigubo prezervatyvo, geriau išbandyti lubrikantus, kurie tepami iš prezervatyvo vidaus, kad vaikinas pajustų didesnį malonumą, o išorė tepama – išlaikyti drėgmei merginos viduje,“ – teigia medikė.

Antras mitas: vaikinų masturbacija mažina spermą

Netiesa. Kai berniukas pradeda lytiškai bręsti, organizmas tiesiog pradeda gaminti tam tikrą spermos kiekį. Todėl netgi ir tiems, kurie labai dažnai masturbuojasi, tikrai negresia spermos „išdžiūvimas“. „Vaikinams nuolatos gaminamas pastovus spermos kiekis, todėl jeigu jums atrodo, kad spermos sumažėjo, tiesiog palaukite kelias valandas ir jos vėl prisigamins,“ – sako medikė.

Trečias mitas: merginos, būdamos nekaltos, negali pastoti

Netiesa. Nebūtinai lytiškai santykiaujant su vaikinu yra tikimybė pastoti. „Jeigu, pavyzdžiui, mergystės plėvė – membrana, kuri užpildo jos vaginos prieangį – nevisiškai uždengia jį, ir vaikinas „išsilieja “ netoli jos vaginos, yra menka, bet vis tiek tikimybė, kad mergina pastos,“ – teigia daktarė. Siekiant išvengti bet kokios rizikos, reikėtų, kad vaikinas stengtųsi „išsilieti “ kuo toliau nuo merginos vaginos. Abudu partneriai, prieš lytiškai santykiaudami (oraliniu, vaginaliniu ar analiniu būdais), turėtų pasirūpinti kontracepcija. Vieni iš būdų prezervatyvai (apsaugo nuo lytiškai plintančių ligų) bei kontracepcinės tabletės (apsaugo nuo nelaukto nėštumo).

Ketvirtas mitas: jeigu mergina, iš karto po menstruacijų lytiškai santykiauja, ji negali pastoti

Netiesa. „Mergina bet kuriuo menstruacinio periodo metu gali pastoti“, sako ginekologė. „Didžiausia rizika pastoti yra per ovuliaciją, bet tai yra labai sunku nustatyti, kada ji vyksta. Galiausiai, sperma išlieka gyvybinga netgi po kelių dienų nuo patekimo į vaginą, todėl niekados negali būti įsitikinęs/-usi dėl saugaus sekso laikotarpio,“ – aiškina medikė.

Penktasis mitas: mergina gali pastoti lytiškai santykiaudama oraliniu būdu su vaikinu

„Tai tiesiog absoliučiai nelogiška, – teigia specialistė, - Tuo metu, kai tu myliesi oraliniu būdu, sperma „išsilieja“ ne arti vaginos, todėl mergina negali pastoti.“ Tačiau tai visai nereiškia, kad oralinis seksas – visiškai nerizikingas. Lytiškai plintančiomis ligomis įmanoma užsikrėsti ne tik vaginaliniu ar analiniu būdu, bet taip pat ir oraliniu. Pirmiausia pasikalbėk su savo partneriu apie jo seksualinę praeitį ir visuomet naudok apsaugą.

Šeštasis mitas: mergina negali pastoti, jeigu lytiškai santykiaus vandenyje

„Aš prisimenu, kad kažkas man minėjo, jog vanduo „nužudo“ spermą,“ – sako Rita. Tai netiesa.„Jeigu vaikinas yra merginos viduje, jokio skirtumo, kokia aplinka juos supa. Sperma juk giliai merginos viduje, todėl rizika pastoti bei užsikrėsti lytiškai plintančiomis ligomis, jeigu nenaudosite prezervatyvo, yra labai didelė,“ – teigia ginekologė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis