10 nuostabių muzikinių kūrinių vasaros pradžiai

Jau šį penktadienį Vilniaus Kalnų parke vyks vienos dienos muzikos festivalis „Summer In The City“. Sostinės gyventojus ir svečius į didžiausią Šeimų pikniką sukviesiančiame renginyje šiemet pagrindinėmis žvaigždėmis bus Norvegijos elektroninės muzikos ikona „Röyksopp“. Du dešimtmečius ribas tarp pop ir elektroninės muzikos žanrų trinantis duetas, kilęs iš Bergeno miesto, Lietuvoje koncertuos pirmąjį kartą. Šiandien skaitytojams pristatome 10 geriausių hitų, kuriuos sukūrė Sveinas Berge‘as ir Tobjørnas Brundtlandas, žinomi kaip „Röyksopp“.

Röyksopp kūrinio „So Easy“ ištrauka, skambanti TV kanalo „Nickelodeon“ reklamoje
Ieškoti: 2001 m. albume „Melody A.M.“


„So Easy“ yra debiutinis norvegų dueto „Röyksopp“ singlas, kuris pirmą kartą 1999 m. buvo išleistas vos 500 kopijų tiražu. Kompozicijoje panaudotos ištraukos iš švedų vokalinės grupės „Gals & Pals“ 7-ame dešimtmetyje atlikto Burto Bacharacho ir Halo Davido klasikinės dainos „Blue On Blue“ koverio. Kūrinys sulaukė didžiulio dėmesio ir net buvo panaudotas TV kanalo „Nickelodeon“ reklamoje.

Röyksopp – „Poor Leno“:


Vienas pirmųjų „Röyksopp“ singlų „Poor Leno“ buvo išleistas prieš pat Kalėdas 2001 m. Iš lėto skandinavų šalis ir likusią Europos dalį užkariavęs singlas Jungtinėje Karalystėje didesnės sėkmės sulaukė tik po metų, kai buvo išleistas pakartotinai. Kitos norvegų grupės „Kings Of Convience“ lyderio Erlendo Øye balsas, be perstojo kartojantis žodžius „Where you'll be I'll go / Where you'll be I'll know / Where you'll be I'll find you“ hipnotizuoja. Muzikos kritikai šią kompoziciją netgi lygino su klasikine „The Police“ daina „Every Breath You Take“.

Röyksopp – „Remind Me“:


Labiausiai įsimintinas kūrinys iš debiutinio „Röyksopp“ albumo „Melody A.M.“, kuris buvo išleistas 2001 m. Pagrindinę vokalo partiją šioje kompozicijoje atlieka grupės „Kings Of Convience“ vokalistas Erlendas Øye. Vienas estetiškai gražiausių „Röyksopp“ hitų išpopuliarėjo ne tik Europoje, bet ir JAV, kur „Remind Me“ buvo panaudota „T-Mobile“ reklamoje.

Röyksopp – „Eple“


„Epple“ (norvegų k. – obuolys) yra antrasis kūrinys „Röyksopp“ debiutiniame albume „Melody A.M.“. Būtent ši instrumentinė kompozicija yra geriausia dueto vizitinė kortelė. Melodiją, kuri primena vaikystės pasivažinėjimus atrakcionų parke, ar riedančius TV loterijos kamuoliukus, tikrai girdėjote. „Epple“ oficialiai yra didžiausias „Röyksopp“ hitas, 2003 m. D.Britanijos perkamiausių singlų sąraše pasiekęs 16 vietą.

Röyksopp „What Else Is There?“


Likus metams iki švedų dueto „The Knife“ klasika tapusio albumo „Silent Shout“ išleidimo, grupės vokalistė Karin Dreijer, dar žinoma sceniniu vardu Fever Ray, kartu su „Röyksopp“ įrašė kompoziciją „What Else Is There?“. Tamsesnių atspalvių ir ženkliai pasunkėjęs antrojo norvegų albumo „The Understanding“ skambesys neliko nepastebėtas – kritikai „Röyksopp“ pradėjo vadinti geriausia dešimtmečio elektroninės muzikos grupe.

Röyksopp „Happy Up Here“


2009 m. išleistą albumą „Junior“ pristačiusio singlo „Happy Up Here“ premjera įvyko žinomo DJ‘aus Pete‘o Tongo šou metu radijo stoties „BBC Radio 1“ eteryje. Įsimintiną instrumentinio kūrinio vaizdo klipą, kuriame buvo panaudoti praeityje populiaraus žaidimų automatų žaidimo „Space Invaders“ elementai, režisavo Reubenas Sutherlandas. „Happy Up Here“ yra vienas optimistiškiausiai skambančių kūrinių „Röyksopp“ diskografijoje.

Röyksopp ft. Robyn „The Girl And The Robot“


„Röyksopp“ per savo karjerą dirbo su daugybe kviestinių vokalistų. Bene įsimintiniausias bendradarabiavimas buvo su švedų dainininke Robyn, su kuria duetas ne tik įrašė keletą bendrų dainų, išleido mini-albumą „Do It Again“, bet ir buvo surengę bendrą koncertinį turą. Vienas geriausių Robyn ir „Röyksopp“ bendro darbo vaisių – kompozicija „The Robot And The Girl“. Šis kūrinys tapo stipriausiu hitu iš 2009 m. išleisto dueto albumo „Junior“.

Röyksopp „Senior Living“


Po 2009 m. išleisto albumo „Junior“, duetas „Röyksopp“ ilgai nelaukę išleido pirmąjį pilnai instrumentinį įrašą „Senior“. Išskirtine šio albumo kompozicija yra „Senior Living“ – 10 min. trukmės kūrinys, kuris idealiai tinka klausytis važiuojant lietingą naktį.

Röyksopp „Only This Moment“


„Only This Moment“ buvo pirmasis singlas iš antrojo „Röyksopp“ albumo „The Understanding“. Dainos vokalo partiją atlikti buvo patikėta norvegei kino filmų muzikos kompozitorei, dainų autorei ir atlikėjai Kate Havnevik, kuri taip pat prisidėjo prie šio hito autorystės.

Röyksopp ft. Robyn „Do It Again“


„Do It Again“ yra dar viena norvegų dueto „Röyksopp“ ir švedų dainininkės Robyn daina, pristačiusi to paties pavadinimo mini-albumą. Hito vaizdo klipas, kurį režisavo Martin De Thurah, buvo nufilmuotas Meksikoje. „Do It Again“ itin išpopuliarėjo JAV, kur pasiekė „Hot Dance Club Songs“ topo viršūnę.

Röyksopp „Never Ever“


Pats naujausias Röyksopp kūrinys vadinasi „Never Ever“. Tai pirmasis kūrinys, išleistas po to, kai norvegų duetas oficialiai pareiškė, kad daugiau nebeplanuoja įrašinėti albumų. „Never Ever“ yra kartu su norvege dainininke, dainų autore ir prodiusere Susanne Sundfor atlikta daina. Su šia dainininke „Röyksopp“ jau bendradarbiavo 2014 m., kada įrašė kūrinį „Running To The Sea“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis