Naujausios vasaros bei išleistuvių makiažo tendencijos: svarbi viena ypatinga detalė (FOTO)

Daugelis vizažistų pripažįsta, jog šiltuoju sezonu sunkų makiažą reikėtų pamiršti. Vasarą karaliauja pastelinės spalvos, gaivumas ir švelnios formos. Nors pagrindines vasaros makiažo taisykles žinome, visgi atėjus šiltajam sezonui pravartu jas pakartoti ir sužinoti, kokios naujovės pasirodė makiažo pasaulyje.

O kur dar artėjanti išleistuvių šventė – neretai abiturienčių galvos skausmu tampa ne tik išleistuvių suknelės, bet ir makiažo pasirinkimas.

Su naujausiomis šiltojo sezono ir išleistuvių makiažo tendencijomis mus supažindina talentinga jaunoji vizažistė Vidaja Vileišaitė, kuri yra ne tik makiažo meistrė bei dėstytoja, bet ir apžvalgininkė, rašanti tinklaraštį GRIMO KAMBARYS. Vidaja ne tik papasakos apie šviežiausias makiažo tendencijas, bet ir specialiai PANELĖS skaitytojoms išduos tobulo išleistuvių makiažo paslaptis.

Vidaja Vileišaitė
Vidaja Vileišaitė
Asmeninio albumo nuot.

Kokias pastebite ir galite išskirti pagrindines artėjančios vasaros makiažo tendencijas?

Kiekvienais metais išvystame ant podiumo labai skirtingus makiažo įvaizdžius. Dizainerių kolekcijas įkvepia skirtingi laikotarpiai, dešimtmečiai, tad detalės gali skirtis ir tai, manau, yra šaunu, nes kiekviena mergina ir moteris gali išsirinkti tai, kas jai patinka ir tinka. Vis dėl to tendencijas diktuoja ir kosmetikos kompanijos.

Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Asmeninio albumo nuot.

Šiais metais beveik kiekviena kompanija pristatė ‘’cushion’’ tipo makiažo pagrindus, kai kurios net keletą jų. Šių makiažo pagrindų privalumas yra apsauga, priežiūra ir maskavimas viename. Pagrindas pasižymi ypatingu lengvumu. Tai korėjiečių makiažo išradimas, Korėja pasižymi fantastiškomis odos priežiūros priemonėmis, o korėjiečių oda visad spindi ir atrodo natūraliai. Turbūt būtent tai būtų pagrindinė vasaros makiažo tendencija – spindinti oda.

Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Asmeninio archyvo nuotraukos

Vasaros sezonu daugelis merginų renkasi natūralumą. Kaip pabrėžti gražiausius veido bruožus jų pernelyg neryškinant?

Vasaros metu saulė natūraliai suformuoja veido kontūrus, o kad saulė nesausintų odos, būtina naudoti nuo žalingų saulės spindulių apsauganti veido kremą. Nenorint perkrauti veido odos patarčiau rinktis lengvos tekstūros makiažo pagrindus, tokius kaip fluidas, cushion, CC ar BB. Svarbiausia yra atsižvelgti į odos tipą, mat kiekvienam odos tipui yra skiriami skirtingi makiažo pagrindai. Kreminės tekstūros priemonės dengiasi ypač lengvai ir dažniausiai yra atsparios vandeniui. Bronziniai šešėliai paryškins kiekvienos vasarotojos žvilgsnį. Šį sezoną ypač madinga rausvo šampano spalva, kuri suteikia žvilgsniui išskirtinį efektą. Jei akies vokas yra iškilesnis ar sunkesnis, rinkitės satininį, o ne žvilgų šešėlį. Mažos pigmentacijos kremininiai skaistalai ar vos tonu tamsesnė kontūravimo priemonė švelniai išryškins skruostikaulius.

Kaip patariate ryškinti lūpas - kokios spalvos šį sezoną bus madingos?

Spalva šį sezoną ne tiek svarbi kaip dažymo būdas. Šį sezoną vyraujanti lūpų makiažo tendencija - jokių ryškių kontūrų. Užteks pirštu patepti per lūpų dažą ir tuomet lengvai patapšnoti lūpas. Arba išbandykite korėjietišką būdą, viduriuką patepkite lūpų dažais ir ausų krapštuku pasklaidykite link lūpų kontūro.

Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Asmeninio albumo nuot.

Galbūt regėsime kokių nors neįprastų, keistų makiažo tendencijų?

Odos blizgesys. Taip, taip, ne švytėjimas, o būtent blizgesys . Gelio ar aliejaus pagrindo priemonės maišomos su makiažo pagrindu ir dengiamos per visą veidą arba blizgi priemonė tepama tik ant iškiliausių veido vietų.

Net ir tobulas makiažas neatrodys dailiai, jei oda bus neprižiūrėta, sausa. Kaip patartumėte rūpintis oda šiltuoju sezonu?

Vasaros sezonu būtinai naudokite veido kremą ar bazę su SPF. Ji ne tik apsaugos odą nuo žalingų spindulių, bet ir neleis jai išsausėti. Nepamainoma priemonė uždarose patalpose, taip pat ir ofisuose - drėkinamosios dulksnos, kurios puikiai drėkina ir atgaivina karštą vasaros dieną. Rekomenduoju rožių ar alijošiaus dulksnas, kurios ne tik gardžiai kvepia, bet ir suteikia gaivumo efektą.

Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Asmeninio albumo nuotr.

Kokį makiažą patartumėte rinktis abiturientėms išleistuvių šventei?

Patarčiau rinktis tvarkingą, pernelyg neryškinantį veido bruožų makiažą. Sunkus, veido bruožus per daug pabrėžiantis makiažas pridės keletą metų ir nekaip atrodys dienos šviesoje. Užtektų gero, kokybiško makiažo pagrindo ir šviesesnio tonu paakių maskuoklio. Tinkamas blakstienų tušas ir antakių formavimo priemonė suteiks veidui išraiškingumo. Spindėjimo pudra gali pagyventi ne tik veido odą, bet ir būti tepama ties vidiniais vokų kampučiais, jei vokas atviras, galima padengti visa voką. Pagrindinis patarimas yra nepamiršti, kad bet koks kontūras ar tamsesnė spalva gali ne tik pasendinti, bet ir suteikti veidui nuovargio efektą. Vasaros metu puikiai tinka pastelinės ar koralinės spalvos lūpų dažai, kurie atrodys jaunatviškai ir suteiks įvaizdžiui švelnumo.

Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Asmeninio albumo nuot.

Šiltuoju sezonu nemažai merginų vengia makiažo, ypač makiažo pagrindo. Galbūt iš tiesų karštomis dienomis jis nereikalingas?

Žinoma, jei oda tolygios spalvos, makiažo pagrindą galima iškeisti į skaistinančią odą bazę, kuri gali pašalinti raudonį, odos geltonumą ar skaistinti balkšvą odą. Kiekviena gali rasti sau tinkančios spalvos bei tekstūros makiažo bazę.

Antakiai - kone svarbiausia veido dalis. Kaip vasaros sezonu juos reikėtų ryškinti, kokį tankumą rinktis?

Antakių formavimo priemonė turėtų būti atspari vandeniui. Antakiai turėtų atrodyti natūraliai. Yra įvairiausių gelių net su dirbtiniu pluoštu, kurie ypač natūraliai užpildo vietas, kurioms trūksta tankio.

Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Vidajos Vileišaitės atliktas makiažas
Asmeninio albimo nuot.

Be kokių kosmetikos priemonių Jūs pati neįsivaizduojate vasarinio makiažo?

Lengvo pagrindo ir spindinčių skaistalų.

Ačiū už pokalbį!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis