Lietuvaičių įvertinta geriausia kosmetinė priemonė, kurios kaina nesikandžioja

Merginų gretose kalbos apie stebuklingąjį ricinų aliejų netyla jau senokai. Kainuojantis vos keletą eurų šis aliejus ne tik ilgina blakstienas, tankina antakius, bet ir sugrąžina odos žvilgesį bei spindesį.

Natūralios kosmetikos šalininkės teigia, jog kiekvienos savimi besirūpinančios merginos vonioje privalo atsirasti ricinos aliejus. Tai universali grožio priemonė, kuri, nemeluosime - tinka beveik viskam!

Ricinos aliejus puikus pagalbininkas slenkant plaukams. Pavasario ir rudens sezonu dažna iš mūsų susiduriame su plaukų slinkimu - plaukai yra linkę slinkti dėl vitaminų stygiaus, streso ar oro permainų. Neskubėk pirkti brangiai kainuojančių priemonių nuo plaukų slinkimo. Ricinos aliejuje gausu vitamino E, kuris stabdo plaukų slinkimą ir stiprina plaukus iš vidaus. Prieš plaunant galvą įtrink ricinos aliejų į šaknis ir palik dvidešimčiai minučių. Nuplauk aliejų į galvos odą įmasažuodama šampūną ir gerai praskalaudama.

Jokių menstracinių spazmų! Jei vargina nuolat pasikartojantys mėnesinių skausmai, išbandyk šiltus ricinos aliejaus kompresus. Suvilgyk rankšluostį karštame vandenyje su keliais arbatiniais šaukšteliais ricinos aliejaus ir kompresu šildyk maudžiamą pilvą. Ricinos aliejus pasižymi puikiomis aromatinėmis savybėmis ir geba malšinti skausmą.

Ricinų aliejus
Ricinų aliejus
Shutterstock

Jokių pėdų nuospaudų! Šiltasis sezonas - tikras vargas kojoms. Juk ankšti vasariniai bateliai dažnai spaudžia pėdą, todėl susidaro nuospaudos bei pūslės. Patepk skaudamą vietą ricinos aliejumi - jis sutrauks nuospaudą, padės jai gyti ir numalšins gėlimą. Ricinos aliejus privalo būti kiekvienos vasarotojos rankinėje!

Spuogų naikinimas. Ir čia pasitarnauja ricinos aliejus - tereikia žinoti vieną pagrindinę taisyklę, kaip naudoti ricinos aliejų siekiant išvengti spuogų atsiradimo. Ant veido odos padenk šiltu vandeniu suvilgytą rankšluostį, jog atsivertų poros. Tuomet užtepk ricinos aliejaus ant veido ir palaikyk penkioliką minučių. Nuplauk ricinos aliejų šiltu vandeniu.

Pigmentinių dėmių kaip nebūta. Susiduriančioms su pigmentinėmis dėmėmis vertėtų išbandyti ricinos aliejų - teigiama, jog jis naikina pigmentines dėmeles taip pat gerai kaip ir brangios kosmetinės procedūros. Paprasčiausiai kiekvieną dieną patepk nedidelį kiekį ricinos aliejaus ant pigmentinių dėmių, po kiek laiko jos turėtų sumažėti arba visai pranykti.

Ir, žinoma, plaukų auginimas. Nepamiršk, jog ricinų aliejuje esančios veikliosios medžiagos augina bei stiprina plaukus bei blakstienas, todėl norėdama tankesnių antakių, storesnių plaukų ar ilgesnių blakstienų kliaukis būtent šiuo aliejumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis