Auksinės stiliaus taisyklės, kurių laikosi madingiausios merginos

Apie asmeninio stiliaus kūrimą dabar kalbama garsiai, daug ir įvairiai, tačiau neretai pradedama išvirkščiai – postringaujama apie sielos išsilaisvinimą, kūrybiškumą ir asmenybės atvaizdavimą drabužiais, kas, beje, be galo svarbu, kuriant asmeninį stilių, tačiau pradėti nuo to – tikrai ne visada geriausias sprendimas. Juk įvaizdžio kūrimas pirmiausia – proporcijos išmanymas ir pagrindinių matematinių aprangos formulių taikymas.

Auksinė taisyklė Nr. 1

Dažnai apsivilkus vieną ar kitą derinį užklumpa dvejopas jausmas: lyg ir spalvos gražiai „sulimpa“, raštai puošia, bendras siluetas atrodo puikiai, tačiau KAŽKAS ne taip. Dažniausiai tas mažas, bet akivaizdus trūkumas būna netinkamas drabužių pjūvių santykis. Kitaip tariant, tavo pasirinkti drabužiai baigiasi ne ten, kur turėtų baigtis. Atmink, kad joks drabužis, batas ar net papuošalas neturėtų tavęs „perpjauti“ ties plačiausia kūno dalies vieta.

Taigi megztinis, kertantis plačiausią klubų vietą, batai ligi blauzdų vidurio, apyrankė dilbio centre – blogis, kuris, pasitelkęs savo tylią įtaką, sugeba tave sutrumpinti, pastambinti ir nubraukti didžiąją dalį figūros grožio. Beje, tas pats galioja ir kalbant apie tiesaus silueto džinsus – jie suvienodina tavo šlaunies ir blauzdos storį. Juk ne be reikalo drauge su tokių kelnių mada atkeliavo mažytė gudrybė atlenkti kelis centimetrus ir taip atidengti čiurną. Koja kaipmat tampa lengvesnė, grakštesnė ir ilgesnė. Tad blogų drabužių pasitaiko tikrai retai, o štai netinkamai dėvimi jie būna gan dažnai.

@carolinereceveur #streetstyle #fashionblogger #ootd #instafashion #style #fashion #streetfashion #ilovestreetstyle

A post shared by I Love Street Style (@ilovestreetstyle) on Mar 27, 2017 at 9:27am PDT

Jeigu matai, kad megztukas nugula plačiausioje klubų vietoje, neskubėk jo mesti į laužą, tiesiog užlenk kelis centimetrus į vidų ir užkišk už diržo. Ne tik palengvės figūra, bet ir turėsi stilingą bei nieko nekainuojantį akcentą.

Batus ligi pusės blauzdų lengvai patobulinsi apsimovusi ilgesnes derančios spalvos megztas kojines. Jos gali būti subtiliai dekoruotos, siuvinėtos ar papuoštos karoliukais – patobulinsi batų siluetą ir turėsi puošnų aksesuarą.

Auksinė taisyklė Nr. 2

Linijos ir tiesės drabužių proporcijos dramoje vaidina vieną pagrindinių vaidmenų. Tai viena tokių įvaizdžio kūrimo sudedamųjų dalių, kurią pastebime retai, tačiau, susimovus linijų žaidime, rezultatas visuomet bus nuviliantis.

@mayastepper #streetstyle #model #ootd #instafashion #fashion #style #streetfashion #ilovestreetstyle

A post shared by I Love Street Style (@ilovestreetstyle) on Mar 19, 2017 at 4:38am PDT

Norėdama išmokti linijų taisyklių, gali pasipraktikuoti ant popieriaus. Nusipiešk (geriausia būtų naudoti skriestuvą) tris vienodus apskritimus. Pirmojo centre nupiešk puslankį, įlenktą į apskritimo apačią, antrajame – puslankį, žvelgiantį į viršų, o trečiojo centre tiesiog nubrėžk tiesę. Turėtum akivaizdžiai pastebėti, kaip skirtingos linijos vizualiai keičia apskritimą. Į apačią nusmukęs puslankis smarkiai trumpina apatinę apskritimo dalį ir sukuria „pavargusio silueto“ vaizdą, į viršų pakilęs puslankis tarsi „patempia“ skritulį aukštyn ir sukuria harmoningą proporciją. Paskutinysis, tiese padalytas apskritimas atrodo sunkesnis ir tarsi ankštas. Lygiai tas pats vyksta ir su tavo kūnu!

Dabar netinkamai atrodančių apskritimų (su puslankiu, žvelgiančiu apačion, ir tiese per patį centrą) šonuose nubrėžk vertikalias linijas, ilgesnes už patį apskritimą. Voilà! Turėtum pastebėti, kad nepatogus ir neproporcingas skritulių siluetas tampa lengvesnis ir grakštesnis.

Tad įsidėmėk: blogų drabužių nėra, tėra netinkamai sudėliotos proporcijos. Jeigu pastebi, kad keli mėgstamiausi drabužiai sudarko bendrą tavo įvaizdžio proporciją netinkamomis linijomis, tiesiog užsivilk pailginto silueto liemenę ar kelius siekiantį laisvą nertinį – pastangų įdėti reikia visai nedaug, o rezultatas iš tiesų vertas dėmesio.

Beje, aukštosios mados podiumuose tyčia iškraipomos proporcijos, ir drabužių linijomis nukreipiamas žiūrovo dėmesys nuo modelio į drabužį – tai slaptas psichologinis triukas. Dar vienas mažas patarimas: nepainiok aukštosios mados ir stiliaus. Aukštoji mada analizuojama pasitelkus menotyros principus, o stilius – visai kas kita, tai labiau asmeniškas ir socialus žaidimas, arba nežodinė kalba. Ją įgudusi vartoti bet kokioje situacijoje ir bet kokioje aplinkoje, net tarp pirmą kartą matomų žmonių, iš anksto žinosi, kokį pirmąjį „labas“ tau tars aplinkiniai, nes būsi iš anksto jį suplanavusi. Namuose, priešais veidrodį!

Auksinė taisyklė Nr. 3

Yra sukurta daugybė mitų apie drabužių raštus ir tai, kokio dydžio taškeliai kurio tipo figūrai tinka. Jeigu drabužio siluetas, proporcija ir linijos sugulė ten, kur reikia, joks taškas ar dryžis nesugadins šio derinio.

@weworewhat #streetstyle #fashionblogger #ootd #instafashion #style #fashion #streetfashion #ilovestreetstyle

A post shared by I Love Street Style (@ilovestreetstyle) on Mar 20, 2017 at 1:15pm PDT

Žinoma, nekalbame apie aptemptas sintetines sukneles, kurios prietemoje ar žvelgiant į dėvėtojos šešėlį silueto atžvilgiu atrodo visai neblogai, tačiau pakėlę akis pamatome ant šlaunų įsitempusį suknios audinį, o jį puošia taip pat išsitampiusios aguonos ar tropinės karštinės sukeltos gėlių haliucinacijos. Tad renkantis raštuotus drabužius taip pat iš dalies galioja auksinė linijos taisyklė, tačiau ją vertėtų taikyti individualiai kiekvienam drabužiui ir jokiu būdu neužsidaryti į pasenusių kanonų rėmus.

Auksinė taisyklė Nr. 4

Perkandusi proporcijos meną, gali pradėti migruoti į daug įdomesnius ir platesnius aprangos poezijos vandenynus. Kad būtų aiškiau ir paprasčiau, suskirstėme įvaizdžius į tris pagrindinius tipus.

Reprodukcinis. Šis tipas – pats primityviausias, ir būtų gerai, kad čia per ilgai neužsibūtum. Reprodukcinio įvaizdžio tipui būdingas noras kuo labiau prabrėžti lyčių skirtumus – kitaip tariant, vyrai demonstruoja raumenis ir ryškina pageidautiną V formos siluetą, o merginos pabrėžia visus moteriškus išlinkimus, pasirinkusios nuo galvos iki kojų aptempiančius drabužius, gilias iškirptes, trumpus sijonus ir kūno spalvos pėdkelnes. Šią įvaizdžio stadiją lemta išgyventi daugeliui merginų ir vaikinų – tai nėra blogai, tačiau, kaip tobulėjame mokydamiesi, sportuodami, vairuodami ir pan., taip derėtų tobulėti ir kuriant įvaizdį.

Socialinis. Šio tipo atstovams būdinga dėvėti vadinamuosius GALIOS drabužius ir subkultūrų aprangą. Galios drabužis – dažniausiai kostiumas arba bet koks kostiuminę, dalykinę aprangą primenantis siluetas. Priklausantieji socialiniam tipui rengiasi norėdami pabrėžti savo socialinę padėtį bei vietą po saule, ir tau jau visai neblogai! Vis dėlto pasaulyje yra ir įdomesnių dalykų nei karjera ar jos siekimas, tiesa? Tad formuojant įvaizdį vertėtų pabandyti įpūsti jam ir šio to daugiau, netapti lengvu „skaitalu“ aplinkiniams.

Intelektualinis. Šis įvaizdžio tipas – tai toji Pažadėtoji stiliaus žemė, kurioje atsidūrusios mes nebesukame galvos, ką apsivilkus vieną ar kitą derinį apie mus pagalvos kiti, nes labai gerai žinome, ką jie pagalvos. Nuo čia prasideda toji smagi manipuliacija drabužiais, kai puikiai žinai, kokią reakciją koks rūbas ar jų dermė sukels aplinkiniams. Įvaldžiusios intelektualų drabužių vartojimą drąsiai manipuliuoja reprodukcinio ar socialinio tipo drabužiais – juos pateikia naujai
ir netikėtai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis