Štai penkios taisyklės, kurias turi žinoti norinčios matinės odos

Blizgesys – įnoringas reikalas: tik truputį jo padauginus gali sugadinti visą įvaizdį. Riebios odos savininkės puikiai žino, ką reiškia kasdien kovoti su T zonos blizgėjimu ir kaip, atrodo, tobulai nupudruota veido oda ima blizgėti, vos išeini į lauką.

Nepamiršk: kiekvienai problemai – savas sprendimo būdas. Pasitelkusi tinkamas priemones nepageidaujamą veido blizgėjimą gali kaip reikiant prislopinti! Jei nori matinės odos, laikykis šių auksinių taisyklių.

1. Veido priežiūra

Atmink, kad net ir riebią veido odą būtina drėkinti, kitaip ji išskirs dar daugiau riebalų! Neeksperimentuok ir rinkis tik savo tipo odai skirtas priemones: švelnų prausiklį, toniką, drėkinamąjį kremą, micelinį vandenį ir t. t. Kai yra nusistovėjęs aiškus veido priežiūros ritmas, nepageidaujamą blizgesį valdyti paprasčiau.

2. Papildomas žingsnis

T zona paprastai yra linkusi greičiausiai sublizgėti, tad jai naudok specialius makiažo pagrindus, kurie mažina poras ir suteikia matinį efektą. Paprastai šios priemonės būna permatomos ir jas galima naudoti prieš makiažo pagrindą ar be jo.

Mergina
Mergina
Fotolia

3. Įtrauk įkosmetinę specialias priemones

Jei tavo oda blizgi, į kosmetinę įtrauk kosmetines priemones, kurios mažintų odos blizgėjimą - riebalus kontroliuojantį skystį, matinį atspalvį odai suteikiantį kremą, taip pat patariama nuolatos su savimi nešiotis riebalių perteklių sugeriančias veido odai skirtas servetėles, kurios pašalina blizgesį.

4. Prieš naudodama maskuojamą pudrą, veido odą ištepk specialiu makiažo pagrindu, kuris odai suteikia matiškumo

Norėdama subalansuoti odos riebumą, turėtum rinktis mineraliniu pagrindu pagamintas kosmetikos priemones. Venk kosmetikos priemonių su aliejais - jos ne tik gali išberti tavąją odą, bet ir padaryti ją dar riebesne.

5. Sutvirtinimas

Auksinė taisyklė – makiažą būtinai sutvirtink biria arba kompaktine pudra. Naudok minkštą kempinėlę: ja lengvai spaudyk odą T zonoje, kad ilgiau išliktų matinė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis