Tobulo partnerio paieškos: jos duoda vaisių ar yra bereikšmės?

Po vienos astrologinės santykių prognozės nuoroda feisbuke verda diskusija. Merginos viena po kitos rašo, kaip nuolat nesąmoningai renkasi to paties tipo vaikinus, kurie, paaiškėja, gimę po tuo pačiu ženklu, ir ilgainiui nusivilia tomis pačiomis visų jų savybėmis.

Horoskopai – horoskopais, tačiau mintis, kad mes prie savęs pritraukiame tam tikro tipo žmones, manęs neapleidžia jau kuris laikas.

Universiteto laikais turėjau tokį pažįstamą, kuris kiekvieną savaitę eidavo į pasimatymus vis su kita mergina. Su kiekviena susitikdavo po kartą, o paskui joms nebepaskambindavo. Po kurio laiko jo paklausiau, kodėl taip elgiasi. Atsakė, kad iš pirmo žvilgsnio jos atrodydavo puikios, bet susitikus išlįsdavo kokių nors nepakenčiamų jų savybių. Aišku, labai parūpo, kas neįtinka.

Pasirodo, jam kliūdavo tokie dalykai, kad mergina rankinę užsikabina ant kėdės atlošo, pasisveikindama stipriai suspaudžia ranką, pasakoja apie savo augintinį arba užsisako jo nemėgstamiausią patiekalą. Galvojau, kad juokauja. Pasirodo – ne. Ir tik šiandien suprantu, kodėl jis atmesdavo kiekvieną merginą. Ne, jos tikrai negalėjo visos būti tokios netinkamos ar viena kitos klonai. Tas vaikinas jautėsi toks nesaugus, kad skubėjo kitame žmoguje kuo greičiau įžvelgti ką nors „blogo“, kad galėtų nusivilti, nes nesugebėjo pakelti minties, kad kažkas nusivils juo. O kiek tokių nesusipratimų vyksta kiekvieną dieną!

Turiu giminių psichoterapeutų, todėl per kalėdinius vakarėlius su jais galiu panarstyti įvairiausias psichologines santykių temas. Ir visai neseniai išgirdau tokią labai įdomią teoriją, kurią pabandysiu ir jums paaiškinti. Pati vadinu ją „Balto žirgo“ teorija, nes ji man primena visas tas pasakas, kur mergelės rymo prie lango laukdamos princo ant balto žirgo.

Pasirodo, kaip save vertiname, tokį partnerį ir renkamės turėti. Tiksliau, mylimojo tobulumo „lubos“ yra tokios, kiek gerai apie save manome, ne daugiau. Iš esmės visi tikisi kuo geresnio varianto, dairosi jo, akylai tyrinėja kiekvieną sutiktą, tačiau galiausiai paaiškėja, kad ir vėl „užšoko“ ant netinkamo. Kodėl? Todėl, kad suveikia mano minėtasis „Balto žirgo“ sindromas. Norime, kad tas stebuklingas žmogus suteiktų mums laimės, nuspalvintų pilkas dienas, dovanotų nuotykius, saugumą, būtų išradingas, mokėtų prajuokinti ir žinotų, ką daryti užsikirtus spynoms. Paprastai tariant, jis turi būti ne tik kad ne prastesnis už mus pačias, bet ir žymiai geresnis!

Na, tai kas čia negerai, svajoti negalima? Galima. Bet kodėl niekas nepagalvoja apie princą? Galbūt ir jis nori rasti tą, kuri padėtų rūpintis jo žirgu, blizgintų šarvus, guostų, kai nepasiseka žygiai, ir numegztų šiltas kojines šaltai žiemai pilyje. Kitaip tariant – gerai savo kailyje besijaučiantis princas norės bendražygės, o ne tos, kurią nuolat reikės gelbėti. Tavo svajonių gelbėtojas irgi nori savo gelbėtojos.

Norime, kad tas stebuklingas žmogus suteiktų mums laimės, nuspalvintų pilkas dienas, dovanotų nuotykius, saugumą, būtų išradingas, mokėtų prajuokinti ir žinotų, ką daryti užsikirtus spynoms

Šita paprasta mintis, skambiai pasakysiu, tikrai pakeitė mano gyvenimą. Ir nekalbu čia tik apie mylimųjų paieškas ir pasimatymus. Su kokiomis mintimis apie save užmezgame kiekvienus naujus santykius, ant tokių pamatų jie ir bus pastatyti. Taigi pirmiausia reikėtų tapti tokiu žmogumi, su kuriuo pačiam norėtųsi būti. Menkos savivertės žmonėms labai sunku užmegzti ilgalaikius santykius, nes, kad ir kokį partnerį jie pasirinks, dažniausiai vis vien jausis nelaimingi.

Kad ir kokia tauri atrodytų meilė, mes esame savanaudžiai. Sunku pripažinti, bet norime, kad mumis žavėtųsi, apie mus rašytų dainas, eiles, kad koks nors žmogus pastebėtų visus tuos stebuklus, kuriuos turime giliai užspaudę. O ką esame paruošę mainais? Lygiai tokį patį kito stebuklų pastebėjimą? Įkvėpimą? Padrąsinimą? Tvirtą petį? Nuoširdžiai pridėkite ranką prie širdies ir pagalvokite: jei šiandien pat gatvėje sutiktumėte tą savo svajonių princą, ar būtumėte tam pasiruošusios? Ar turėtumėte ką papasakoti?

Nuoširdžiai pridėkite ranką prie širdies ir pagalvokite: jei šiandien pat gatvėje sutiktumėte tą savo svajonių princą, ar būtumėte tam pasiruošusios?

Įdomūs gyvenimai traukia kitus įdomius gyvenimus, laimė pritraukia laimę, pozityvios mintys, nuoširdumas ir atidumas sau neleidžia įsisukti į žlugdančius ar net pavojingus ryšius. Nelaukit, kol iš tolimo krašto laimę atneš koks nors princas. Jis per daug užsiėmęs savais everestais. Gal susitiksit abu kalnus įveikę?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis