Imkis šio plano ir po savaitės džiaugsiesi baltesniais dantimis

Pavasaris - džiaugsmų ir šypsenų metas, tik kaip plačiai šypsotis, kai dantukai tikrai nėra patys balčiausi? Dantų baltumą lemia genetika ir aplinkos veiksniai - jei dažnai mėgaujiesi kava, arbata ar saldumynais, nieko nuostabaus, jog neturi holivudinės šypsenos.

Svarbiausia - dantų profilaktika, kurios laikantis galėsi nuolatos džiaugtis balta šypsena. Tiesa, reikės ir šiek tiek gudrybių...

Nuolat valyk liežuvį

Liežuvis valomas ne tik norint gaivaus burnos kvapo. Žymus odontologas dr. Glosmanas sako, kad tai saugo nuo dėmių ant dantų. Ant liežuvio kaupiasi bakterijos, dėl kurių laikui bėgant gali patamsėti dantys. Nusipirk liežuvio valiklį arba dantis valyk įprastu dantų šepetėliu - kuo atidžiau nušveisk negyvas liežuvio odos ląsteles ir praskalauk burną vandeniu.

Reguliariai keisk dantų šepetėlį

Turėti baltą šypseną lengva kaip išmesti seną dantų šepetėlį. Anot daktaro Glosmano, dantų šepetėlį reikia keisti kas tris mėnesius. Jei dantų šepetėlį keiti rečiau, tikėtina, jog ne tik veisi bakterijas burnoje, bet ir užkerti kelią dantų baltumui. Atmink, jog bakterijos - pagrindinės baltų dantų priešės.

Pavalgius citrusinių, prasiskalauk burną

Citrusiniuose vaisiuose gausu vitamino C, bet juose yra ir rūgšties, kuri ėda dantų emalį. BŪTINAI praskalauk burną vandeniu suvalgusi kažko, kas savyje talpina vitaminą C. Taip ne tik apsaugosi dantenas nuo ėduonies, bet ir išlaikysi baltumą. Beje, citrusiniai vaisiai balina dantis, tačiau jais piktnaudžiauti nederėtų.

Ne visi odontologai pataria naudoti balinamąsias dantų juosteles

Pavyzdžiui, garsus odontologas dr. Glosmanas nemėgsta balinamųjų dantų juostelių, nes jos netolygiai paskirsto balinamąją dantų pastą. Nors jos naudingos ir iš tiesų dantis pabalina keletu tonų, panaudojus jas gali išryškėti nelygumai.

Valgyk kuo daugiau žemuogių bei braškių

Artėja vasara - uogų metas, todėl iki soties kirsk šių uogų - jos ne tik turi gausybę vitaminų, bet ir yra puikus dantų balinimo būdas. Gali net sutrinti uogas iki skystos konsistencijos ir ja įtrinti dantis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis