Išrasta mobilioji programėlė, kuri efektyviausiai padės kovojant su akne

Paauglystė - sudėtingas metas ne vien dėl nuotaikų svyravimų ar konfliktų su tėvais. Viena pagrindinių paauglystės problemų yra spuogeliai, kurių atsikratyti be profesionalų pagalbos dažniausiai būna sudėtinga.

Statistiniais duomenimis, vos 10 procentų paauglių, kankinamų aknės, kreipiasi į dermatologus. Belieka tik įsivaizduoti, kokia gausybė jaunuolių gydosi aknę patys ir taip rizikuoja dar labiau pakenkti savo veido odai.

Internete gausu informacijos, kaip reikėtų tinkamai prižiūrėti veido odą, tačiau taikliausiai gali patarti tik patyręs specialistas. Arba... mobili programėlė! Garsus dermatologas Yoram Harth sukūrė mobiliąją programėlę MDacne, skirtą visiems, trokštantiems pagelbėti savo veido odai.

Pirmiausia, ką turite padaryti, tai parsiųsti programėlę į savo mobilųjį telefoną. Vėliau būsite paprašyti nurodyti duomenis apie save - lytį, amžių, odos tipą. Programėlė teirausis, kaip ilgai kovojate su akne ir kokiais būdais bandėte ją gydyti. Net turėsite galimybę įkelti savo nuotrauką, pagal kurią programėlė atidžiau išanalizuos veido odos būklę. Tiesa, jei talpinsite nuotrauką, vadovaukitės patarimu - fotografuokitės tik natūraliame apšvietime.

Mergina
Mergina
Fotolia

Kai bus aptarta jūsų veido odos būklė, programėlė patars, ką reikėtų daryti - kreiptis į specialistus ar pakaks gydymo namuose. Taip pat bus pateikta daugybė pasiūlymų, kaip reikėtų elgtis su jūsų tipo oda, duodami patarimai, kokiomis priemonėmis ją prižiūrėti, kokio tipo makiažą naudoti, kaip išvengti odos pablogėjimų ir t.t. Geriausia tai, jog visas virtualias pamokas veda profesionalus dermatologas, puikiai išmanantis savo darbą ir siekiantis padėti.

„Trokštu padėti jaunuoliams, kurie numoja ranka į aknės priežiūrą. Nesvarbu, jog tai tik keli jaunatviniai spuogeliai - veido odą jauname amžiuje būtina prižiūrėti atsakingai“, - pasakoja Y. Harth ir priduria, jog programėlė yra edukacinė priemonė, kuri patars, kaip reikėtų elgtis su veido oda.

Jei trumpiau - tai paprasčiausias virtualus apsilankymas pas dermatologą, kuris nieko nekainuos, o informacijos gausa nesiskirs. Gal verta pabandyti?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis