4 geriausi būdai, kaip užmigti per penkias minutes

Rytoj vėl kibsime į darbus arba keliausime į universitetą ir mokyklą. Tik viena poilsio diena, o tu jau išsibalansavai ir tau sunku užmigti? Pritaikydama šiuos metodus net nepajusi, kaip greitai nukeliausi į sapnų karalystę.

Klausyk lėtos ir ramios muzikos

Tinkamas muzikos žanras gali būti puikus proto ir kūno atpalaidavimo būdas. Vis dėlto, privalai pasirūpinti lėtu muzikos tempu. Ji turi būti rami. Dauguma žmonių, kenčiančių nuo miego sutrikimų, prieš užmiegant klausosi klasikinės muzikos ar įvairiausių gamtos garsų - jūros ošimo, paukščių čiulbenimo.

Gerk ramunėlių arbatą

Ramunėlių arbata yra kofeino turinčios arbatos priešingybė. Tai viena geriausių nervų sistemą raminančių arbatų. Prieš eidama miegoti išgerk nedidelį ramunėlių arbatos pakelį - pamatysi, jog iš karto pasijusi mieguista, norėsis ilsėtis. Ramunėlių arbata taip pat puikiai kovoja su stresu, tad jei tau dabar įtemptas metas, retkarčiais išgerk šios arbatos.

Visą dieną negrįžk į lovą

Kad ir ką tektų veikti dienos bėgyje, daryk tai kitose vietose, ta yra, ne savo lovoje. Ant kėdės, sofos bet kur, tik ne lovoje. Lova - tavo poilsio oazė, o jei lovoje praleisi visą dieną, kurios metu dar ir valgysi, skaitysi ar žiūrėsi filmus ant lovos, vakare nejausi, jog ši vieta yra ta, kurioje gali tinkamai išsimiegoti. Be to, būtina pasirūpinti tuo, kaip lova atrodo. Nusipirk raminančių spalvų (mėlynos, rausvos ar purpurinės) antklodes, kurios būtų malonios tavo akiai.

Taikyk trijų žingsnių kvėpavimo techniką. Ši technika naudinga tuo, jog skatina organizmą atsipalaiduoti, nuramina, be to, sulėtina širdies darbą ir paruošia tave poilsiui. Svarbiausia įsidėmėti šios technikos eigą ir nepamiršti prieš naktį ją atlikti.

Per nosį giliai įkvėpk – 4 sekundes;

Sulaikyk kvėpavimą – 7 sekundes;

Per burną išvėpk – 8 sekundes.

Saldžių sapnų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis