6 būdai kaip palengvinti mėnesinių skausmus

Ir tave mėnesinių metu riečia skausmas? Gali būti, jog paprasčiausiai nežinai kelių veiksmingų būdų, kaip sumažinti mėnesinių sukeliamus negalavimus.

Mankšta

Nors tai gali skambėti keistai, kai tau pačiai galvoje sukasi mintys: „Aš ir taip vos pajudu, ką jau kalbėti apie mankštą“. Vis dėlto, greitas pasivaikščiojimas ar bet koks kitas fizinis aktyvumas gali padėti sumažinti pilvo skausmus. Mankšta svarbi ne tik dėl to, jog malšina skausmus, bet ir suteikia energijos, kurios mėnesinių metu taip stinga.


Pasirūpink, kad organizmas gautų užtektinai vitamino D

Prevencija visada geriau nei gydymas, štai kodėl reikiamo vitamino D kiekio užtikrinimas labai svarbus siekiant užkirsti kelią mėnesinių skausmams. Gali pabandyti gerti vitamino D papildus arba valgyti maisto, turinčio šio vitamino riebios žuvies, kiaušinių, silkės, sviesto.


Akupunktūra

Akupunktūra yra tradicinės kinų medicinos praktika, kai į odą subedamos nedidelės adatos, stimuliuojančios konkrečius kūno taškus. Pasidomėk akupunktūros galimybėmis jos gali ne tik sumažinti mėnesių skausmus, bet ir pagerinti sveikatą, pastiprinti organizmą.


Bazilikas

Bazilikas yra dar vienas veiksmingas augalas, padedantis sumažinti menstruacinius skausmus. Bazilike esanti kofeino rūgštis pasižymi analgetinėmis arba skausmą mažinančiomis savybėmis. Berk sudžiovintą baziliką į salotas, sriubas arba išbandyk arbatą, kurioje gausu baziliko.


Labai svarbi mityba

Greičiausiai jau pastebėjai, kad patys įvairiausi sveikatos ekspertai, ar kalbėtų apie uždegimus, ar apie maistinių medžiagų stygių, ar stresą, pabrėžia taisyklingos mitybos svarbą. Jei tave nuolat kankina mėnesinių skausmai, vertėtų atkreipti dėmesį į tai, ką valgai. Skausmus skatina riebus maistas, pusfabrikačiai, o saldumynai mėnesinių metu lemia galvos skausmus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis