Naujųjų sutikimas: kaip švęsti, jog atneštų sėkmę?

Gruodis – geriausias laikas apmąstyti nuveiktus darbus, norus bei kelti tikslus ateinantiems metams, nuo seno manoma, kad artėjanti metų pabaiga yra tinkamiausias laikas ir įvairiems ritualams. Specialistai teigia: norint, kad ateinančiais metais sektųsi, ruoštis tam pradėti verta jau dabar.

„2017 – Ugninio Gaidžio metai, todėl jie bus labiau harmoningi ir naudingi, jei mokėsite įsijausti į ugnies stichiją, prie jos pritapti. Be žvakės liepsnos neapsieina nė vienas būrimas, magiškas ritualas ar užkalbėjimas. Būtent artėjant Naujiesiems kartu su viena žymiausių Lietuvos astrologių Palmira Kelertiene sukūrėme specialiai šventėms skirtą žvakę, kuri sėkmę gali atnešti, jei vadovausitės pagrindine magijos taisyklė – kuo tiksliau suformuluojami norai – tuo greičiau jie pildosi. Norus ir tikslus artėjant Naujiesiems patartina iš anksto susirašyti ant popieriaus lapo“, - sako magiškų rankų darbo žvakių, smilkalų ir namų kvapų „Smells Like Spells“ kūrėjai Vilius Malinauskas ir Marius Bartkevičius.

„Smells Like Spells“ ir Palmiros Kelertienės kurtos nartūralios rankų darbo žvakės rožinė spalva, apelsino, bergamotės ir kedro kvapas bei ant jos išraižyti simboliai yra parinkti pagal tris svarbias 2017-ųjų datas: tradicinių, kinų ir senovės arijų kalendorių naujųjų metų pradžias. Kūrėjai sako, kad ją patariama uždegti būtent skirtingų kalendorių metų sandūroje.

Naujieji 2017-ieji bus valdomi ne tik Ugninio Gaidžio, bet ir Saulės, kuri simbolizuoja šviesą, meilę, kūrybinį įkvėpimą bei suteikia ypatingų vilčių. Dėl to iki Naujųjų derėtų užbaigti darbus, grąžinti skolas ir iš esmės sutvarkyti namus, išnešti nereikalingus daiktus. Apsikuopti prieš Naujuosius vertėtų ne tik aplinką, bet ir santykius su artimaisiais, mat sutikus Ugninio Gaidžio metus esant su kuo nors susipykus, tikėtina, jog pešitės visus metus.

„Šis patarimas pravers ne tik per šventes, tačiau artėjant metų pabaigai ypač svarbu susitaikyti su artimaisiais, atleisti jiems susikaupusias nuoskaudas. Naujųjų metų šventei tinkamiausia puoštis prislopintos raudonos spalvos rūbais, dekoruoti šia spalva namus. Vengti patariama itin ryškių, ekstravagantiškų drabužių, svarbiau – ramūs, harmoningi spalvų deriniai, konservatyvūs modeliai”, - apie artėjančių metų ir švenių ypatybes pasakojo P. Kelertienė.

Kadangi 2017-uosius valdys Ugninis Gaidys, geras ženklas šių metų sutikimui – įvairūs ugnies elementai – ne tik žvakės, bet ir fejerverkai, petardos, liepsną primenantys trikampės ar piramidės formos daiktai, taip pat palanku švęsti namuose, kurių stogas smailėjantis, o ne plokščias. Ugnies elementą stiprins ir gyvūnų gausa, nebūtinai realių: tiks gyvūnų atvaizdai paveiksluose, nuotraukose, skulptūrose ar juvelyriniai dirbiniai.

Prisikviesti sėkmę galima ir tinkamai suruošus vaišių stalą. Šiemet svarbu atsisakyti paukštienos bei kiaušinių, gerai, jei dominuos vaisiai, daržovės, grūdai, žuvis, jūros gėrybės, o stalo įrankiai bus metaliniai. Be to, itin palanku maistą ruošti ant ugnies.

„Naujaisiais metais taip pat pravartu atkreipti dėmesį į ugnies sezoniškumą: štai pavasaris – užgimimo metas, puikiai tinkamas naujų darbų, ilgai puoselėtų sumanymų pradžiai, vasara – skleidimosi, gerovės laikas, kai reikia plušėti ties svarbiais projektais, kūrybiniais sumanymais. Rudenį ugnies elementas ims slopti, tad nebetiks kažkuo nauju užsiimti, taps svarbu užbaigti darbus, juos apibendrinti, klaidas ištaisyti. Žiemą užgęsta Ugnies energija – tai ramybės bei poilsio metas”, - sako P. Kelertienė.

P. Kelertienė primena, kad Naujųjų metų pradžia minima ne tik sausio 1 dieną. Sausio 28-ąją prasideda kinų Naujieji, o kovo 21-ąją švęsime naujuosius Kupranugario metus pagal senovės arijų kalendorių. Kupranugario metai siejami su teisingumo atstatymu, priešų susitaikymu, prarastų vertybių atgavimu ir tradicijų išsaugojimu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis