6 pasaulyje garsūs žmonės, kilę iš Lietuvos (2 dalis)

Įžymūs, turtingi, mėgiami, talentingi, šlovę ir pripažinimą pelnę žmonės, neslepiantys savo lietuviškos kilmės... Galvoji, kad tokių nėra? Klysti! Štai dar kelios įžymybės garsios pasaulyje, kurias su Lietuva sieja šis tas ypatingo.

Jasonas Sudeikis – puikiu humoro jausmu pasižymintis, vienas geidžiamiausių Holivudo aktorių taip pat turi ryšių su mūsų šalimi. Aktoriaus tėvo giminė turi lietuviškų ir airiškų šaknų. Simpatiškojo Jasono antroji pusė yra aktorė Olivia Wilde ( žinoma iš serialo „Daktaras Housas“), pora turi sūnų. 2011 metais Jasonui teko garbė būti „MTV movie awards“ renginio vedėju. Vyras yra prodiusavęs ir vadovavęs daugeliui televizijos laidų, yra nuolat kviečiamas į įvairius projektus dėl savo aštraus humoro ir charizmos. Komiką galite išvysti filmuose „Labas, mes Mileriai“, „Kaip atsikratyti boso?“ ir kituose filmuose. Aktoriui neretai tenka filmuotis kartu su žymiąja Jennifere Aniston. 

Olivia Wilde ir Jasonas Sudeikis
Olivia Wilde ir Jasonas Sudeikis
Vida Press

Jasonas Sudeikis
Jasonas Sudeikis
Vida Press

Brandonas Flowersas – populiarios „The Killers“ grupės vokalistas ir klavišininkas, su grupe neretai tampantis garsiausių muzikos festivalių (tokių kaip „Glastonbury“, „Coachella“) pagrindinėmis žvaigždėmis ir į savo koncertus surenkančius net iki 90 tūkstančių klausytojų, neseniai išleido antrą solinį albumą. Brandonas, dažnai įtraukiamas į patraukliausių planetos vyrų šimtukus, žiniasklaidai yra ne kartą pasakęs, kad net tik žino kur yra Baltijos šalys, bet ir jo močiutė yra tikrų tikriausia lietuvė. Ji prieš daugelį metų dėl sudėtingų gyvenimo aplinkybių emigravo į JAV.

2013 metų vasarą koncertinio turo metu „The Killers“ apsilankė Latvijoje, o Lietuvą aplenkė, tačiau grupės nariai video pranešimu kvietė lietuvius atvažiuoti ir noriai dalino interviu lietuviškiems leidiniams. Tikimės, kad kitą kartą garsieji „The Killers“ su savo vokalistu Brandonu aplankys ir Lietuvą!

Brandonas Flowersas
Brandonas Flowersas
Vida Press

Simona Starkutė – viena iš garsiausių lietuvių fotomodelių, sparčiai kylanti karjeros laiptais. Ji - „Victoria's Secret“ internetinės parduotuvės fotomodelis ir yra dirbusi su „LʼOreal“, „Triumph“, „Elle Macpherson“, „Oriflame“, „Avon“ ir kitomis garsiomis firmomis. Be gausių darbo pasiūlymų, Simona įdomi ir dėl savo pažinčių su įvairiomis pasaulinio garso įžymybėmis (talentinga mergina pažįsta Pharellį Williamsą, Carmen Electrą ir daugelį kitų garsenybių). Simona nevengia pasisakyti lietuviškuose leidiniuose, noriai dalina interviu. Taip pat ji yra įtraukta į gražiausių pasaulyje apatinio trikotažo modelių šimtuką!

Instagram. com nuotr.

Simonas Tuen Pham – itin žymus mūsų šalyje iš Grigiškių kilęs modelis yra pristatęs „Kenzo“, „Givenchy“, „Louis Vuitton“  kolekcijas, pozavęs  „Vogue“, „GQ“, „Menswear“ ir kitiems žurnalams. Simono bruožais žavisi nemažai pasaulio dizainerių ir darbo pasiūlymų egzotiškų bruožų vaikinui netrūksta, tačiau pats Simonas svajoja tapti Holivudo aktoriumi.

Instagram com. nuotr.

Julija Steponavičiūtė – viena iš garsiausių lietuvių modelių, pristačiusi tokių mados namų kaip „Chanel“, „Marc by Marc Jacobs“, „Calvin Klein“, „Dolce & Gabbana“, „Gucci“ „Emporio Armani“ kurtus drabužius. Mergina yra pirmoji lietuvaitė, kuriai pavyko tapti „Max Factor“ kosmetikos ženklo veidu ir pasirašyti 3 metų sutartį su šiuo grožio priemonių gigantu. Julija yra nusifotografavusi italų, britų „Vogue“, daugeliui kitų garsių pasaulyje mados žurnalų. Julija nevengia dalinti patarimų apie teisingą mitybą ir griauna vyraujančius stereotipus apie manekenių svorį. Julija - daugelio kylančių lietuvių modelių autoritetas, praminanti joms kelią link išsvajotosios modelio karjeros.

Instagram com. nuotr.

Marius Survila – iš Panevėžio kilęs vaikinas vadinamas vienu gražiausių lietuvių modelių vyrų (žurnalas „L‘Officiel Lietuva“ yra sudaręs geriausių lietuvių modelių moterų ir vyrų top 7, kuriame yra ir žaliaakis Marius). Marius sužibėjo per Johno Varvatoso madų šou, į kurį pasirodyti buvo pakviestas asmeniškai pačio dizainerio, po šou Marius buvo liaupsinamas visų. Taip pat vaikinas yra Niujorko prekės ženklo „DKNY“  drabužių reklaminis veidas, bendradarbiauja su keliomis modelių agentūromis, žadančiomis perspektyvią Mariaus tolimesnę karjerą.

Instagram com. nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis