Kokios profilio nuotraukos vaikinus traukia, o kokios tik atskleidžia tavo kompleksus?

Vienišiai antrosios pusės Lietuvoje nuo šiol ieškos lengviau ir išmaniau. Programėlė „Flip.lt“ pasitelks telefonų vietos nustatymo funkciją bei vartotojo nuotrauką ir padės susipažinti abipusiai patraukliems žmonėms. Psichologas Julius Tilvikas sako, kad santykiams užsimegzti kartais pakanka vienos geros nuotraukos, kuri priešingai lyčiai siunčia teisingus signalus.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

„Programėlė griauna bendravimo barjerus, nelieka nežinomybės ar baimės – abu žmonės žino, kad vienas kitam yra fiziškai patrauklūs. Vaikinai galės būti drąsesni ir nevilkinti laiko prieš kviesdami į pasimatymą, o merginos išvengs šimtų žinučių nuo joms nepatrauklių žmonių“, – sako programėlę sukūrusios pažinčių svetainės flirtas.lt rinkodaros vadovas Audrius Vrubliauskas.

„Flip.lt“ vartotojai iškart gali vertinti ir bendrauti su daugiau nei 400 tūkst. žmonių. Vartotojams bus pateikiamos ir flirtas.lt narių anketos.

Pirmoji lietuviška tokio pobūdžio programėlė vartotojui pateiks netoliese esančio žmogaus nuotrauką. Jis galės pažymėti, kad nuotrauka jam patinka, arba ją ignoruoti. Vartotojo nuotrauka taip pat bus vertinamos kitų žmonių. Jei du žmonės vienas kitam patiks, galės pradėti bendrauti.

Psichologo J. Tilviko teigimu, vyrai ir moterys rinkdamiesi partnerį skenuoja jo išvaizdą ir daro išvadas, ar jis tinkamas, todėl patariau daugiau dėmesio skirti savo nuotraukoms. Pažinčių svetainėse ir programėlėse jos pasako daugiau nei jų savininkai norėtų. Jis pataria, į kuriuos nuotraukų elementus atkreipti dėmesį, ir paaiškina, ką jie komunikuoja.

Nuogas kūnas

Jei mergina ar vaikinas nuotraukose rodo daug nuogo kūno, tai nėra kvietimas mylėtis pirmo pasimatymo metu. Tačiau tokios nuotraukos aiškiai rodo menką pasitikėjimą savimi ir mėginimą jį kompensuoti gražiu kūnu. Stabilesnius santykius tokie žmonės sėkmingiausiai gali sukurti su panašiais į save – nepasitikėjimą savimi išreiškiančiais per išlavintą kūną.

Prabanga ir žymūs draugai

Šie žmonės taip pat jaučiasi nepilnaverčiais ir dažniausiai negali pasigirti tobulu grožiu, todėl pasitelkia išorinius atributus: automobilius, tolimas keliones, garsenybes, prabangią aplinką. Dažniausiai tai demonstruojantys žmonės patys nėra turtingi. Tais retais atvejais, kai žmogus iš tiesų yra pasiturintis ir daug keliavęs, taip deklaruoja savo statusą ir tikisi patraukti dėmesį atributais. Pats nesijaučia vertingas kaip asmenybė.

Kokybė prieš kiekybę

Nuotraukų kokybė pasako, kokios rimtos yra žmogaus intencijos, ar jis rimtai žiūri į antrosios pusės paiešką. Jei žmogus talpina prastos kokybės nuotraukas, tai signalizuoja, kad jam nesvarbu, kaip jis atrodo kitiems arba antrosios pusės surasti nenori – pakanka gaunamo dėmesio. Geriau turėkite mažiau nuotraukų, bet aukštesnės kokybės ar meninės vertės.

Kalta aplinka?

Jei nuotraukose aiškiai nesimato žmogaus arba jį užgožia daiktai, greičiausiai jis bijo atsiverti ir blogai save vertina. Tokios nuotraukos sako, kad žmogus savimi nepasitiki ir mano, kad įvairūs daiktai gali jį reprezentuoti geriau nei jų pačių veidas.

Akiniams nuo saulės – ne

Posakis „akys – sielos veidrodis“ nėra laužtas iš piršto, todėl nuotraukos su akiniais nuo saulės nėra geriausias pasirinkimas. Šis aksesuaras nesukuria paslaptingumo bei intrigos pojūčio. Priešingai – skatina peržiūrėti kitą anketą, kurioje yra žmogus, o ne terminatorius. Rodykite savo gyvas, tikras akis, žaiskite grimasomis, būkite asmenybės. Atrodykite tokie, su kuriais per pasimatymą yra apie ką pakalbėti.

Esi toks, kokia tavo laikysena

Tai kaip žmogus stovi, sėdi ar dirba pasakoja apie anketos savininko būdą. Galime beveik tiksliai atspėti ar jis kompleksuotas, uždaras, ar savimi pasitiki, atviras.

Nebylūs pomėgiai

Talpindami nuotraukas pasąmoningai transliuojame žinutes apie savo pomėgius ir laisvalaikio būdą. Jei nuotraukose dažnas motyvas yra maistas, mėgstate valgyti, jei cigaretė – esate rūkalius, jei alkoholis – alkoholikas. Sakote, kad nuotrauka nieko nereiškia ir esate ne toks? Gali, bet tuomet jums nerūpi gerai savęs pateikti ir greičiausiai save pasąmoningai menkinate.

Kokią nuotrauką rinktis?

Aukso viduriukas yra Jums patiems patinkanti nuotrauka, kurioje nesijaučiate įsitempę ar pozuojantys. Atidžiai pažiūrėkite į ją ir sąžiningai sau atsakykite, ar norėtumėte eiti į pasimatymą su tokiu žmogumi. Jei dvejojate, tą nuotrauką atidėkite į šalį. Pateikdami save nepersistenkite, bet ir nenuvertinkite savęs. Nesistenkite atrodyti geresni nei esate, nes vienintelis žmogus, kurį apgausite – Jūs pats.

Programėlę „Flip.lt“ mobiliojo ryšio vartotojai gali parsisiųsti ir naudotis nemokamai. Ji yra skirta išmaniesiems telefonams su „Android“ operacine sistema.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis