Kaip važinėjant dviračiu sulieknėti ir pagražinti kojas?

Atšilus orams daugelis prisimena bene smagiausią šiltojo sezono treniruoklį - dviratį. Kas gali būti geriau nei pasivažinėjimas dviračiu šiltą pavakarę?

Tikriausiai nerastume nė vieno neigiamo dviračių bruožo. Tai ekologiška bei ekonomiška transporto priemonė, sveikas hobis bei puiki mankšta trokštančioms gražių kojų.

Tačiau važinėjimas dviračiu priskiriamas ir prie mūsų taip nemėgiamų kardio tipo treniruočių, kurių metu liejam prakaitą bei deginam riebalus. Tai gi, jeigu turi dviratį ir svajoji bent šiek tiek pagražinti kūno linijas - šie patarimai kaip tik tau.

1. Pasiryžk atsisakyti autobusų ir važinėjimų automobiliu ar taksi. Dviratis - tikras išsigelbėjimas miesto gyventojams. Dviratininkai išvengia kamščių, neteršia aplinkos ir dažnai į reikiamą vietą nuvyksta greičiau nei sankryžose įstrigę automobiliai! Todėl duok sau žodį visur, kur tik įmanoma, važiuoti dviračiu. Taip po truputį priprasi prie krūvio ir sustiprinsi kojų raumenis. Atmink - gatvėmis važinėti pavojinga, todėl kreipk dėmesį į kelio ženklus ir neužmiršk dėvėti šalmo. Jie - madingi!

2. Trukmė - svarbu. Atmink, kad riebalai pradeda degti po 20-30 minučių treniruotės. Pirmą kartą neverta persistengti, nes kitą dieną skaudės visą kūną ir tavo pasiryžimas minti pedalus kasdien išgaruos kaip mat. Todėl pirmą kartą pavažinėk savo malonumui: stebėk, po kiek laiko pajunti nuovargį, kaip jautiesi kelyje, kada pradeda mausti kojų raumenis. Po truputį važinėjimosi laiką didink.

3. Intervalai. Dviratis - nuostabus treniruoklis, kuriuo pati gali reguliuoti treniruotės intensyvumą. Intervalinės treniruotės - tikros riebalų žudikės. Pradėk nuo 10 minučių lengvo minimo, po kurio seks keleto minučių sprintas didžiausiu greičiu. Tai pat rinkis kuo įvairesnę trasą, kurioje bus apstu įkalnių. Sunku minti, bet kaip gerai riebaliukai dega! Valanda lengvo mynimo išdegins 300 kalorijų, o štai intensyvi kalnuota trasa padės sudeginti net 600 kalorijų!

4. Dviračių žygis. Ilga distancija minant dviračiu - tikras išbandymas, tačiau jo metu gerėja ištvermė ir sudega visas kalnas kalorijų. Išsiaiškink, kur galėtum savo mieste nuvykti dviračiu ir įkalbėk drauges prisijungti. Suruoškite pikniką, sugalvokite įdomių pramogų ir numinkite ne mažiau 10 kilometrų. Žinoma, į tokį žygį derėtų ruoštis nuolat minančioms dviratį, o ne keletą vasarų nemynusioms pedalų. Atsiminimų liks visai vasarai!

5. Dienoraštis. Labai svarbu sekti ir užsirašyti savo progresą. Jeigu turi išmanųjį telefoną, gali parsisiųsti programėlę, kuri registruos kiekvieną tavo įveiktą metrą ir automatiškai suskaičiuos sudegintas kalorijas. Tokios programėlės dabar itin populiarios, nes gali savo pasiekimais dalintis su draugais. Maža konkurencija skatina tobulėti!

6. Maistas. Nepamiršk, kad lieknėjimo sėkmė labiausiai priklauso ne nuo sporto, o mitybos. Todėl jei jau pasiryžai lieknėti, teks atsisakyti savo mėgiamų, bet sveikatai nieko gero neduodančių patiekalų. Į valgiaraštį įtrauk daugiau vaisių, kasdien pasigamink lėkštę salotų, išbandyk įvairius grūdų paplotėlius ir kitus sveikus produktus. Nemanyk, kad jei intensyviai minsi dviratį, galėsi smaguriauti į valias. Suvalgyti 100 kalorijų užtrunka akimirką, o štai jas išdeginti...

Jau prasidėjo dviračių sezonas, todėl greičiau trauk savąjį iš rūsio ir šiandien pat pasivažinėk!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis