Visi joms pavydi stiprybės: šie 5 vokiečių kilmės lietuvaičių vardai ypatingi!

Pasaulyje žinoma, jog vokiečių tauta išsiskiria tvirtumu, racionalumu, ryžtingumu ir... sėkme. Ne veltui tai viena stipriausių planetos valstybių! Lietuviai savo atžaloms skiria vardus, kurių kilmė vokiška ir neapsirinka... Šie vardai turi nepaprastą lemtį. Ar tavo vardas yra šiame sąraše?

BERTA. Bertos vardas ypatingas - jis kilęs iš dviejų kalbų, vokiečių ir lietuvių. Iš vokiškųjų žodžių šis vardas reiškia “Garsi savo grožiu, įžymi, Šviesi, skaisti, ”. Jėgų stygius, ko gero, menkiausiai sietinas su šio vardo turėtojomis. Visos Bertos pasižymi veiklumu, joms svarbu būti pastebėtoms, įvertintoms, todėl jos atkakliai dirba, jog būtų matomos. Ne veltui Ugnių gretose tiek daug gerai žinomų visuomenei personų. Bertos taip pat yra nepralenkiamos meilės srityje, mat turi daugybę gerbėjų, o šie savo ruožtu trokšta palenkti jų širdis. Visgi Ugnės ganėtinai išrankios, todėl savo gyvenimo partnerį renkasi atidžiai, viską apskaičiuodamos, paremdamos ir nesivadovaudamos vien širdimi. Tai tikri moteriškumo, o kartu tvirtumo bei ryžtingumo pavyzdžiai, kurie gyvenime pasieks labai daug.

Erika taip pat yra germanų kilmės vardas, kurio trumpa reikšmė yra era „garbė“ + richi „galingas“. Šis vardas sietinas su reikšmingumu, aštriu protu. Erikos gali džiaugtis, jog likimas joms dovanojo sėkmingą lemtį, jei šios turės noro tokios lemties siekti. Tai gyvybingumu ir kūrybiškumu išsiskiriančios merginos, kurios aiškiai siekia savo gyvenimo tikslo. Tai moteriškumo, švelnumo bei tvirtybės mišinys, kuris neabejotinai lydimas sėkmės. Indrės išsiskiria konkretumu, joms būdingas punktualumas, todėl dažniausiai yra vertinamos mokytojų, dėstytojų ir darbdavių. Turbūt ryškiausia sėkmė Indres lydės profesiniame kelyje - joms prognozuojamas ypatingas įvertinimas. Jos greitai ras savo profesinį kelią ir juo eis kantriai, mat yra užsispyrusios. Niekas joms nesukliudys pasiekti trokštamų tikslų, nors tokių bus, ir nemažai.

Nors Ernestos vardo kilmė yra iš vokiškojo žodžio earn, kuris reiškia rimta, susikaupusi, nebūtinai Ernestos yra rimtuolės, nesuprantančios pokštų. Dažniausiai Ernestos yra tikros kompanijos sielos, mat geba kaustyti dėmesį. Iš tiesų Ernestos pasižymi loginiu mąstymu, yra be galo racionalios, viską apskaičiuojančios, tačiau kartu nevengiančios pačios iš savęs pasijuokti. Ernestos suvokia juoko galią ir žino, kad nereikia pernelyg rimtai į viską reaguoti, mat tuomet griauš save iš vidaus, jausis nelaimingos. Tai iš tiesų sveiką santykį tarp racionalaus mąstymo ir gebėjimo pasijuokti išlaikančios asmenybės, kurios yra tikros geriausios draugės ir puikios pašnekovės. Ne veltui gamta joms dovanojo tokią puikią iškalbos dovaną!

Gretos vardas yra kilęs iš vokiškojo žodžio Margarita, kuris yra jo trumpinys. Margarita iš vokiečių kalbos reiškia perlas. Jau pati vardo kilmė suponuoja, jog Gretų nepaprastas ir kilnus būdas. Gretas labai vertina aplinkiniai, tad dažniausiai jos turi nemažai draugų. Tai šiltos asmenybės, tačiau Gretos toli gražu nėra tos, kurios suskysta atėjus sunkesniam metui. Nors išlaiko moteriškumą, Gretos dažnai geba vadovauti, turi puikius organizacinius gebėjimus ir neretai būna kompanijos sielos, į kurias daugelis lygiuojasi. Meilėje Gretos nepralenkiamos - jei kas nors šioms merginoms labai stipriai patinka, Gretos pasistengs dėl to žmogaus ir galiausiai turės jį savo pasaulyje. Žinoma, neatmestina ir nelaimingos meilės galimybė, tačiau turėdamos aštrų protą jos neleis sau paskęsti graužaties upėje. Tai labai greitai iš neigiamų emocijų išsikapstančios, narsios merginos.

Karolinos vardas kilęs iš vokiškojo žodžio Karl, kuris reiškia tvirtybę bei stiprybę. Karolinos vardu mūsų šalyje pavadinta nemažai merginų, mat vardas sietinas su užsibrėžtumu ir tvirtu charakteriu. Tai unikalios asmenybės, kurios dažniausiai geba du darbus atlikti du metu, yra stiprios, nepasižymi itin dideliu jautrumu. Žinoma, jos, kaip visos moteriškosios lyties atstovės, yra švelnios, trapios būtybės, tačiau išsiskiria plieniniu vidumi. Karolina gali būti mažutė, smulki mergina, tačiau pasižymėti nepaprastu ryžtu. Vienas iš pagrindinių Karolinos moto: būk kilni. Kilnumas padeda Karolinoms gyvenimo keliu keliauti žengiant tvirtai, tačiau išlaikyti sveiką protą bei išlikti humaniškoms. Tai tikrų tikriausias tvirtybės pavyzdys, kuriuo turėtų sekti visos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis