Tu didesnė savanaudė nei manei

Savanaudiškumas - kone blogiausia savybė iš visų. Ji ne tik trukdo sukurti tvirtus ryšius, sustiprinti sąjungą su žmonėmis, bet ir gali visiškai atriboti nuo išorinio pasaulio. Savanaudžius retai kas mėgsta, o dar rečiau įsileidžia į savo pasaulį. Paževlk, ar neturi užslėptų savanaudės bruožų.

Tu nesuvoki, kad santykiuose nėra pusiausvyros

Sveikuose santykiuose vyrauja kone tobula pusiausvyra. Tai galioja ir asmeniniams, ir darbiniams santykiams. Jei niekaip jos nerandi, nesugebi išlaikyti ilgalaikių ryšių ar labai greitai juos nytrauki, gali būti, jog taip elgiesi vedina savanaudiškų paskatų. Menkai suvoki, jog santykiuose svarbus apibusis susitarimas bei palaikymas, nes dažniausiai susikoncentruoji į save ir savo poreikių tenkinimą. Pirmiausia statai save, o tik po to visus likusius.

Tu nesusimąstydama išsakai neigiamas pastabas

Ar tai būtų partneris, ar bendradarbis, ar vaikas, tu arba pasakai ką nors negatyvaus, arba nesakai nieko. Kritiškumas yra gera savybė tik tuomet, kai išsakai racionalias ir apgalvotas pastabas. Savanaudiki žmonės dažnai neapgalvoja savo veiksmų ir lepteli frazes, kurios įžeidžia ar priverčia jaustis nejaukiai.

Tu mėgsti kontroliuoti

Vadovaujančius postus užimantys žmonės dažnai būna linkę kontroliuoti. Dažnai jiems atrodo, kad niekas nemoka nieko padaryti gerai. Kontroliavimas taip pat yra viena iš savanaudiškumo ypatybių. Jei visose gyvenimo situacijose esi linkusi kontroliuoti ir savo veiksmais varžai kitų žmonių laimę, gali būti, jog turi savanaudiškų savybių.

Tau atrodo, kad pasaulis sukasi aplink tave

Kiek kartų esame piktinęsi žmonėmis, kurie stovi tarpduryje, rūko ten, kur draudžiama, garsiai kalba telefonu ar neatsakingai vairuoja? Tokių žmonių savanaudiški poelgiai ne tik formuoja apie juos netinkamą įvaizdį, bet ir stumia aplinkinius nuo jų šalin. Jei dažnai elgiesi man nė motais, ką apie mane pagalvos kiti, gali būti, jog esi ne maištininkė, o paprasčiausia savanaudė.

Tu retai bendradarbiauji

Tai susiję su ego. Jie žino, ko nori, ir braunasi per kitų galvas, kad tai pasiektų. Bendradarbiavimas, kolegiškumas, galų gale, komunikacija - puikių santykių esmė. Jei dažniausiai tau rūpi vien tavo interesai, norai ir vertybės, vargu, ar pasižymi geranoriškumu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis