Patariame tai perskaityti, jei esi nekalta: nuramins ir apsaugos

Pirmasis pasimylėjimas gali būti nepamirštamas, ypač tiems, kurie yra emociškai pasirengę ir apsisaugoję nuo ligų bei nepageidaujamo nėštumo. Kita vertus, pirmasis kartas gali būti ir nuobodokas, per trumpas ar netgi skausmingas.

Pažink protą

Kūne yra daugybė nervų ir erogeninių zonų, tačiau tam, kad seksas teiktų džiaugsmo, labai svarbu ir tai, kas vyksta galvoje. Įsivaizduok dvi scenas. Pirmiausiai pasistenk įsivaizduoti, kaip jaustumeisi, jei patrauklus žmogus liestų tavo ranką. Tarsi elektra nutrenkia? O jei liestų nemalonus, nepatinkantis žmogus? Taip ir norisi pasakyti „fe“ ir liepti tuoj pat liautis. Toks pat prisilietimas, tačiau abiem atvejais jautiesi skirtingai. Taip ir su seksu. Jei tu ar partneris nesate pasirengę seksualiniams santykiams – jei bijai pastoti, užsikrėsti lytinėmis ligomis, nerimauji dėl jūsų santykių, kyla abejonių ar jaudiniesi dėl rytojaus testo mokykloje, seksas nė vienam nesuteiks malonumo. Protas – didžiausias „jausminis“ organas, kuris neleis atsipalaiduoti, jei laikas netinkamas. Klausykis proto ir jausmų. Jei kažkas nepatinka, neapgaudinėk savęs, kad viskas gerai.

Neverta rizikuoti pastoti, užsikrėsti lytine liga ar rizikuoti santykiai

Jei nori intymumo, žinok, yra daugybė būdų suartėti su partneriu be sekso: glamonės, masažai, oralinis patenkinimas, bučiniai. Niekada nesimylėk, jei nesi 100 procentų tikras/-a, ar to nori, jei nesi, jei jauti spaudimą arba nepasikalbėjote su partneriu, kaip įsivaizduojate seksualinius santykius, nepasitarėte, kaip saugositės nuo nėštumo ar nuo ligų.

Galimos problemos ir naudingi patarimai

Jei nutarei pradėti seksualinį gyvenimą, patariame pasikalbėti su tėčiu, globėju, gydytoju, mokytoju, vyresne seserimi, broliu arba su žmogumi, kuris turi patirties ir padės tau apsispręsti. Jei jau turėjai seksualinių santykių, bet susidūrei su problemomis, taip pat labai svarbu su kuo nors pasitarti. Suprantama, gali būti nesmagu kalbėti šia tema, tačiau tave suprantantis ir galintis atsakyti į rūpimus klausimus žmogus gali daug padėti. Pateikiame būdingiausių problemų sąrašą ir jų sprendimo pasiūlymus. Pažink kūną Žmonių kūnai skirtingi – kas malonu vienam, kitam gali nepatikti. Prieš pradedant seksualinį gyvenimą, labai svarbu pažinti partnerio kūną. Jei to nepadarei, niekada ne vėlu pasitaisyti. Paklausk, kas partneriui patinka ir ko jis nemėgsta. Jei jums trūksta patirties, yra daugybė knygų ir interneto svetainių, kuriose patariama, kaip suteikti fizinį malonumą. Svarbiausia – nesusikoncentruoti ir negalvoti vien apie seksą, o stengtis pažinti partnerį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis