Manai, tai tik praeinantis liūdesys? Jei atskirti šiuos požymius, tavo gyvenime - depresija

Gyvename pasaulyje, kuriame psichikos sutrikimai yra tapę norma - daugelį vargina nervingumas, perdėtas jaudulys, savęs nuvertinimas, kasdieninis liūdesys.

Tau skauda

Esi apimta skausmo. Biologiniai depresijos ir skausmo takai bei neurotransmiteriai sutampa. Atlikti tyrimai rodo, kad apie 75 proc. depresijos kamuojamų žmonių patiria atsinaujinančius ir lėtinius skausmus. Depresija sergatys žmonės neretai skudžiasi skausmu, kuris nėra paaiškianamas mediciniškai. Jei nuolat varstai gydytojų duris, bet aiškios skausmo priežastis nėra randama, gali būti, jog tai yra psichologinis aspektas.

Stipri reakcija į aplinką

Jei net ir mažiausias nemalonumas tave labai stipriai paveikia, o niurzgėjimas jau tapęs jūsų normalia būsena, gali būti, kad jums – depresija. Depresija sergantis žmogs labai jautriai reaguoja į aplinką, jį gali suerzinti menkiausia smulkmena. Jei nuolatos jautiesi susierzinusi, pikta, nervinga - gali būti, jog tai ne vien užsitęsęs PMS.

Perdėtas dėmesys feisbukui

Kaip ir lošimo ar liguisto noro apsipirkti atvejais, laiko leidimas socialiniuose tinkluose nežada nieko gero. Keli atlikti tyrimai patvirtino, kad nuolat jaučiantys troškimą būti internetinėje erdvėje ir turintys daugiau virtualių nei gyvų socialinių kontaktų, galimai yra kamuojami depresijos.

Paskendusi mintyse

Pastaruoju metu daug svajoji? Apie tai, kad esi kino filmų žvaigždė, įsimyli kaip pamišusi, kad draugės vaikas protingesnis nei tavo ar vadovas darbe visą savo dėmesį sutelkęs būtent į tave? Svajokliškumas vienu aspektu yra charakterio bruožus, tačiau kitu tai gali būti depresijos požymis.

Apleisti plaukai

Net jei anksčiau nemažai laiko skirdavai savo šukuosenai, užklupus depresijai turbūt tai tau nustojo rūpėję. Žmonės, kuriuos slegia psichologinės bėdos, dažniausiai nustoja rūpintis savo išvaizda bei grožiu. Jei anksčiau save lepindavai, mylėdavai, jausdavai malonumą apsipirkinėdama, o dabar visa tai dingo, galima nujausti, jog tave yra užklupusios psichologinės bėdos.

Nyksta interesai

Anksčiau buvai aktyvi, energinga, turėjai begalę draugų? Šiuo metu draugų ratas sumažėjęs, nebeturi motyvacijos atlikti darbus, kuriuos anksčiau atlikdavai su mielu noru? Gali būti, jog turi psichologinių bėdų, kurias kaipmat reikėtų spręsti. Be to, tai pats akivaizdžiausias požymis, jog tau gali grėsti depresija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis