Lietuvos deivės: 6 tikrų tikriausi lietuviški merginų vardai, kuriems lemta patirti sėkmę

Nors daugelis dabartinių tėvelių, rinkdami vaikams vardus, žvalgosi į vardus su užsienietiška kilme, tikri, lietuviški vardai vis dar išlieka dažniausiai vaikams duodamų vardų topuose. Teigiama, jog suteiktas lietuviškas vardas ne tik lemia atžalos patriotiškumą, meilę gimtai žemei, bet ir didžiulę sėkmę, ypač jei atžala savo gyvenimą kuria Lietuvoje. Ar žinai, kokie yra sėkmingiausi lietuviški merginų vardai? Galbūt sąraše rasi ir savo, laimingosios lietuvaitės, vardą.

AISTĖ. Lietuviškas vardas Aistė yra vedinys iš baltų genties žodžių „aisčiai“ arba „estijai". Aistės vardas, duotas mergaitei, suteikia jai nepaprastą galią. Nuo seno žinoma, jog aisčiai pasižymėjo didžiuliu darbštumu, unikaliu protu ir tvirtu būdu. Galbūt todėl daugelis Aisčių be galo uolios. Jos demonstruoja savo tvirtybę jau nuo mažų dienų. Siekdamos būti geriausios, Aistės kovoje nepaiso taisyklių, todėl dažniausiai pasiekia savo. Aistės neskaičiuoja nemigos naktų, nekreipia dėmesio į patirta stresą, joms svarbiausias tampa tikslo siekimas. Tokių merginų dar reikėtų paieškoti! Nors demonstruoja dvasinę stiprybę, giliai viduje Aistės yra švelnios būtybės, kurios trokšta meilės ir pripažinimo. Tai dvilypės, unikalios asmenybės, kurioms jų lemtį nulėmė vardo kilmė.

Kas nežino pasakos Eglė žalčių karalienė? Būtent šio senovės kūrinio motyvais remiasi Eglės vardo kilmė. Eglė sietina su medžiu, todėl Eglės - asmenybės, kurios jaučia ypatingą ryšį su gamta. Jos tarsi gimusios augti ir tobulėti apsuptos gamtos perlų, todėl jas be galo traukia įvairios išvykos, festivaliai, kelionės, nuostabūs peizažai. Nors Eglės gali pasirodyti melancholiškos, iš tiesų jos yra tvirtą loginį mąstymą turinčios asmenybės, kurių proto aštrumui nėra ribų. Visgi Eglės be galo draugiškos bei šiltos, tad tikrai nėra bejausmės, susirūpinusios vien savo gerbūviu. Eglėms geriausiai sekasi dirbti komandoje, jos kuo puikiausiai įsilieja ir net gali tapti kompanijos sielomis. Tai švelnios, moteriškos, tačiau kartu stiprios ir gyvenimo negandų nepalaužiamos merginos.

Lietuviškasis vardas Rasa kilęs iš deivės Aušrinės vardo, taip pat reiškiantis ryto rasa. Rasos vardo energetika - be galo stipri. Nuo seno žinoma, jog rasa reiškia visa ko pradžią, rytą, gaivą bei prabudimą. Galbūt todėl Rasos kas kartą vis pragimsta iš naujo. Jos tarsi žmogiškosios chameleonės, kurios keičia savo pavidalą ir negali pakęsti monotonijos. Rasos - tikros pokyčių mylėtojos. todėl nebijo keisti darbus, mylimuosius, studijų kryptis ar gyvenamąsias vietas. Tai kilnios asmenybės, pasižyminčios dora, tačiau neretai sulaužančios žmogiškuosius standartus vardan teigiamų pokyčių.

Rūtos vardas sietinas su lietuvišku augalu rūta. Šis augalas simbolizuoja gėrį, švelnumą bei atlaidumą, todėl ne veltui Rūtos dažniausiai sietinos su šiomis savybėmis. Jos be galo moteriškos, dažniausiai grakščios, besirūpinančios savo išvaizda, sulaukiančios gerbėjų dėmesio. Visgi jos netrokšta būti vaikinų išlaikytinėmis, Rūtoms be galo svarbu turėti ką nors savo, todėl jos trokšta turėti individualių pajamų, galbūt net imtis nuosavo verslo. Rūtos iš tiesų pasižymi verslumu, tiesa, kelias iki tikrojo atradimo nebus lengvas, mat Rūtos ilgą laiką gali neatrasti savęs, blaškytis ir vis ieškoti. Visgi jų vardas lems sėkmę, gal ir nelengvą bei ne tokią greitą, bet užtikrintą ir pasiektą savomis rankomis.

Lietuviškasis vardas Saulė, kilęs iš lietuviškojo termino dangaus kūnas. Jau pats Saulės vardas simbolizuoja, jog tai merginos, gavusios aukštesniojo palaiminimą. Saulės ne tik nuostabaus vardo savininkės, bet ir optimizmą bei gerą nuotaiką skleidžiančios asmenybės. Ar kas nors kada nors matė surūgusią, nepatenkintą ar nuolat irzlią Saulę? Vargu. Šį vardą turinčios merginos renkasi ne dejavimą bei nuolatinį problemų ieškojimą, o teigiamas emocijas bei laimę. Tikrąją palaimą joms suteikia tvirta šeima - Saulės labai puoselėja šeimos vertybes, myli tėvus bei trokšta sukurti laimingą šeimą. Jos sutvertos šeimyninei laimei, nors dalis Saulių gali pasirinkti ir laimingą vienišių gyvenimą. Kaip bebūtų, Saulėms be galo svarbi meilė ir apibusis supratimas, palaikymas, jos siekia šių gyvenimiškųjų potyrių.

Ugnės vardas ne veltui kilęs iš žodžio ugnis. Kuomet dalis Ugnių dažosi plaukus raudonai ir trokšta atrodyti ryškiai, pastebimai, kita dalis šio vardo savininkių yra kiek kuklesnės, ramesnės, tačiau spinduliuojančios neišsenkančią energiją. Jėgų stygius, ko gero, menkiausiai sietinas su šio vardo turėtojomis. Visos Ugnės pasižymi veiklumu, joms svarbu būti pastebėtoms, įvertintoms, todėl jos atkaliai dirba, jog būtų matomos. Ne veltui Ugnių gretose tiek daug gerai žinomų visuomenei personų. Ugnės taip pat yra nepralenkiamos meilės srityje, mat turi daugybę gerbėjų, o šie savo ruožtu trokšta palenkti jų širdis. Visgi Ugnės ganėtinai išrankios, todėl savo gyvenimo partnerį renkasi atidžiai, viską apskaičiuodamos, paremdamos ir nesivadovaudamos vien širdimi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis