Kokio amžiaus praradusi nekaltybę labiausiai gailėsiesi?

Rūtų vainikėlis, didžiausias merginos turtas, dorybės saugotoja - nekaltybei egzistuoja daugybė skirtingų pavadinimų. Daugelis merginų, sulaukusios vyresniosios paauglystės, ima svarstyti, o kaip ir su kuo savąją nekaltybę praras, kas jos laukia ir ar tai - taip baisu kaip pasakojo vyresnė draugė?

Sakoma, kad esi jaunas tol, kol tavo gyvenime yra pirmųjų kartų. Būtent jaunystėje įvyksta dauguma svarbiųjų gyvenimo „pirmųjų kartų“: pirmasis susižavėjimas, pirmoji meilė, pirmasis bučinys, pirmoji aistra, ir, dažniausiai pirmasis kartas. Kiekvienam jis - unikalus ir ypatingas, tačiau dauguma jaunuolių, o ypač merginų, dažnai nerimauja, nežinodamos, o kada gi geriausias laikas atsisveikinti su savo nekaltybe?

Atsakymas paprastas - geriausio laiko nėra. Tačiau egzistuoja tinkamas laikas, kurį nulemia daugybė faktorių. Kartais merginos, jausdamos aplinkos spaudimą, nori kuo greičiau su savo nekaltybe atsisveikinti ir įžengti į suaugusiųjų pasaulį. Kitos - priešingai, daro viską, kad tik nereikėtų daryti „to“, nes pirmasis kartas jas gąsdina. Todėl nustatyti vienodą amžių visoms pasaulio merginoms - neįmanoma. Juk vienos nekaltybę saugo dėl religinių įsitikinimų, kitos - dėl šeimoje vyraujančių tradicijų, o kitos išvis nesaugo, tiesiog joms dar nebuvo tinkamos progos ir tinkamo vaikino su savąją nekaltybe atsisveikinti.

Įsivaizduok, kad sutikai savo svajonių vaikiną. Pametei dėl jo galvą, atrodo, kad ir jis tau neabejingas. Judviem smagu drauge leisti laiką, svajoti apie ateitį ir bučiuotis fone grojant mėgstamiausiam albumui. Tačiau ilgainiui imsi pastebėti, kad vaikinui, o galbūt ir tau vien bučinių ne gana. Ši situacija gali nutikti ir kai tau 17, ir kai tau 25 metai. Tačiau kuris metas prarasti nekaltybę būtų tinkamesnis?

Pirmiausia, reikia pagalvoti apie sekso pasekmes. Neplanuotas nėštumas, lytiniu keliu plintančios ligos bei emocinės traumos - tai pagrindiniai pavojai, per anksti „įšokus“ į traukinį pavadinimu „Kuo greičiau atsisveikinsiu su nekaltybe“. Taip, žinome, kaip ten būna: romantiška aplinka, širdžiai mielas vaikinas, švelnūs jo žodžiai - juk gal tikrai atėjo metas deginti rūteles? Tačiau atmink, kad niekas, net labiausiai tave mylintis vaikinas, negali pasakyti, kad štai jau atėjo diena, kai privalai nustoti „laužytis“. Žinoma, jeigu esi nepilnametė, už tavo pasirinkimus ir galimas pasekmes teks atsakyti tėvams. Todėl patariama ir skatinama lytinius santykius atidėti iki pilnametystės. Tokio amžiaus merginos paprastai sugeba pasverti visus „už ir prieš“, paisyti ne tik vaikino prašymų, bet ir tikrųjų savo norų.

Atmink, kad nėra termino, iki kurio privalai pasiruošti nekaltybės praradimui. Galima gailėtis atsisveikinus su nekaltybe ir būnat gerokai virš 20-ies. Todėl jei pasiryžai nekaltybę prarasti tik todėl, kad tave spaudžia vaikinas, kad visos draugės jau seniai nebe nekaltos, kad jautiesi kažkokia „ne tokia“, didelė tikimybė, kad po pirmojo karto jausiesi sumautai. Fiziškai mes bręstame skirtingai, emociškai - dar skirtingiau. Jeigu iš išorės atrodai labai subrendusi ar netgi vyresnė, tai tikrai nereiškia, kad privalai ir elgtis lyg gerokai vyresnė mergina. Išmok save ir savo norus girdėti ir tik juos bei galimas veiksmų pasekmes įvertinusi priimk sprendimą. O svarbiausia - neskubėk, visur tikrai suspėsi.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis