Kodėl pažinčių svetainėje mane „kabina“ dvigubai vyresni?!

Pažinčių svetainės flirtas.lt organizuotas tyrimas atskleidė, kodėl vyresni vyrai mėgsta rašinėti gerokai jaunesnėms panelėms. Pasirodo, jaunesnės juos traukia visą gyvenimą, o sulaukę vidurio amžiaus krizės pradeda linkti į kraštutinumus. Moterys, priešingai, kol jaunos – domisi vyresniais, o su amžiumi pradeda žiūrėti tik į vos jaunesnius galimus partnerius.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

„Vyrai ir moterys skiriasi tuo, kad pastarųjų dėmesys su amžiumi kinta – nuo vyresnių prie jaunesnių. Vyrai visada domisi tik jaunesnėmis merginomis. Santykinai, kuo toliau, tuo jaunesnes merginas ir moteris jie bando suvilioti. Ypač vidurio amžiaus krizės metu, kai jie susidomi žymiai jaunesnėmis merginomis. Moterys šį laikotarpį išgyvena santūriau – joms svarbiau nauja patirtis, o ne partnerio amžius“, – sako pažinčių svetainės flirtas.lt rinkodaros vadovas Audrius Vrubliauskas

Jo teigimu, abi lytys pragmatiškai vertina antrosios pusės amžiaus vertę. „Jaunos retai žvalgosi į jaunesnius ar net bendraamžius, nes šie neturi sukaupę nei patirties, nei kapitalo. Joms įdomūs keliais metais vyresni vaikinai, nes su gerokai vyresniais jos jau nesijaučia turinčios bendrų interesų. Paprastai dešimt metų vyresni vyrai joms atrodo kaip iš kito laikmečio ir ilgalaikiai santykiai užsimezga labai retai“, – teigia A. Vrubliauskas.

Ar bendrauti su vyresniu, gali nuspręsti tik pati mergina. „Santykiai susideda iš daugybės kintamųjų: bendri pomėgiai, vertybės, galimybės, išvaizda, seksas ir daug kitų. Vyresnių vyrų nurašyti nereiktų, tačiau nereikia ir pulti jiems į glėbį – jie gali būti vedę ir turėti vaikų, bendrauti su keliomis merginomis vienu metu. Šiuo atveju merginai tenka įvertinti, ką ji mato santykiuose ir ar yra pasiryžusi surizikuoti“, – teigia A. Vrubliauskas.

Vyrai beveik nekreipia dėmesio į amžiaus skirtumą – statistiškai jiems svarbiausia, kad mergina būtų jaunesnė. „Tokiam vyrų elgesiui yra sugalvota daugybė paaiškinimų, tačiau jų visų pamatas yra vienas. Vyrai myli akimis, o moterų grožis ir amžius yra stipriai susiję. Ši taisyklė galioja viengungiams ar išsiskyrusiems vyrams. Kai jie atranda savo išrinktąją, amžius pasidaro nebesvarbus“, – aiškina pažinčių svetainės atstovas.

Jaunesnėmis merginomis labiausiai domisi 40-45 metų amžiaus vyrai, sulaukę vidurio amžiaus krizės. Kartais ji gali užsitęsti dar penkmečiu, tačiau stipriausias ir labiausiai jaučiamas jos poveikis yra 43 metų sulaukusiems vyrams. Tuomet jie gali bandyti sužavėti 20 ar net 25 metais jaunesnes merginas.

Moterims vidurio amžiaus krizė taip pat pasireiškia po 40 gimtadienio, tačiau ji joms tetrunka 2-5 metus. Daugiausiai moterų ir stipriausius simptomus išgyvena sulaukusios 44 metų amžiaus. Jos taip pat ieško jaunesnių partnerių, bet ne taip intensyviai kaip vyrai.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis