Ko gero, ir tu tai darai: tavo blogi įpročiai, gadinantys gyvenimą

Įprasta manyti, jog blogi įpročiai gadina teigiamą įvaizdį kitų akyse, tačiau ar kada susimąstėme, kaip kasdien atliekami blogi įpročiai keičia bei neigiamai mus paveikia? Štai blogųjų įpročių sąrašas. Gali būti, jog taip elgiesi ir tu, todėl kaip galėdama grečiau atsikratyk jų:

Atsikratyk įpročio daryti kelis darbus vienu metu

Mokslininkai nustatė, kad iš tiesų kelias užduotis vienu metu sugeba atlikti vos 2 proc. visų Žemės gyventojų. Taigi nė neverta mėginti. Tokiu būdu ne tik mažini koncentraciją, bet ir gali pakenkti savo efektyvumui bei našumui. Tiesa ta, jog vertėtų apskaičiuoti jėgas bei koncentruoti energiją ten, kur jautiesi stipriausia.

Atsikratyk įpročio manyti, kad viskas susiję tik su tavimi

Patikėk, tikimybė, kad prastos nuotaikos vadovas yra vien todėl, kad ketina tave atleisti iš darbo, neįtikėtinai maža. Ne ką didesnė tikimybė, kad pardavėjas patyliukais juokiasi būtent iš tavo suknelės. Daugelis žmonių stresuoja, manydami, jog visos akys nukreiptos į juos. Dažniausiai tai tėra netikras aliarmas, mat nėra tikra

Atsikratyk įpročio tikrinti paskyrą socialiniuose tinkuose darbo valandomis

Socialiniai tinklai sukurti tam, kad tu ten praleistumei kuo daugiau laiko. Vis tik tai nereiškia, kad turi pasiduoti ir elgtis būtent taip. Darbo valandos turėtų būti išnaudojamos efektyviam darbui, o ne sekimui, kas, ką ir kur nuveikė šiandien. Jei nori - užsiimk šia veikla po darbo, bet darbo metą išnaudok efektyviai.

Mergina
Mergina
Shutterstock

Atsikratyk įpročio švaistyti laiką būdamas su negatyvią energiją skleidžiančiais asmenimis

Jei jie tavęs nemėgsta ir nepalaiko, atsikratyk jų ir padaryk tai kuo greičiau. Jie ne tik menkina pasitikėjimą jėgomis, bet ir nepalaiko, nemotyvuoja, neskatina tobulėti. Turėtum save apsupti tais, kurie yra tau brangūs ir kuriais visapusiškai pasitiki. O nuo negatyvumo kupinų bėk kuo toliau.

Atsikratyk įpročio nuolat sėdėti

Pakilk nuo kedės, pabėgiok, pasimankštink, tiesiog pajudėk bent šiek tiek. Puiki mintis – stovimas darbo stalas. Judėjimas gražina energiją, padaro tave lankstesne, be to, tai puiki galimybė sumažinti esamą kūno svorį. Daugiau vaikščiok, bėgiok, būk gryname ore - taip ne tik būsi sveikesnė, bet ir dailesnė.

Atsikratyk įpročio ieškoti dingsčių

Iš savęs su visomis šaknimis išrauk įprotį ieškoti galimų priežasčių. Toks elgesys iš esmės nesiskiria nuo dingsčių kūrimo. Lygiai taip pat turėtu išmokti pasakyti ne, kai to tikrai nori. Privalai atskirti, kur atsisakymui yra svari priežastis, o kur tik sumąstyta dingstis.

Atsikratyk įpročio užsiverti savyje

Net jei tavo diena - itin sunki ir jautiesi pavargusi, susierzinusi bei toli gražu netrykšti entuziazmu, neturėtum užsidaryti savyje bei leisti kitiems šalia tavęs jaustis nejaukiai. Kalbėkis, išsiliek, prašyk patarimo, bet tik ne užsisklęsk savyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis