Jei tavo pavardė yra tarp šių 6, tau dovanotas ypatingas likimas

Prieš tavo akis - vienos seniausių ir populiariausių lietuviškų pavardžių. Senovėje buvo tikima, jog pavardė nulemia ne tik asmenines savybes, tačiau ir tai, koks likimas žmogui dovanotas. Po šias šaknis turinčiomis pavardėmis slypi neįtikėtini likimai. Ar tu - viena jų?

1. Kazlausk (galūnės - aitė, - ytė). Šios populiarios pavardės kilmė - iš lenkų ar baltarusių kalbų. Ji siejama su žodžio reikšme „ožka“. Šu šia šaknimi turinčias pavardes asmenybes sieja užsispyrimas bei ryžtas. Ožka simbolizuoja dosnumą, todėl šios asmenybės pasižymi troškimu daugiau duoti, o ne gauti. Ožkos simblolis - nepriklausomumas bei smalsumas, todėl tikėtina, jog šios asmenybės dievina laisvę, nekenčia suvaržymų ir mėgsta keliones.

2. Puodž (galūnės - iūnaitė, - iūnaitytė, - iūtė) Iš lietuvių kalbos kilęs žodis puodžius - puodų dirbėjas. Su šia šaknimi turinčias pavardes asmenybes sieja troškimas dirbti. Tai labai veiklios ir po energingumo žvaigžde gimusios asmenybės, kurios ilgai neiškęstų nieko neveikdamos. Pavardė joms dovanojo ne tik veiklumą, tačiau ir begalinį ryžtą - jos visuomet atlieka viską iki galo ir tvirtai laikosi savo principų.

3. Petr (galbūnės - aitytė, - aitė, - aitė, - auskaitė). Pavardė kilo iš krikščioniško vardo Petras. Graikiškai petros – ,,uola, akmuo", todėl asmenybės, turinčios pavardes su šia šaknimi, pasižymi neįtikėtina valia ir tvirtumu. Jų charakteris tikrai ne iš silpnųjų. Jos lengvai nepasiduoda gyvenimo iššūkiams, todėl aplinkiniai jas mato kaip ypatingai stiprias. Turi jos ir užsispyrimo, kuris joms praverčia įvairiose gyvenimo srityse.

4. Stankevič (galūnės - iūtė, - aitė, - ytė) Pavardė kilo iš vardo Stanislavas. Vardas Stanislavas yra kilęs iš slavų asmenvardžio Stanislav. Iš slavų kalbos slava verčiama „šlovė“. Su šia šaknimi turinčias pavardes asmenybės - tikri laimės kūdikiai. Joms sekasi daugelyje gyvenimo sričių, o jei laimė dar nežengė pro jų slenkstį, tikėtina, tai jų laukia netolimoje ateityje. Šios asmenybės pasižymi guvumu ir išmintingumu, todėl itin sužiba mokslinėje bei profesinėje srityje.

5. Urbon (galūnės - avičiūtė, - aitė, - ytė) Pavardė kilo iš vardo Urbonas. Lotyniškai urbanus reiškia „miestietis“. Šis vardas preityje pasižymėjo populiarumu, o iš jo lietuvių kalboje padaryta daugybė pavardžių. Su šia šaknimi turinčias pavardes asmenybės išsiskiria greitumu ir mokėjimu staigiai reaguoti į įvairias situacijas. Jų protas - itin guvus, todėl jos labai greitai geba išspręsti problemą. Tikėtina, jog šios asmenybės mažame miestelyje mirtų iš nuobodulio, tačiau gyvendamos didmiestyje rastų vietą po saule.

6. Vaičiūn (galūnės - aitė, - aitytė) . Pavardė yra kilusi iš vokiečių kalbos žodžio der weizen, kuris reiškia kviečius. Su šia šaknimi turinčias pavardes asmenybės vienija praktiškumas ir gebėjimas vienu metu daryti daugybę darbų. Jos labai imlios mokslams, be to, kviečiai simbolizuoja derlingumą, todėl tikėtina, jog šias pavardes turinčios turės didelę šeimą ir ne vieną atžalą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis