Įsidėmėk - tai sužlugdo ir pačius tvirčiausius santykius

Santykių ekspertai visi kaip susitarę teigia - besikartojančios santykių klaidos gali sužlugdyti iš pažiūros ir pačią tvirčiausią porą. Jos yra šios...

Atsisakymas išklausyti

Pasaulį matome iš savo taško, per savo supratimą. Mes nepagalvojame, kad gali būti daugiau nei vienas požiūris į situaciją. Norint stiprinti tarpusavio ryšį būtina įsiklausyti į partnerio tariamus žodžius. Atsižvelk ir į jo norus bei pageidavimus - iš tiesų ne taip sunku tai padaryti, vertėtų tik truputį pasistengti.

Prielaidų darymas

Vienas blogiausių įpročių – daryti prielaidą, kad mūsų partneris automatiškai supranta tai, ką mes mėginame pasakyti. Vis dėlto, dažniausiai taip nėra. Todėl mokėjimas išklausyti vienas kito ir gebėjimas įsijausti į kito žmogaus emocijas yra tvirtų santykių pagrindas. Jei jauti, jog vaikinas tavęs nesupranta, pabandyk paprasčiausiai kalbėti aiškiau. Užuolankas palik nuošalyje.

Užsispyrimas

Užsispyrimas – juokingas dalykas, nes tai gali būti itin gera savybė. Užsispyrimas suteikia mums ištvermės nesustoti po to, kai nepasiseka. Tai būtina savybė, jeigu norime tam tikrose gyvenimo sferose pasiekti sėkmės. Tačiau santykiuose užsispyrimas gali tapti pagrindine skyrybų priežastimi. Jei nuolat neigi tai, ką partneris pasako, spyriojiesi, tvirtai įsikibusi laikaisi principų ir neieškai kompromisų, kažin, ar būsi laiminga santykiuose.

Dramos

Jei esi linkusi iš musės daryti dramblį, nenuostabu, jog nuolat pykstiesi su vaikinu. Viena drama, antra drama... trečios santykiuose gali ir nebūti. Paprasčiausiai išsiskirsite. Žinoma, yra vaikinų, kurie partnerių dramas kantriai pakenčia, tačiau kiek ilgai? Vertėtų pasigilinti į savo asmenybę ir paieškoti priežasčių, kodėl trokšti nuolat pyktis bei ginčytis.

Nuobodulys

Ar prisimini tą metą, kai tik pradėjai susitikinėti su vaikinu? Net nemanei, jog kažkada ateis metas, kai nebesugalvosite, ką veikti, kalbėjimo temos bus išsisėmusios, o ambicijos ir vertybės išsiskyrusios. Jei ir tave bei tavo vaikiną apėmė nuobodulys, tuoj pat bandykiye tai ištaisyti. Būtinai susiplanuokite kelionę - išvažiavimas svetur dažniausiai praskaidrina net ir liūdniausią gyvenimo etapą. Jei ir kelionės metu jausite trintį bei nesusikalbėjimą... Vargu, ar yra išeičių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis