Grėsmingi santykių ženklai, kurių ignoruoti nevalia

Šių santykių ženklų neverta ignoruoti, ypač, jei santykiai ką tik prasidėjo.

Nulis pagarbos. Vienas dalykas – žaismingas erzinimas, visai kitas – įžeidinėjimas. Jei tavo pora nuolat pajuokauja taip, kad jautiesi pažeminta, pasakyk tai. Jei toks elgesys kartosis, judėk toliau nuo to žmogaus, nes jis stengiasi palaužti tavo pasitikėjimą savimi ir tave žemindamas jaustis geriau.

Nulis atsakomybės Kiekvienas bręsta skirtingai, bet visi suaugę žmonės turi mokėti pasirūpinti savimi. Tu neneši atsakomybės už kito žmogaus laimę ar gerovę. Atkreipk dėmesį, ar žmogaus yra finansiškai atsakingas, ar nėra priklausomas nuo tėvų, ar moka deramai elgtis viešoje vietoje. Tai nereiškia, kad visi visada turime būti rimtuoliai, tačiau reikia suprasti, kada galima išdykauti, ir mokėti atsakyti už savo veiksmus.

Kiekvieno galvoje ir širdyje santykiai vystosi skirtingu tempu. Jei tavo simpatija pernelyg skubina žengti kitą žingsnį, greičiausiai ji jaučiasi nesaugiai arba yra emociškai nesubrendusi. Ji stengiasi tave „užsirakinti“ savo komforto zonoje, kad tau būtų sunkiau iš jos ištrūkti.

Yra žmonių tipas, kuris nuolat žaidžia psichologinius žaidimus ir bando atrasti tavo ribas. Pavyzdžiui, pažada ir neištęsi, lyg netyčia vis maišo tau svarbius faktus. Tu juos dominsi tol, kol jiems bus įdomu tave tyrinėti. Jei tu jiems nuoširdžiai patiktum, jie tavimi domėtųsi nuolat.

Kartais palikti komforto zoną yra smagu, naudinga ir netgi būtina, tačiau tai turi būti tavo sprendimas. Niekas negali versti daryti to, kas tave žemina ar tau yra nemalonu. Dažniausiai toks „spaudimas“ pasireiškia miegamajame, tačiau gali pasimatyti ir kitose srityse: kokį filmą žiūrėti, kur keliauti, ką valgyti, kaip rengtis, kirptis, dažytis, puoštis ir panašiai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis