6 klausimai, kuriuos privalai užduoti pas ginekologą

Apsilankymas pas ginekologą - privaloma kiekvienos merginos pareiga. Vis dėlto apsilankymas gali būti ne toks vertingas, jei neužduosi aktualių tavo ginekologinei būklei klausimų

Mano mėnesinės nėra reguliarios. Kokius tyrimus turėčiau atlikti?

Nereguliarios menesinės gali būti rimtos ligos pranašas, todėl kuo greičiau skubėk išsiaiškinti jų priežastį. Mėnesinių ciklas gali sutrikti dėl hormonų disbalanso, griežtų dietų, vitaminų trūkumo ar infekcinių ligų. Tai - pirmasis ženklas, kad turi kuo skubiau aplankyti ginekologą. Kaip įmanoma atidžiau pildyk mėnesinių kalendorį tam, jog kartu su ginekologu išsiaškintumėte problemą.

Neseniai pirmą kartą pasimylėjau. Kokius tyrimus rekomenduotumėte atlikti?

Po pirmo karto vizitas pas ginekologą yra būtinas. Taip pat derėtų reguliariai tikrintis dėl lytiškai plintančių infekcijų, kurios, jei negydomos, gali baigtis rimtais sveikatos sutrikdymais. Išsaiškink, kokios yra galimos apsisaugojimo nuo neplanuoto nėštumo priemonės.

Sueities metu jaučiu skausmą. Kokius tyrimus turėčiau atlikti?

Daugelis merginų seksualinių santykių metu jaučia stipresnį ar silpnesnį skausmą. Derėtų išsiaiškinti skausmo priežastį. Visko gali būti, jog sekso metu kylantis skausmas yra šlapimtakio infekcijos, grybelinės infekcijos ar kiaušidžių cistos padarinys, tačiau galimi ir kiti variantai - išsausėjusi vagina, nepatogi poza seksualinių santykių metu. Kaip bebūtų, pirmiausia derėtų išsiaiškinti, ar nesergi rimtomis ligomis.

Šiuo metu vartoju ... ( įterpti vaistų pavadinimus). Kokio poveikio tai galėtų turėti mano ginekologinei sveikatai?

Kai kurie medicininiai preparatai gali mažinti riziką pastoti bei bloginti bendrą organizmo atsparumą infekcijoms, todėl būtinai su ginekologu aptark vaistų veikimą.

Mano santykiai nebėra monogamiški. Kokius tyrimus rekomenduotumėte man atlikti?

Jei pakeitei partnerį, apsilankyk pas ginekologą ir išsiaiškink, ar nesi lytiškai plinančių ligų nešiotoja. Jei tyrimas teigiamas, kuo greičiau išsigydyk ligą ir perspėk naują partnerį, jog šis taip pat turėtų pasitikrinti nuo lytiškai plinančių ligų.

Man auga arba krenta svoris. Kokių priemonių turėčiau imtis?

Jei vartoji kontraceptikus, visko gali būti, jog pastebėjai augant svorį. Aptark su ginekologu kitus galimus apsisaugojimo nuo neplanuoto nėštumo variantus arba apsitark apie apsilankymą pas dietologą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis