5 savybės, kurių turėtum pasimokyti iš tikrų ledi

Tikros damos žino - gyvenime svarbiausias yra saiko pojūtis ir subtilumas. Dar - manieros, švari kalba ir apsiskaitymas. Gavome patarimus iš pačių didžiųjų ledi lūpų ir pasistengsime jais vadovautis. Verta pabandyti ir tau!

Kiekvieną kartą bendraudama šypsokis


Kiekvienas žmogus turi giliai viduje tūnantį poreikį būti besąlygiškai pripažintas kitų žmonių, be teisimo ir kritikos. Kuo daugiu šypsosiesi ir skleisi gerą nuotaiką, tuo didesnė tikimybė, jog žmonės tave teigiamai priims ir jausis šalia tavęs jaukiai. Išsiugdyk šypseną ir nepaliauk mąstyti teigiamai, tik taip aplink save pritrauksi žmones, kurie tave gerbia ir myli.


Sakyk „ačiū“ dažnai ir nedelsdama


Kiekvienam patinka už kažką būti įvertintam, už bet ką, ką jis ar ji padarė dėl kito. Rodos, trumputis, tačiau tiek daug reiškiantis žodis ačiū gali daryti stebuklus. Juk visai nesunku jį ištarti, pakanka tik peržengti per save ir pradėti dėkoti kur kas dažniau. Žmonės vertina atsiprašymą ir atsiprašantį žmogų traktuoja kaip mandagų ir grebiantį kitus.


Sakyk tikrus komplimentus


Kas kartą, kai žaviesi kitų žmonių savybėmis, nuveiktais darbais ar tuo, ką jie turi, jie automatiškai jaučiasi svarbesni ir vertingesni. Kaip sakė Abrahamas Lincolnas, „Komplimentas patinka kiekvienam“. Nebijok pasakyti komplimento, tik atmink, jog jis turi būti nuoširdus. Žarstydama komplimentus į kairę ar į dešinę rizikuoji tapti pataikūne.

Dažnai girk ir pritark


Dosniai dalink pagyrimus ir pritark kitiems žmonėms. Įvertink aplinkinių nuveiktus darbus, didelius ir mažus. Kaskart, kai kas nors nuveikia kažką naudingo, pasakyk, koks tas žmogus nuostabus ir kokį puikų darbą atliko, nes tai sustiprins jo pasitikėjimą savimi ir pakels jo savivertę.


Suteik žmonėms visą savo dėmesį


Žmonės jaučiasi vertinami ir svarbūs tiek, kiek jie yra išklausomi ir gerbiami. Kai atidžiai klausaisi kito asmens kalbėdama su juo, tai didina jo savivertę. Jo smegenys išskiria endorfinus, natūralius „laimės narkotikus“, todėl žmogui malonu su tavimi būti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis