5 protingos merginos patarimai, kaip tapti išmintingesne

Artėjant rugsėjui kiekviena iš mūsų pamąstome ne tik apie tai, kokius naujus drabužių derinius rinksimės naujuoju mokslo sezonu. Susimąstome ir apie savo mokyklinius ar studijų pasiekimus.

Vasara buvo pilna gerų emocijų ir nuotaikos, tačiau ji baigiasi ir mes nejučia pagalvojame, kaip iš vasarotojos tapti rimta, mokslus krimsti pasiryžusia panele.

Kaip sugrįžti į mokslo ritmą ir tapti išmintingesne? Štai patarimai, kuriuos tau sako kiekviena protinga mergina.

Apsupk save protingais žmonėmis. Žmonės, kurie tave motyvuoja, skatina keistis į gerąją pusę ir visapusiškai tobulėti, visuomet bus tie, kurie tau padės tapti labiau išmintinga. Ir priešingai - jei bendrausi su tais, kurių komunikacija apsiriboja vien temomis apie vakarėlius, vargu, ar tapsi protingesne. Rinkis draugus, kurie turi tikslų mokslo ir profesijos srityje. Bendrauk su tais, kurie domisi kultūra, eina į spektaklius, renginius, seminarus. Juk eidama į tokius renginius su draugais ne tik tapsi išmintingesne, bet ir smagiai praleisi laiką.

Reikia paaukoti linksmybes vardan mokslo pasiekimų. Nori nenori, vis dėlto linksmybes ir juokus būtina palikti vasaros sezonui, o rudens sezone geriau surimtėti. Pamatysi, ir pačiai norėsis ne linksmybių - juk oras bus ne toks geras, rudenės, todėl verčiau penktadienio vakarus skirti prasmingai veiklai.

Išdrįsk reikšti viešai savo nuomonę ir nebijok kalbėti prieš auditoriją. Yra labai mažai žmonių, kurie naujaučia jokios baimės kalbėdami prieš auitorija. Likusi dalis kovoja su savo baimėmis, jaučia nerimą ar balso kimimą. Todėl ir tu nepasiduok - jei jauti baimę kalbėdama prieš auditoriją, pasirašyk ant lapelio tai, ką turėtum sakyti, pasirepetuok namie, kartodama kalbą kelis kartus.

Būtina rasti ryžto darbus pabaigti dabar ir nepasilikti paskutinei akimirkai. Ar ir tu esi iš tų, kuri paskutinę naktį ruošiasi egzaminui? Puiku, jeigu tau pavyksta viską suspėti ir padaryti laiku. Vis dėlto tai reikalauja didelio streso, o stresas tikrai nėra naudingas. Priešingai, jis stabdo protinės veiklos intensyvumą, nes bemiegės naktys tikrai nėra geriausias būdas. 

Skaityk knygas. Žinoma, nors priimtinesnis laisvalaikio praleidimo būdas gali atrodyti filmo ar serialo žiūrėjimas, vis dėlto knygų skaitymas yra tiesus kelias į išminti ir tobulėjimą. Todėl skaityk knygas, kurios tau patinka - romanus, detektyvus, fantastines ar mokslines. Bet kokios knygos skaitymas yra geriau nei serialo žiūrėjimas, nes jis lavina tavo kalbą, suteikia naujų žinių ir yra puikus atsipalaidavimo būdas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis